Slag om Vrede geeft spectaculaire geschiedenisles Slag om Vrede geeft spectaculaire geschiedenisles

Vrede van Utrecht tot leven gebracht door Junkie XL

, Tekst: Arnold le Fèbre / Foto’s: Roy Wolters

Slag om Vrede geeft spectaculaire geschiedenisles

Vrede van Utrecht tot leven gebracht door Junkie XL

Tekst: Arnold le Fèbre / Foto’s: Roy Wolters ,

120 muzikanten, 200 militairen van de Koninklijke Landmacht, 20 acteurs, 10 dansers, 45 kinderkoorleden, 150 vrijwilligers en maar liefst 14.000 bezoekers: De Slag om Vrede was met recht een spektakel te noemen. 3voor12/Utrecht reisde zaterdag 13 april af naar de overkapping van de snelweg A2 voor een sfeervolle fotoreportage.

Met het muzikale theaterstuk De Slag om Vrede werd de viering van het 300-jarig bestaan van de Vrede van Utrecht officieus ingeluid. Op de overkapping van de A2, vlakbij Vredenburg Leidsche Rijn, beeldden acteurs, een kinderkoor, dansers en militairen de geschiedenis van de Vrede van Utrecht uit. Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, componeerde de muziek voor het theaterstuk. Het Metropole Orkest verzorgde de muziek, de regie was in handen van Luca Andrea Stappers en Paul Feld was verantwoordelijk voor de teksten. 3voor12/Utrecht-fotograaf Roy Wolters was erbij en maakte deze fotoreportage.

Het dak boven de A2 bood ruimte aan 14.000 mensen en rond negen uur – een kwartier voordat De Slag om de Vrede zou beginnen – sloot organisatie de toegangsdeuren tot het terrein omdat dit aantal was bereikt. Wie helaas niet binnen kon geraken of het hele spektakel glad vergeten was: RTV Utrecht zond De Slag om Vrede rechtstreeks uit. De uitzending is hier terug te kijken. Maar eerst: de foto’s!


Gezien: Slag om Vrede met Junkie XL en Metropole Orkest, zaterdag 13 april 2013 @ dak van de A2

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht