Weekagenda week 6 Weekagenda week 6

Omar Offendum, Jacco Gardner, My Blue Van, Lo Friday, Skiggy Rapz, Woot! Woot! Woolf festival

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 6

Omar Offendum, Jacco Gardner, My Blue Van, Lo Friday, Skiggy Rapz, Woot! Woot! Woolf festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Poe poe, het is weer een volle week met festivals (Stukafest en Woot! Woot! Woolf), albumreleases (My Blue Van, El Camaro en Lazarus Revival), een benefiet van Omar Offendum, een nieuwe editie van Lo Friday, De Kift met hun jubileumtour in het kader van 25-jarig bestaan in Tivoli, het fijne The Horse Company in EKKO en niet te vergeten Jacco Gardner in dB’s. We hebben geprobeerd een keuze te maken uit het overweldigende aanbod. Maar of dat helemaal gelukt is …

Wie: Omar Offendum
Wat: hiphop
Wanneer: woensdag 6 februari 2013 (21.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 6

Waarom:
Vorige week speelde de uit Syrië gevluchte protestzanger Gharib op Club 3voor12/Utrecht. Deze week komt de Syrisch-Amerikaanse rapper Omar Offendum op uitnodiging van Vrede van Utrecht,  IKV Pax Christi en Habek naar Nederland. In het kader van de campagne Adopt a Revolution zamelen Omar Offendum, Salah Edin, ReaZun, Manu en Gikkels geld in om verzetskranten, simkaarten en satelliettelefoons te financieren. De campagne biedt een alternatief voor gewapend verzet.


Wie: Jacco Gardner + Earth MK II
Wat: baroque pop
Wanneer: vrijdag 8 februari 2013
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom:
Je moet bijkans onder een steen geleefd hebben om nog niet van Jacco Gardner gehoord te hebben. In zijn studio in Zwaag boetseerde hij een mooie verzameling sixties popliedjes, door sommigen ook wel ‘baroque pop’ genoemd. Na de release van single Clear the Air buitelden binnen- en buitenlandse media over elkaar heen om duidelijk te maken hoe goed Gardner wel niet is. Over het algemeen is dat een reden om ook wat sceptisch te zijn, maar in dit geval lijken ze gelijk te hebben. Debuutalbum Cabinet of Curiosities verschijnt op 11 februari, maar draait inmiddels op onze burelen. Een grote thumbs up willen we nu al geven. Vrijdag is hij terug in dB’s, de plek waar hij met zijn vorige band The Skywalkers menig uurtje heeft doorgebracht. Wees erbij!

Wie: My Blue Van, Oh, Brave Wide Eyes en La Corneille
Wat: bluesrock
Wanneer: vrijdag 8 februari 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 6

Waarom:
Op vrijdag 8 februari verschijnt het debuutalbum van het Utrechtse My Blue Van, een feit dat gevierd wordt met een officiële releaseparty in EKKO. Na het winnen van de publieksprijs bij De Utrecht Popprijs ging de band voor een mini-tour naar Frankrijk, hebben ze zich in het binnenland op veel plekken laten zien en hebben ze in het najaar een album opgenomen. As Colours Change wordt op vrijdag 8 februari gepresenteerd. La Corneille en Oh, Brave Wide Eyes staan My Blue Van op deze avond muzikaal bij.

Wat: Lo Friday
Wie: No Ninja Am I, Ulysses and the Squares, St. Polaroid
Wanneer: vrijdag 8 februari 2013 (20.00 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: € 3

Waarom:
In januari was er maar een kleine Lo Friday-editie als onderdeel van de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik. In februari spelen er weer drie bands in de sfeervolle werfkelder van de Kargadoor. Op het affiche staat onder andere No Ninja Am I dat vorige week de nieuwe EP Vegas heeft uitgebracht. Aan Vegas is meegewerkt door gitarist Rens van den Boogaard (Palloc en vaste kracht in de No Ninja Am I live-formatie) en Chris Siegers van Novack. Verder kun je vanavond luisteren naar Ulysses and the Squares en St. Polaroid.


Wie: Skiggy Rapz
Wat: hiphop
Wanneer: zaterdag 9 februari 2013 (zaal open 19.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 5

Waarom:
In oktober 2012 bracht Skiggy Rapz zijn eerste single in tijden uit. ‘Circle Round’ bleek de voorbode van zijn tweede album Satellites dat sinds deze maand in de schappen ligt. De titeltrack van het album is de erg fijne tweede single. In december sprak hij met ons over Satellites, het album: “Het is muziek die ik zelf wil horen; stevige onderkant, puntige raps en een hook die in je hoofd blijft hangen. Ik doe alles zelf; ik schrijf, produceer, maak de beats en mix alles.” Zaterdag kun je hem live zien in Tivoli’s Spiegelbar.

Wat: Woot! Woot! Woolf festival
Wie: The T.S. Eliot Appreciation Society, Aestrid, Space Siren, Analogue Dear e.a.
Wanneer: zaterdag 9 februari 2013
Waar: Stayokay Utrecht-Bunnik
Schade: €7,50 (zaterdag), zaterdag en zondag incl. ontbijt is uitverkocht

Waarom:
Na al een paar keer fijne avond-edities te hebben georganiseerd komt er nu een heel Woot! Woot! Woolf festival op zaterdag 9 februari 2013. Naast een mooie muzikale line-up op een unieke locatie is er visual art, een overnachting tegen goedkoop tarief en speciale ontbijtconcertjes op de zondagmorgen. Op het programma staan onder andere The T.S. Eliot Appreciation Society, Analogue Dear, Space Siren, Aestrid en Lemontrip. De overnachtingstickets zijn uitverkocht, maar voor de zaterdag zijn nog wel kaartjes te krijgen.

Op de zaterdagmiddag voorafgaand aan het festival is er al een voorproefje in The Village Coffee & Music. Vanaf 14.00 uur spelen daar The T.S. Eliot Appreciation Society en Marlon Penn. Ook belangrijk: dan zijn de allerlaatste tien tickets te koop!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht