Hiphopfeest GREAT wordt groter en groter

“Voor leuke hiphopfeestjes moesten we altijd naar Amsterdam, dus we zijn zelf maar wat begonnen.”

Tekst: Joris Postulart ,

Jim Sebe en Renée Marquenie, de jonge organisatoren van het nieuwste Amersfoortse hiphopconcept GREAT, zien hun met swagger geboren kindje per editie snel groeien. Zo snel, dat ze de onlangs uitgebreide Miles nu al verlaten is voor een grotere locatie. En zo opent de nieuwe Club Funk in Amersfoort komend weekend haar deuren met een hiphopknaller van jewelste.

Sinds het einde van Kribbuh Shit, de vaste hiphopavond van Jiggy Djé en Spacekees in De Kelder, is het stil op hiphopgebied in Amersfoort. Jim Sebe (22) en Renée Marquenie (21), al twintig jaar bevriend, waren het zat om voor leuke feestjes de stad uit te moeten. En dus startte het duo GREAT, een hiphopavond in Miles. “We werken expres niet met live-acts, maar alleen met dj's. Voor ons gevoel loopt de zaal anders leeg bij de dj's, is het niet echt een feestje. Dit werkt dus beter voor ons.” Dat het werkt blijkt wel uit de opkomst; alle drie de edities van GREAT waren druk bezocht. Tijd voor uitbreiding dus.

Die uitbreiding kwam er toen de eigenaar van Miles (Teun van Essen) de Rumours opkocht en er besloot een nieuwe club in te vestigen. Club Funk opent komend weekend haar deuren voor het Amersfoortse publiek. Sebe en Marquenie grepen deze mogelijkheid aan om hun feest meer body te geven en nieuwe dingen te proberen. Marquenie: “We doen nu ook GREAT Presents..., avonden met wél een live-act en support. In de nieuwe Club Funk past dat perfect. We blijven ook de gewone GREAT feestjes organiseren met alleen dj's. Het nieuwe concept met live-act gaat volgens mij heel goed werken in Funk.” Sebe: “De acts die we boeken hebben nog geen grote eigen tour gedaan, maar zijn al wel een eind op weg. We proberen net iets anders te doen. We willen een keurmerk voor kwaliteit worden.”

Amersfoort
“Het barst hier van de producers en rappers,” vervolgt Sebe. “We hebben pas drie edities gedaan, maar merken dat het enorm leeft in de stad. Op de echte GREAT feestjes laten we alleen maar Amersfoortse dj's draaien. De zaal staat dan vol met gasten met Amersfoortse vlaggen en petjes. Ik ben blij dat wij iets kunnen bijdragen aan die Amersfoortse trots.”

Te zien: GREAT Presents: Digitzz, Lui Jongens, Jaystar, Bengkulu, Jim Sebe & Klein Jay, zaterdag 14 december 2013 @ Club Funk, Amersfoort.