Weekagenda week 14 Weekagenda week 14

Adam and the Relevants, Baskerville, Armand, Smash the Statues, Triangle Sessions, Cinema Soloriens

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 14

Adam and the Relevants, Baskerville, Armand, Smash the Statues, Triangle Sessions, Cinema Soloriens

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Terwijl Tweetakt nog volop bezig is, kijken wij al vooruit naar het weekend. Onze tips van deze week zijn Adam and the Relevants, Baskerville, Smash the Statues, Triangle Sessions, Cinema Soloriens en - jazeker – Armand. De Nederlandse Bob Dylan staat vrijdag op het podium van dB’s. Buitenkans!

Wie: Adam and the Relevants
Wat: beetje britpop, beetje garage
Wanneer: donderdag 4 april 2013 (22.00 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: gratis

Waarom:
De gratis showcase van Adam and the Relevants zou eerst in ACU zijn, maar is door de grote belangstelling verplaatst naar de Spiegelbar van Tivoli. Waarom? Dat lees je morgen op onze site, maar weet vast dat de band rauwe, vurige, felle, upbeat popliedjes maakt, die zijn geïnspireerd door britpopbands als Oasis en Pulp, maar actuele garagebands als Smith Westerns, Japanther en The Black Lips vinden hun plek in het bandgeluid. Meer nieuws morgen!


Wie: Baskerville
Wat: electro
Wanneer: donderdag 4 april 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Waarom:
Baskerville is een Nederlands live electro-duo dat in 2010 doorbrak met hun mix van electro, rock, dubstep en een klein beetje hiphop. Live knallen ze hard zoals te zien was op onder andere 5 Days Off, Metropolis, Sziget en Lowlands. Voordat de twee heren van Baskerville deze zomer hun nieuwe album uitbrengen, doen ze een try-out in EKKO! Tijdens de show komen zowel primeurs als hits langs.

Wie: Armand + Rev Shine Snake Oil C.
Wat: Nederlandse Bob Dylan
Wanneer: vrijdag 5 april 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: ??

Waarom:
Ja, je leest het goed. De enige echte Armand staat vrijdagavond op het podium van dB’s. De Nederlandse Bob Dylan heeft nog steeds niets aan geloofwaardigheid ingeboet. Uit de bio: “Armand treedt op met gitaar en mondharmonica, en behoudens enkele sketches en persiflages bestaat dat geheel uit eigen werk.” Dit moet je zien want wie weet wanneer je weer zo’n buitenkansje krijgt! Tweede band van de avond is het Deens Rev Shine Snake Oil C. De band speelt vaudeville voodoo rock n roll soul gospel en zijn vooral live een bezienswaardigheid!

Wie: Smash the Statues, Against time en The 101's
Wat: politieke punk
Wanneer: vrijdag 5 april 2013 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 6

Waarom:
Precies drie jaar na hun afscheidsshow in de Nijmeegse Onderbroek maakte politieke punkband Smash The Statues medio januari bekend dat ze weer bij elkaar zijn. De mannen uit Nijmegen en Utrecht speelden met bands als Propagandhi en Strike Anywhere, en toerden door heel Europa. De eerste show van Smash The Statues na de doorstart is op 5 april in de Utrechtse ACU. Confetti zou daar niet misstaan: het viertal viert niet alleen dat ze weer bij elkaar zijn, maar ook het tienjarig bestaan van de band. Zanger-gitarist Tom Nieuwenhuis gaf in januari een toelichting bij de doorstart.

Wat: Triangle Sessions
Wie: APRIL, Our Minor Fall, Velvvet, Amber Arcades, The Empty Product en anderen
Wanneer: zaterdag 6 april 2013 (18.40 uur)
Waar: ACU
Schade: € 8

Waarom:
Triangle Sessions is een mini-festival in ACU. APRIL (indie), Our Minor Fall (indie), Velvvet (britpop), Amber Arcades (soloproject van Oh, Brave Wide Eyes’ Annelotte de Graaf), The Empty Product (indie/singer-songwriter), 20th Century Hansa (folkduo), Nebraska Jones (blousesoul ) en Thijs Heij (singer-songwriter ) zullen op zaterdag 6 april alle plekken in het gebouw aan de Voorstraat benutten. Vier bands spelen in de zaal, twee acts in het rookhok en Staplab presenteert drie bands in het café. Het mini-festival wordt afgesloten met de punk-o-rama party Cruise Control, die gratis toegankelijk is voor de festivalbezoekers. Kaarten voor ACU Triangle Sessions kosten 8 euro, en zijn tijdens het festival te koop aan de deur.


Wat: Cinema Soloriens featuring Legends
Wie: James Harrar, Daevid Allen en Marshall Allen
Wanneer: zondag 7 april 2013 (16.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Waarom:
De naam Cinema Soloriens zegt je waarschijnlijk niets. Onder deze naam gaat echter een film- en muziekproject schuil van James Harrar. Diezelfde Harrar heeft voor zijn muzikale escapades niets of niemand minder dan twee levende legendes uitgenodigd, te weten Daevid Allen van Gong en Soft Machine (in de begindagen) en Marshall Allen, de hoogbejaarde tenorsaxofonist van het legendarische & kosmische Sun Ra Arkestra. Deze twee mannen vertegenwoordigen samen meer dan een dikke eeuw popmuziek & free jazz die je niet iedere dag voorbij ziet komen. Grijp dus die kans om deze twee levende legendes te aanschouwen!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht