Drie finalisten van De Utrecht Popprijs bekend Drie finalisten van De Utrecht Popprijs bekend

For the Birds, Guy Corneille en My Blue Van spelen op 7 juni in Tivoli de Helling

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Drie finalisten van De Utrecht Popprijs bekend

For the Birds, Guy Corneille en My Blue Van spelen op 7 juni in Tivoli de Helling

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Drie locaties in de Utrechtse binnenstad waren op zaterdag 19 mei voor één middag omgetoverd tot rocktempel. In twee garages en ACU streden elf acts uit de provincie in de halve finale van De Utrecht Popprijs 2012 voor een plek in de finale. De jury heeft nog dezelfde avond bepaald welke drie bands mee gaan doen voor de hoofdprijs. Aan 3voor12/Utrecht de eer om de eerste finalisten bekend te maken.

De afgelopen maanden hebben meer dan honderd bands meegedaan aan één of meerdere van de lokale bandwedstrijden in de provincie Utrecht, variërend van de Clash of the Titans en Kei van Amersfoort tot de kleine prijs van Baarn en het Geheim van Babylon. Elf bands zijn overgebleven die onderling uit moesten maken wie er door zouden gaan naar de finale van de Utrecht Popprijs. De jury heeft bepaald dat For the Birds, Guy Corneille en My Blue Van de eerste drie finalisten zijn die op donderdag 7 juni in Tivoli de Helling voor de hoofdprijs zullen strijden.

Wie de vierde finalist wordt kun jij bepalen. Zit jouw favoriet nog niet tussen de drie genoemde bands? Breng dan deze week je stem uit op de website van De Utrecht Popprijs. Zaterdag 26 mei wordt via diezelfde website bekendgemaakt welke band door publieksstemmen de laatste finalist wordt.

Naast eeuwige roem ontvangt de uiteindelijke winnaar van De Utrecht Popprijs 2012 een prijzenpakket dat bestaat uit een bedrag van € 2000 te besteden aan professionalisering, een optreden op Altersonic 2013, een plaats in de Sena PopNL Performers Award en optredens op het Geinbeat festival 2012 en de UITdagen. Ook krijgt de winnende band een coachingstraject door een professionele bandcoach aangeboden.

Te zien: finale De Utrecht Popprijs, donderdag 7 juni 2012 @ Tivoli de Helling (20.00 uur)

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht