Kort Utrechts Popnieuws Week 8 Kort Utrechts Popnieuws Week 8

Met Kim Janssen, Vaantjesfabriek, Triangle Sessions, Kei van Amersfoort, The Brave, GREAT en meer.

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 8

Met Kim Janssen, Vaantjesfabriek, Triangle Sessions, Kei van Amersfoort, The Brave, GREAT en meer.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een propvolle editie met nieuws over onder meer Kim Janssen, Vaantjesfabriek, Triangle Sessions, Kei van Amersfoort, The Brave en GREAT.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Tweede editie van Fier op 22 februari in de Kargadoor
Fier wil mensen in aanraking brengen met verschillende kunstvormen door het mengen van muziek, kunst, theater, interessante of inspirerende presentaties en nog veel meer. Iedere laatste vrijdag van de maand biedt Fier van 20.00 tot 00.00 uur voor slechts € 3 een gevarieerd en verrassend programma in de werfkelder van de Kargadoor. Tijdens de tweede editie op vrijdag 22 februari bestaat het programma uit Wordbites (spoken word/comedy), Nick Bakker (singer-songwriter) en Studio Kars (videomapping). Fier is ook op zoek naar creatief talent, in welke vorm dan ook. Aanmelden kan via meedoen@fierutrecht.nl! Meer informatie is te vinden op www.fierutrecht.nl.

Nieuwe video voor Kim Janssen: Drift
Vorige week meldden we al dat Kim Janssen op 28 februari met The Lonely Mountains een nieuwe EP uitbrengt, die hij dezelfde dag presenteert in Club Ziggo in Amsterdam (gastenlijstplekken hier: www.ziggo.nl/ziggolive). Inmiddels is er ook een video voor de eerste single ‘Drift’.
 
1 maart nieuwe Taped in EKKO
Op 1 maart presenteert BMKLTSCH RCRDS wederom Taped in EKKO. De line-up van deze editie bestaat uit Mercury, Mike Mago, William Kouan Djoko en True Roman. Mike Mago draait niet alleen tijdens Taped, maar drie dagen later verschijnt ook zijn EP The Show. Van de titeltrack staat al een korte teaser online die naar meer smaakt. Tijdens Taped hopelijk het hele nummer? Taped begint om 23.00 uur en tickets kosten € 8.

3 maart laatste kans om een vaantje te maken bij de Vaantjesfabriek
In het afgelopen jaar zijn er duizend handgemaakte vaantjes gefabriceerd op onder andere het Bevrijdingsfestival Utrecht, Culturele Zondagen, de Beschaving en het UIT-feest. De afgelopen maanden zijn hier online 600 vaantjes bijgekomen via www.vaantjesfabriek.nl. Er is nog ruimte voor 600 vaantjes om Utrecht vol te hangen. De ‘live’ Vaantjesfabriek is op zondag 3 maart van 12 tot 17 uur te vinden op de Neude tijdens de ‘Culturele Zondag Kijken, kijken, kopen. Je kunt tot 3 maart ook nog thuis online aan de slag: de leukste vaantjes en meest gelike-te vaantjes krijgen vanaf eind maart een plekje in de Utrechtse binnenstad. Kijken, Kijken, Kopen blikt ook alvast vooruit op de viering van de Vrede van Utrecht. Op donderdag 11 april 2013 is het namelijk zover: op die dag werd 300 jaar geleden de eerste ‘Europese’ Vrede getekend, in Utrecht. Tijdens de Culturele Zondag is er onder meer dans in de Coolcat, liedjes in Keck en Lisa, opera in de Bijenkorf en de kans om als eerste een glas Vrede-van-Utrechtwijn te proeven.

The Brave releast
Lift The Curtain EP
Op 15 februari heeft de Utrechtse Punk Rock & Roll band The Brave haar nieuwe EP uitgebracht. Lift the Curtain is de opvolger van (mini-)album See The Elephant. De EP is de te koop via iTunes en te beluisteren op de bandcamp-pagina van de band. Fysieke exemplaren zijn te koop vanaf zaterdag 2 maart, wanneer de band een show speelt in Xinix in ‘hometown’ Nieuwendijk. In Utrecht is de band te zien op woensdag 27 maart bij Pollination @ ACU, samen met het Engelse Monsters Build Mean Robots.
 
ACU en Staplab presenteren ACU Triangle Sessions
Politiek cultureel centrum  ACU benut op zaterdag 6 april voor het eerste alle plekken in het gebouw voor het mini-festival ACU Triangle Sessions. Vier bands spelen in de zaal, twee acts in het rookhok en website Staplab presenteert drie bands in het café. Indie-band Our Minor Fall komt met violiste, cellist en warme melancholische liedjes. Het eigenwijze blues-soultrio Nebraska Jones brengt de lessen aan de Herman Brood Academie in de praktijk en zangeres Annemieke Buise komt optreden met haar poprockgroep Vloer. Deze drie acts worden binnenkort aangevuld met zes nieuwe namen. Het minifestival wordt op zaterdag afgesloten met de punk-o-rama party Cruise Control die gratis toegankelijk is voor festivalbezoekers. Kaarten voor het festival kosten € 8 en zijn tijdens het festival te koop aan de deur.

Inschrijvingen voor bandwedstrijd De Kei van Amersfoort 2013 gestart
Amersfoorte muzikanten opgelet. Bandwedstrijd De Kei van Amersfoort komt er weer aan. Tot en met zondag 17 maart kun je je opgeven om deel te nemen aan de slag om de felbegeerde titel van ‘beste band van Amersfoort’. Dit jaar kent de wedstrijd weer vier voorrondes in de binnenstad gedurende de maand april. Op zaterdag 11 mei is de finale in Podium de Kelder. Hier strijden de laatst overgebleven bands wie de opvolger wordt van Aaumffie en er vandoor gaat met de titel ‘Kei van Amersfoort 2013’. Voor de winnaar zijn er onder andere supportplekken bij shows in De Kelder en dB’s en nog veel meer. Inschrijven doe je hier.

Amersfoort krijgt met GREAT weer een hiphop feest
Hiphop is een belangrijk onderdeel van de cultuur in Amersfoort, denk bijvoorbeeld aan het label Noah's Ark dat in Amersfoort is gevestigd. Ook Aumffie, de laatste winnaar van de Kei van Amersfoort, is een hiphopcrew. Ondanks dit, en de vele Amersfoortse producers en rappers, ontbrak het Amersfoort al een tijdje aan een eigen hiphopfeest. Hier gaat binnenkort verandering in komen. Op zaterdag 9 maart 2013 kunnen alle Amersfoorters die hiphop een warm hart toe dragen terecht bij GREAT. Het feest zal gehouden worden in café Miles en de entree is gratis. Meer informatie over het feest is te vinden op de site van GREAT.

Soenda festival presenteert volledige line-up
De volledige line-up voor Soenda festival 2013 is bekend gemaakt. Het terrein van Ruigenhoek met de knusse, groene areas die worden opgedeeld door kronkelende riviertjes en houten bruggetjes, is na twee succesvolle jaren een vertrouwde plek geworden voor het festival. Soenda staat bekend om een kwalitatieve line-up in combinatie met een creatieve randprogrammering. Op 18 mei 2013 staan onder andere de volgende namen op het programma: Karotte, Gaiser, Ben Sims, Joris Voorn, Cari Lekebusch, Secret Cinema & Egbert en Bart Skils. Daarnaast is er deephouse van Hot Since 82, Noir, Adana Twins en Arjuna Schiks en meer experimentele, melodieuze beats van Minilogue en Joris Delacroix. Tickets à € 37,50 zijn te koop via www.elevation-events.com. Fysieke kaarten zijn vanaf 1 maart 2013 te koop bij kledingzaak Square in Utrecht.

Voorproefje debuut-EP van Destructive Cult
Nieuw uit Utrecht: donkere en dromerige pop van Destructive Cult. Naar verluid geïnspireerd door 1978, Camus en eenzame wolven. Luister zelf.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht