3voor12/Utrecht TV: Herrek live @ The Village 3voor12/Utrecht TV: Herrek live @ The Village

Rotterdamse band speelt op dag van debuut live in Utrecht

, Camera & montage: Leo Kraan / Tekst en interview: Michael Royall

3voor12/Utrecht TV: Herrek live @ The Village

Rotterdamse band speelt op dag van debuut live in Utrecht

Camera & montage: Leo Kraan / Tekst en interview: Michael Royall ,

De Rotterdamse band Herrek kwam zaterdag 16 januari een stukje debuutmateriaal spelen in The Village, vrijplaats van koffie, muziek en gezichtsbeharing. 3voor12/Utrecht legde een proevertje voor je vast en liet frontman Gerrit van der Scheer (een man met een zeer interessante staat van dienst) aan het woord. 28 januari speelt de band op de 75e editie van Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s.

Debuutalbum 'Waktu Dulu' van Herrek kwam diezelfde dag nog uit bij bij Snowstar Records (bekend van o.a. LUIK en  I am Oak). De plaat onderzoekt de jeugd van Van der Scheer in Indonesië, waar zijn vader missionaris was: ‘’Een tijd die toch geïsoleerd voelt van mijn leven hier in Nederland omdat het zó anders was.’’ Van der Scheer maakte eerder al naam met Adept en Bonaparte; bands die zo hard bonkten dat ze jaren na dato waarschijnlijk de werkelijke oorzaak zijn van de gasbevingen in Groningen. 'Waktu Dulu' is echter meer ingetogen dan de vorige projecten van Van der Scheer. De plaat bezweert met exotische ritmes en Herrek mocht het materiaal al ten gehore brengen op Eurosonic en Incubated.

Donderdag 28 januari is Herrek live te zien op de speciale 75e editie van Club 3voor12/Utrecht. Tevens treden Kensington, Tududuh en Pelvic Fins (de Selecteert van deze maand) op en is er een DJ-set van John-Coffey.

Gezien: Herrek, zaterdag 16 februari 2013 @ The Village, Utrecht

Te zien: Club 3voor12/Utrecht,  donderdag 28 februari 2013 @ dB’s, Utrecht met Kensington, Herrek, Tududuh, Pelvic Fins & John Coffey DJ-set. Entree is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht