Tweede editie Woot!Woot!Woolf geslaagd

Sterk programma brengt bossen van Rhijnauwen tot leven

Tekst: Mathijs de Groot / Foto’s: Paul van Dorsten ,

Om als klein festival succesvol te zijn moet je aan hoge verwachtingen kunnen voldoen. Woot!Woot!Woolf deed dat. Met goede muziek, een gezellige sfeer en knapperend vuur op de achtergrond werd de koude herfstnacht even vergeten.

Het Utrechtse talent Riverdistrict opende de avond sterk. Hun gelaagde, soms dromerige muziek wist het publiek dat nog buiten stond binnen te halen. Het hostel-café in, een oud pand met grote ramen dat het decor vormde deze avond. Het aparte stemgeluid van zanger Tim Nolet verraste en er werden een aantal nieuwe nummers gespeeld van EP Canvas Holes, die over twee weken zal uitkomen.

Singer-songwriter Laura Arkana vervolgde de avond. Haar liedjes - afkomstig van het album Lentemuziek dat is geproduceerd met Peter Broderick - beschrijven haar gevoelens en de simpele dingen in het leven op een bescheiden manier. Haar verhalende zinnen en tokkelende gitaarspel waren fijn om naar te luisteren, maar het was helaas niet genoeg om het publiek stil te krijgen.

Een totaal ander geluid was vanavond afkomstig van de uit Groenland afgereisde Small Time Giants. De band combineerde zware teksten met het enthousiasme van een tienerband, getuige de stagedive bij het voorlaatste nummer. De soundscapes, die typerend lijken voor veel bands uit het hoge noorden – denk aan Sigur Rós, creëren een kenmerkende sfeer die aan lange groene vlaktes doet denken. De rustige opbouw en extreme uithalen lieten menig hoofd op en neer meebewegen, al met al een indrukwekkend optreden.

Aan Aestrid de taak om het officiële programma af te sluiten. Zonder band omdat het nieuwe album BOX gemixt moet worden, maar naar eigen zeggen ook een ‘uit de hand gelopen experiment’. Gewapend met een gitaar en een oude koffer die dient als bassdrum klinkt de Soestenaar als een voltallige band. Het is dan ook niet gek dat Aestrid onlangs een platencontract tekende bij het Londense label Function Records.

Het collectief van muziekliefhebbers dat Woot!Woot!Woolf organiseert kan terugkijken op een mooie avond. Druk bezocht, goed geluid en een unieke, bijzondere locatie. Klein maar fijn, in de meest positieve zin. Op naar de volgende editie!

Gezien: Riverdistrict, Laura Arkana, Small Time Giants, Aestrid, zaterdag 13 oktober 2012 @ Stayokay Hostel, Bunnik