Weekagenda week 50

Joan of Arc, Tim Knol, StropStrikkers, Snowstar, 3voor12/Utrecht Awards, Aafke Romeijn, Larry & his Flask

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Als we zien wat er deze week in Utrecht allemaal op het programma staat, dan lijkt het kerstreces nog heel ver weg. Veel shows om uit te kiezen en een groot aantal dat we willen tippen. Met zeven stuks hebben we ons nog ingehouden. Natuurlijk zien we jullie graag op zaterdag in EKKO bij de uitreiking van de 3voor12/Utrecht Awards met mooie winnaars en optredens van Sofie Letitre, The Medics en Diggy Dex.

Wie: Joan of Arc + COPPERSKY + Holden Goldmund
Wat: indie
Wanneer: woensdag 11 december (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7
We beginnen de week in dB’s met hoekige indie van Joan of Arc (Tim Kinsella). Support komt van onze eigen stadion-/indierockers COPPERSKY en van Holden Goldmund, het solo-project van Jacco van Elst (The Fire Harvest en This Leo Sunrise).

Wie: Tim Knol + Maurits Westerik
Wat: pop
Wanneer: donderdag 12 december (19.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 15
Nog maar 24 jaar en Tim Knol heeft al drie albums op zijn naam staan. Zijn nieuwe en derde album Soldier On staat in het teken van veranderingen. Op Anne Soldaat na, bestaat de hele band uit nieuwe leden en ook het geluid is veranderd. Het country/sixties-geluid van de eerste twee platen is vervangen door tijdloze (power-)pop waarin bijvoorbeeld Daryll-Ann en Johan zijn terug te horen.

Wie: StropStrikkers + Dret & Krulle
Wat: Hiphop
Wanneer: donderdag 12 december (21.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5
Goed om te zien dat StropStrikkers weer bezig is. Een paar weken geleden stonden ze al op Utregse Unie en vanavond zorgen ze voor een avond vol harde hiphop in Utca met Dret & Krulle en het illustere trio zelf. Check ook de nieuwe clip 'RauwalsNeuk'.

Wat: Snowstar 10 Year Anniversary
Wie: I am Oak, Town of Saints, Herrek, Kim Janssen, Bart van der Lee, Lost Bear
Wanneer: vrijdag 13 december (19.30 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 9
Een van de mooiste labels van Nederland viert zijn tienjarig bestaan met optredens van een groot aantal van de eigen artiesten, de Onafhankelijke Labelmarkt en veel meer. Hier lees je er alles over. Ook vroegen we labelbaas Cedric Muyres naar de meest memorabele momenten van de afgelopen 10 jaar.

Wat: 3voor12/Utrecht Awards
Wie: Sofie Letitre, The Medics en Diggy Dex
Wanneer: zaterdag 14 december
Waar: EKKO
Schade: € 5 of 3 voor € 12
Als je onze site een beetje volgt kun je de 3voor12/Utrecht Awards eigenlijk niet gemist hebben. Zaterdag maken we bekend wie er volgens de jury verantwoordelijk zijn voor beste video, beste album, beste live-act en het beste initiatief van 2013 en wie er met de prijs voor meest veelbelovende Utrechtse act vandoor gaat. Tussen de Award uitreikingen door kijk je naar optredens van Sofie Letitre, The Medics en Diggy Dex. Alle info vind je in ons Awards-dossier.


Wie: Aafke Romeijn
Wat: cd presentatie CHIN. IND. SPEC. REST
Wanneer: zondag 15 december (15.00 uur)
Waar: Theater Kikker
Schade: € 7,50
Met haar tweede album CHIN. IND. SPEC. REST., zet de Utrechtse zangeres Aafke Romeijn een nieuwe en spannende koers in. De Engelstalige pianoballads van haar debuut zijn vervangen door Nederlandstalige electro met glitters: beats, ballads en alles daartussenin. De nummers gaan over snelwegen, kalashnikovs en het lerarenbestaan. Zondag presenteert Romeijn het nieuwe album en haar nieuwe band in Kikker. CHIN. IND. SPEC. REST. staat tijdelijk op de luisterpaal.

Wie: Larry & His Flask + The Campfire Collaboration
Wat: country
Wanneer: zondag 15 december (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 9 (of € 8 in de voorverkoop)
Je ziet het vaker: punkrockformaties die op enig moment besluiten om hun sound meer of minder radicaal om te gooien. De Amerikaanse band Larry & His Flask deed dat vijf jaar geleden. Elektrische instrumenten werden vervangen door akoestische en de punkrock veranderde in een soort bluegrasspunk. Een succesvolle greep, want het leverde Larry & His Flask een plekje in de Amerikaanse Vans Warped Tour op en een lange tournee in het voorprogramma van de Dropkick Murphys. Country, folk en bluegrass gespeeld met een punkattitude, ofwel: de mandoline, accordeon en trompet klonken nog nooit zo rock ‘n roll.