Kort Utrechts Popnieuws Week 47

Met onder meer KNG56 #13, Bart van der Lee, Baldadig, Join the Cavalry, Young Locals! en Oh, Brave Wide Eyes.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week wederom een propvolle editie met nieuws over onder meer KNG56 #13, Bart van der Lee, Baldadig, Join the Cavalry, Young Locals! en Oh, Brave Wide Eyes.

KNG56 #13 tijdens Le Guess Who?
Donderdag 29 november begint Le Guess Who? Net als vorig jaar zijn er ook sessies in KNG56. Meteen op de openingsdag kun je in het kleine podium al in de stemming komen met soep en brood (18.30 uur), drones van het Utrechtse Tales (19.00 uur) en lo-fi noise blues uit België van Ignatz (19.30 uur). Alles is gratis, behalve het bier! De optredens zijn om 20.00 uur afgelopen. Ruim op tijd om rond 21.00 uur in dB’s te kunnen zijn voor de Club 3voor12/Utrecht Hollandse Nieuwe editie.

Bart van der Lee speelt ‘A Mothers Song’
In het Kort Utrechtse Popnieuws van drie weken geleden schreven we al over het nieuwe album van Bart van der Lee, dat hij via crowdfunfing wil realiseren. Begin november heeft Van der Lee ‘A Mothers Song’, één van de nummers van het nieuwe album gespeeld tijdens een Hedenblij-sessie.

Home is Where the Heart is
Op zondag 20 januari 2013 stelt Joop Nolles zijn huis open voor een bijzondere middag. Onder de titel Home is Where the Heart is zal een aantal artiesten een programma verzorgen in zijn huiskamer in Utrecht. Verrassingen schijnen niet uitgesloten te zijn. Optredende artiesten zijn songwriter Wieb Zigtema, Thijs Heij (solo-artiest maar ook bandlid van Erny Green), Bollen&Co (wereldmuziek) en Hanna M. Koppenaal (poëzie). Aanvang is 15.00 uur, entree is € 7,50 pp (incl. drank & hapjes!) en kinderen tot en met 16 jaar kunnen gratis naar binnen. Er is plek voor 30 personen. Je kunt je opgeven per mail: info@joopnolles.nl.

Baldadig KerstBal
Je kunt niet te vroeg beginnen met de kerstviering. Op 14 december is de Vechtclub het decor voor Baldadig KerstBal, een laagdrempelige, vernieuwende dansavond vol jong en verfrissend talent. Naast een programma met house en electro-acts zorgt Baldadig ook voor een interactieve randprogrammering. De line-up bestaat uit de Baldadig Resident, L.A & Blush (House), Sven Pas (Electro/House), Pleasure Pressure (Electro) en Cassettix (Techno/Electro). Facts: vrijdag 14 december, 22.45 uur zaal open, entree 4 euro.

Nieuwe video van Kalio Gayo: ‘Ghazo’
Voor de video bij het nummer ‘Ghazo’ heeft Kalio Gayo zeven uur op het dak van een huis gestaan. ‘Ghazo’ is de rest van 2012 nog gratis te downloaden via de bandcamp van de band. 2.000 beelden en een combinatie van time-lapse en stop motion leverden het volgende resultaat op:

Inschrijving Popronde 2013 geopend
De Popronde zit er weer op. Jammer, maar dat betekent wel dat de inschrijvingen voor de editie van 2013 geopend zijn. Zoals u ongetwijfeld al weet is Popronde een reizend festival waarvoor elk jaar 100 talenvolle, opkomende bands worden geselecteerd die in de periode september tot en met november optreden in ruim 30 steden. Zo doen ze intensieve speel- en tourervaring op en bereiken ze een nieuw publiek buiten de eigen regio. In onze provincie worden Utrecht en Amersfoort aangedaan. Meer informatie over Popronde en de inschrijving, vind je hier.

Videoportret Grote Prijs-finalist Oh, Brave Wide Eyes
Op zaterdag 8 december speelt Oh, Brave Wide Eyes in de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. De organisatie maakte een videoportret van de band, waarin Kanaleneiland een prominente rol speelt.


Young Locals! op zoek naar steun voor bandcoachingstraject
We hebben al eerder geschreven over Young Locals!, het coachingstraject voor beginnende bands uit de regio Utrecht. Door middel van drie workshops, een fotoshoot en een live optreden krijgen de bands een eerste opstapje om een plek te veroveren in de muziekwereld. Young Locals! is ontwikkeld door vijf studenten musicmanagement. Vanwege het succes wordt het concept doorgezet en is het ondergebracht bij Stef (o.a. bekend van De Popronde en In Vervoering). Young Locals! is gratis en om dat zo te houden is het sympathieke en leerzame initiatief een crowdfunding-actie gestart op voordekunst.nl. Meer in de video.


Debuut-EP Join the Cavalry uit
De leden van Join the Cavalry hebben een ruime ervaring in allerlei (Utrechtse) bands. Meest in het oog springend zijn STEREO, Sunset Vertigo, Memphis Lion en The Secret Handshake Club. De straffe stem van Astrid Kunst, stevige riffs van Stephan Beuving en de dubbele drums van Bas Alein Richir en Jasper Gielkens zorgen voor een stevig alternative rock-geluid. Een album is onderweg maar vooruitlopend daarop presenteerde de band donderdag 15 november in Bitterzoet de debuut-EP die te beluisteren is op Spotify. Hoe het er in de studio aan toeging zie je in de video hieronder.