Weekagenda week 15 Weekagenda week 15

Palmbomen, Bright, Kultjurloop, De Slag om Vrede, Mega platen & cd beurs, Sunday Noise, Bombino

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 15

Palmbomen, Bright, Kultjurloop, De Slag om Vrede, Mega platen & cd beurs, Sunday Noise, Bombino

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Als het aan ons ligt zijn we deze week bij Palmbomen, Bright, Kultjurloop, De Slag om Vrede, Mega platen & cd beurs, Sunday Noise, Bombino en bij de eerste halve finale van de Clash of the Titans. Een kniesoor die erop let dat dat niet allemaal tegelijk kan.

Wat: NON Records: Palmbomen (live)
Wie nog meer: Renkas (DJ set), Palmbomen (DJ set), Hyperhyper (DJ set)
Wanneer: vrijdag 12 april 2013 (23.00 uur)
Waar: Tivoli de Heling
Schade: € 10 (€ 12,50 aan de deur)

Waarom:
Vanavond in De Helling een fijne avond met het Amsterdamse NON Records. Centraal punt van deze avond is Palmbomen. Deze Nederlandse dj/producer bracht begin dit jaar zijn debuutalbum Night Flight Europa uit, vol melancholieke midtempo synthpop geïnspireerd door italo en andere jaren tachtig glamour. Zijn twee (!) optredens worden omlijst door dj-sets van Renkas en Hyperhyper. Alsof dat nog niet genoeg is, is ook 030303 aan het programma toegevoegd. Ze doen een slow set, waarmee de zere voeten wat rust krijgen na al het dansen in de zaal.

Palmbomen @ In A Cabin With Houseparty5 from inacabinwith on Vimeo.


Wat: Bright
Wie: Girl Unit + Chaiba + Shapes + El Maria + ill spring collection showcase
Wanneer: vrijdag 12 april 2013 (23.55 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom:
Met de eerste zes edities heeft Bright naam gemaakt als een dansbaar, bruisend maar ook rauw feestje met stijlen als house, garage, funky en electro. Voor de zevende editie gaat Bright een samenwerking aan met de gerenommeerde Utrechtse kledingwinkel ill. Op de line-up staat onder andere Girl Unit, bekend van de monsterhit 'Wut' uit 2010. Het café staat volledig in het teken van ill, dat de eigen lentecollectie presenteert en daarbij wordt ondersteund met klanken van dj’s Calico, Chillum en Guitierrez. In de zaal staat naast Girl Unit het Nederlandse talent Chaiba. Verder zie je natuurlijk host El Maria en het debuut van het Utrechtse duo Shapes.


Wat: Openingsfeest De Slag om Vrede
Wie: Junkie XL, het Metropole Orkest
Wanneer: zaterdag 13 april 2013 (terrein open: 19.00 uur, aanvang show: 21.00 uur)
Waar: Dak van de A2 Utrecht Leidsche Rijn (bij J.C. Verthorenpad 100)
Schade: gratis

Waarom:
120 muzikanten, 200 militairen, 20 acteurs, 10 dansers, 45 kinderkoorleden en 150 vrijwilligers maken samen met de bezoekers De Slag om Vrede: het grote openingsspektakel van Vrede van Utrecht. Tom Holkenborg (Junkie XL) componeerde speciaal voor dit event de muziek voor het Metropole Orkest. Het spektakel eindigt net als op 11 april 1713 met vuurwerk en feest en gaat door nog 24 uur door met de Culturele Zondag ‘Utrecht Danst’. Zie ook het eerdere bericht op onze site.


Wat: Kultjurloop
Wie: SPENK., de Koorts, Dirty Napkinz, Pioneers Town e.v.a.
Wanneer: zaterdag 13 april 2013 (21.00 – 4.00 uur)
Waar: diverse locaties in Amersfoort
Schade: nada

Waarom:
Met de bekende culturele kroegentocht Kultjurloop opent Per Expressie het festivalseizoen in Amersfoort. Op zaterdag 13 april wordt de stad bedolven in een roes van passie, creativiteit en jonge makers. Van 21.00 tot 01.00 uur staat er een gevarieerd programma te wachten in Miles, Van Gogh, VVV Amersfoort en Van Zanten. Het blokkenschema vind je hier. De Waterlijn verbindt de locaties met hun fluisterbootjes, terwijl er live een fluistermuziekje wordt gespeeld. Het festijn loopt naadloos over in de Apresskiwi in Theater en Filmcafe de Lieve Vrouw, waar het feestje door kan gaan tot 4 uur in de ochtend.
Bovendien is Per Expressie gastheer voor de Kei van Amersfoort in café Onder de Linde. Daar spelen vanaf 20.00 uur Project Bongo, Overdwars, Professor Meneer, Strolling the Yards, SPENK. en MadeOfWax voor een plekje in de finale van De Kei.


Wat: Mega Platen en CD Beurs
Wie: o.a. Miss Twist, DJ Kees (oa Tim Knol band), Supersister met Robert Jan Stips, PopQuiz Three Imaginary Boys
Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 april 2013 (9.00 uur, respectievelijk 10.00 uur tot 17.00 uur)
Waar: Jaarbeurs
Schade:  Volwassenen € 11,50 of Passe-partout € 20,50 (in de voorverkoop).

Waarom:
 Komend weekend is de Utrechtse Jaarbeurs het domein voor de 39ste Mega Platen & CD Beurs. Talloze popfanaten, platenverzamelaars, kenners en DJ's komen tweemaal per jaar vanuit de hele wereld naar de Utrecht voor deze beurs. Dit tweedaagse spektakel is uitgegroeid tot ’s werelds grootste cult-evenement op dit gebied en onmisbaar voor muziekverzamelaars. Behalve platen, cd’s en aanverwanten zijn er elke editie tentoonstellingen, signeersessies, boekpresentaties en live optredens te zien. Meer lees je hier.


Wat: Sunday Noise
Wie: Bismuth + Psychic Ills
Wanneer: zondag 14 april 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10 (gratis voor Subbacultcha!-leden)

Waarom:
Na eerdere edities met o.a. Disappears, Rangda, Wolf Eyes en Moon Duo is er op 14 april weer een nieuwe Sunday Noise. Psychic Ills komt vanuit de Verenigde Staten om hun enige show in Nederland te spelen. Directe aanleiding is de release van hun vierde studioalbum, One Track Mind, op 19 februari. Genreverwanten van Psychic Ills zijn Wooden Shjips en Moon Duo.
Bismuth is een duo, bestaande uit Yuri Landman en Arnold van de Velde, die op geheel eigen wijze met hun zelfgebouwde instrumenten een mix van experimentele noise rock en elektronica neerzetten. Landman bouwde eerder gitaren voor Sonic Youth, Liars en Blood Red Shoes.
(Het eerder aangekondigde Camera uit Berlijn heeft het optreden in EKKO evenals alle andere optredens dit weekend gecancelled. Het statement van het management: "I regret to inform that due to an internal crisis in the band.
Camera will not be able to perform this weekend. It has come on sudden to us all. I and the band are very sorry for any trouble this will cause.")

Wie: Bombino
Wat: sahara psych / woestijnblues
Wanneer: zondag 14 april 2013 (19.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 15

Waarom:
Tuareg-gitarist Bombino (Omara Moctar) was al één van de meest succesvolle gitaristen en muzikanten uit de Sahara en Sahelregio maar brak twee jaar geleden ook hier door met zijn album Agadez. Zijn muziek ademt rock, psychedelica en een veel energie. In de uitgesponnen nummers lijken invloeden te horen van John Lee Hooker maar ook van de legendarische Mississippi bluesman Junior Kimbrough. In dat licht is het ook niet helemaal verrassend dat Black Keys-opperhoofd Dan Auerbach de productie van het nieuwe Bombino album op zich heeft genomen. Auerbach accentueert de sterke punten van Bombino zonder de authentieke sound te veranderen. Op zondag 14 april staan Bombino en zijn begeleider in De Helling. Weten hoe dat klinkt? Zijn album staat nog even op de luisterpaal.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht