Kort Utrechts Popnieuws Week 17 Kort Utrechts Popnieuws Week 17

Soestvrijstaal festival, OIIO, Ears & Eyes festival, Purest of Pain, Tinlicker, Onder Invloed en meer.

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 17

Soestvrijstaal festival, OIIO, Ears & Eyes festival, Purest of Pain, Tinlicker, Onder Invloed en meer.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een editie met onder andere nieuws over Soestvrijstaal festival, OIIO, Ears & Eyes festival, Purest of Pain, Tinlicker en Onder Invloed.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eerste namen jubileum editie Soestvrijstaal festival bekend
Op 25 mei vindt de vijfjarige jubileum editie van het Soestvrijstaal festival plaats in openluchttheater Cabrio in Soest. Dit moment gaat niet onopgemerkt voorbij en de organisatie is dan ook bezig om te zorgen dat je weer kunt genieten van bands, singer-songwriters, dj’s, rappers, dansers, tekenaars en theater. Headliners zijn The New Shining en oude bekenden A Polaroid View, dat eerder dit jaar debuutalbum Darling uitbracht. 3voor12/Utrecht presenteert Amber Arcades, het nieuwe project van Annelotte de Graaf (Oh, Brave Wide Eyes). Lokale inbreng is er van Project Bongo en Strolling The Yards. Meer namen worden in de komende weken bekend gemaakt. De kaarten kosten € 5 en zijn binnenkort beschikbaar via Primera de Beer, Primera Zuid, VVV Soest en openluchttheater Cabrio. Houd de website en Facebook-pagina in de gaten voor meer informatie.

Nieuwe EP en nieuw geluid voor OIIO
OIIO opereerde lang vanuit Nijmegen, maar repeteert sinds een aantal maanden in Utrecht in de Vechtclub XL. Op vrijdag 10 mei verschijnt de nieuwe EP Soon die op dezelfde dag in de Kargadoor wordt gepresenteerd. Of het de Utrechtse invloeden zijn weten we niet maar de band hing de banjo's aan de bomen en verruilde akoestische pracht voor een lekkere groove. Of zoals ze zelf zeggen: “We gooiden spacy synthesizers, indierock en folkpop door de mangel met wat stevige sonische erupties, sambapercussie én catchy refreintjes om je heupen op te schudden.” Luister naar een eerste track van de nieuwe EP: ‘Pryers’.

Benefiet(s) Alpe d'Huzes - team "omdat het kan 2"
Wat kanker betekent door hen die erdoor getroffen worden hoeven wel de meesten niet te vertellen. Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto "Opgeven is geen optie" wordt op één dag de legendarische Alpe d'Huez tot zes keer aan toe beklommen. Natuurlijk kun jij ook je steentje bijdragen en daarvoor hoef je niet eens die berg op, dat doe je gewoon in dB's. Aanstaande zaterdag (27 april) vindt daar een Alpe d’HuZes-benefiet plaats met vanaf 19.00 uur onder andere live-muziek van Most Unpleasant Men, Coppersky, Jukai, Elephant SoundSystem en Elvis and the Burgerkings (ja, de koning is toch niet dood). Verder zijn er nog meer leuke dingen te doen zoals Cycle Games onder leiding van De Fietskoerier uit Utrecht, is er veganistisch eten en wordt er gedraaid door de Dancing Tunes dj's.

Entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage aan het team "omdat het kan 2" wordt zeer op prijs gesteld.

Ears & Eyes festival brengt muziek, poëzie, circus en dans
Op woensdag 1 mei vindt het EARS & EYES festival plaats in de Reuzenhal in Utrecht. Op het festival een avondvullend programma waarin muziek, poëzie, circus en dans het stokje telkens van elkaar overnemen en door alle hoeken van de Reuzenhal schieten. Op het programma staan La Corneille (indiefolk), bluesrock fenomenen In Zanadu (UK), britpop enfants terribles T​e Blind Beats (FR), Daan Doesborgh (de Tom Waits van de slampoetry), Camiel Corneille die alle regels van zwaartekracht breekt en De Dansers. Aan de steigerhouten bar zijn goedkope drankjes te krijgen.
Kaarten aan de deur zijn € 10 of €7 ,50 in de voorverkoop als je een mailtje stuurt naar reuzenhal@gmail.com. Op de Facebook-pagina vind je meer informatie.
 
Purest of Pain op zoek naar gitarist en vocalist
Purest of Pain is op zoek naar een gitarist en vocalist omdat Ilja van de Rhoer en Daan van Houten na een aantal mooie muzikale jaren hebben besloten de Death Metal band te verlaten. Van de Rhoer trekt zich helemaal terug uit de muziek omdat zijn interesses ergens anders zijn gaan liggen. Van Houten gaat zeker door met muziek maken en is al aan het werk met een nieuw project. Ondanks het vertrek van Van de Rhoer en Van Houten gaat Purest of Pain verder. De zoektocht naar een nieuwe ritme gitarist en vocalist is al begonnen. De band ziet het als een kans om verder te groeien. Iedereen kan zich aanmelden door te mailen naar info@purestofpain.com. Inschrijvingen sluiten op 30 april.

Onder Invloed viert 5 jarig jubileum
Op 16 juni 2008 ging de website onderinvloed.com online en dus heeft het muziekproject Onder Invloed dit jaar zijn vijfjarig jubileum te vieren. Dat gebeurt in het Utrechtse EKKO op donderdag 6 juni, waar Idiot Glee (USA), Color Reporters en Case Mayfield speciale sets zullen spelen met een mix van covers en eigen werk. Het project waarmee journalist Matthijs van der Ven de invloeden van hedendaagse muzikanten onderzoekt leverde al meer dan honderd sessies, 45 concertavonden, twee albums en het boek ‘Onder Invloed’ op. Tijdens de live-avonden laten de muzikanten blijken door wie zij beïnvloed zijn en in hoeverre dat in hun eigen liedjes terug te horen is. De jubileumavond in EKKO zal waarschijnlijk de enige live avond van Onder Invloed in 2013 zijn. Mis het dus niet.
 
Tivoli lanceert Tivoli by Night
Afgelopen weekend gaf Tivoli bij de uitverkochte show van 2manydj's het startschot aan het nieuwe platform Tivoli by Night. Tivoli by Night is in het leven geroepen om de vernieuwde elektronicaprogrammering dagelijks uit te lichten door aandacht te besteden aan net bevestigde artiesten, voor- en nabeleving, verdieping in de clubavonden en winacties. Met het aanstellen van een dance-programmeur in 2012, koos Tivoli voor een verbreding en verdieping van haar elektronicaprogramma. Dit leidde tot avonden met Jamie XX, John Talabot, een nieuwe clubavond genaamd Fuse (met hoofdacts als Major Lazer en Baauer), maar ook intieme optredens van opkomende artiesten als XXYYXX en Giraffage. Met Tivoli by Night krijgen al deze ontwikkelingen een vaste plek geven voor mensen die geïnteresseerd zijn in elektronische muziek. Op www.tivolibynight.nl kun je onder andere terecht voor videoregistraties, gastcolumns, exclusieve mixen van resident dj’s, visuele backstage verslagen en tal van andere dingen die een aanvulling zijn op het nachtleven.

Debuutalbum voor Tinlicker
Tinlicker is het solo-project van Black Sun Empire's Micha Heyboer. Na een eerdere teaser in december 2012 is deze week debuutalbum Remember The Future verschenen. Op het album laat Heyboer horen dat hij meer in zijn mars heeft dan alleen Drum&Bass. Zijn invloeden variëren van Paul Kalkbrenner tot Trentemoller en van Radiohead tot Patrick Watson. Tussen de 22 (!) tracks van Remember the Future hoor je pop, acid techno, progressive house en jaren tachtig synthpop. Gastoptredens zijn er van Thomas Oliver, Morgan Jones en Tessa Rose Jackson. Op donderdag 23 mei is er een gratis toegankelijke album releaseparty in Tivoli de Helling waarbij ook Mike Luck en dj Maze acte de presence zullen geven.

Finalisten van de Kei van Amersfoort 2013 bekend
Na drie voorrondes waarin het kaf van het koren is gescheiden zijn de finalisten van de Kei van Amersfoort 2013 bekend. Op zaterdag 11 mei gaan Dirt-A-Gogo, Killing Goliath, Project Bongo, Overdwars, Zipline Professionals, My Own Legend en SPENK. in De Kelder uitmaken welke band de opvolger wordt van Aaumffie.
 
Join the Cavalry en NONA bij Soesterberg Live
Zaterdag 27 April loopt Soesterberg Live op de zaken vooruit en viert op de verjaardag van prins Willem Alexander alvast de Koningsnacht. Om de feestweek met Koninginnenacht, de troonswissel en Koninginnedag goed te beginnen, heeft de organisatie extra uitgepakt. In Soesterberg spelen Join the Cavalry, de nieuwe band van zangeres Astrid Kunst (bekend van RTL televisieprogramma Rock Nation van RTL en de band STEREO) en de Utrechtse pop/rockband NONA.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht