Nordic Delight presents geeft mooi visitekaartje af Nordic Delight presents geeft mooi visitekaartje af

Eerste volledige editie van Nordic Delight Festival in maart 2013

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Joyce Brouwer

Nordic Delight presents geeft mooi visitekaartje af

Eerste volledige editie van Nordic Delight Festival in maart 2013

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Joyce Brouwer ,

In 2013 vindt in Utrecht de eerste editie plaats van het eendaagse Nordic Delight Festival dat zich volledig richt op Noord-Europese popmuziek. Op zondag 4 november werd al een muzikaal voorproefje gegeven: onder de noemer Nordic Delight presents traden drie Scandinavische artiesten op in Vredenburg Leeuwenbergh. Wij gingen langs en maakten het volgende fotoverslag.

In de aanloop naar de eerste editie van het festival presenteerde Nordic Delight zich op 4 november met een muzikale matinee. In Vredenburg Leeuwenbergh traden I Got You On Tape, Casa Murilo en Schultz and Forever op. Als eerste speelde de 18-jarige Deense singer-songwriter Jonathan Schultz, die – met band - optreedt onder het alter ego Schultz and Forever. Daarna was het de beurt aan I Got You On Tape dat met zijn donkere, hypnotiserende en soms breekbare nummers al jaren als een van de beste livebands van Denemarken geldt. De avond werd afgesloten door de indierockband Casa Murilo. Nadat de band zaterdagmiddag in The Village Coffee and Music al een kort voorproefje had gegeven, lieten ze hier nogmaals zien waarom ze in thuisland Noorwegen op het punt staan om definitief door te breken.  

 

Tijdens het festival werd bekend gemaakt dat over vier maanden de eerste volledige editie van Nordic Delight Festival plaats gaat vinden op zaterdag 2 maart 2013. De locatie voor het festival is NUtrecht, de hallen van het voormalige Centraal Auto Herstelbedrijf in het Cartesiusgebied (naast dB’s). Op drie podia wordt dan onder andere opgetreden door Daniel Norgren, Lars and the Hands of Light, Highasakite, Ane Trolle en de komediant Johan Glans. Daarnaast is er van alles te ontdekken op het gebied van de Scandinavische film, design, mode en de Noord-Europese keuken.

Gezien: Nordic Delight presents met I Got You On Tape, Casa Murilo en Schultz and Forever, zondag 4 november 2012 @ Vredenburg Leeuwenbergh, Utrecht 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht