Echo Echo DJ Sekte hangt de slingers op

Confetti vliegt in het rond bij ACU

Tekst en fotos: Robin Alysha Clemens ,

Toen er een jaar geleden opeens een gat in de programmering van Studio K in Amsterdam kwam, begonnen broers Joram (Prace) en Aran-ga-tan (Abel) de Echo Echo DJ Sekte. Afgelopen donderdagavond namen ze ACU tijdelijk over.

De Echo Echo DJ Sekte staat voor feesten zoals feesten bedoeld is: gezien worden is niet het belangrijkste, wel: ongegeneerd met een doorweekt shirt tegen een totempaal aan dansen. De promotieposters beloven een feest met humor, vandaar dat niemand naar huis gaat zonder verfstrepen op het gezicht...

De broers hebben geen pretentie: ze willen zorgen dat dit een feest is waar je fysiek bij wilt zijn. Niet een feest dat er alleen maar tof uitziet op je Facebookprikbord. Het begint al bij de entree. Met geld kom je niet binnen; je hebt een stuk fruit nodig. Dat gaat in de blender en vervolgens krijg je een glas wodka gemixt met jouw stukje fruit terug.

Op het programma staan Faux Retro, Booze em, Organic en Prace, wat gevarieerde muziek oplevert. Soms zit de muziek op het randje van enorm opzwepende jungle, terwijl er een track later even makkelijk Eprom in geknald wordt. Geen dj-set in dezelfde stijl, maar desalniettemin voelt het wel als een vloeiend geheel. Hoewel het publiek wel even nodig heeft om los te komen, worden aan het einde van de avond (letterijk) de slingers opgehangen en vliegt de confetti vrolijk in het rond.

Gezien: Faux Retro, Booze em, Organic, Prace, donderdag 31 januari 2013 @ ACU, Utrecht