Weekagenda week 50 Weekagenda week 50

Helberg, Lo Friday, 3voor12/Utrecht Awards, Pinkunoizu en Proeflokaal

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 50

Helberg, Lo Friday, 3voor12/Utrecht Awards, Pinkunoizu en Proeflokaal

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week kijken we natuurlijk vooral uit naar de 3voor12/Utrecht Awards op zaterdag in EKKO, met optredens van Tenement Kids, Traditionals en Skiggy Rapx. Maar er is nog meer, waaronder de 100e en laatste editie van Proeflokaal. Kijk zelf maar!

Wat: EZ on the Tweeter
Wie: Helberg + Stropstrikkers
Wanneer: donderdag 13 december 2012 (zaal open 22.00 uur!)
Waar: EKKO
Schade: gratis

Waarom:
EZ on the Tweeter is een nieuwe donderdagse dansavond, georganiseerd door de mensen van hiphopplatform Groovemonks. Vanavond wordt het langverwachte album gepresenteerd van Helberg, een project van voormalig StropStrikker Skafalau en beatsmaker Klaas Vaak. Het album van Helberg staat tijdelijk ook op de luisterpaal. Tijdens de releaseparty wordt ook nog de officiële reünie van de StropStrikkers gevierd. Larry de Kat, DJ Verb en Lauwe Pappies draaien tot 4.00 uur een mengeling van de beste hiphop grooves.

Wat: Lo Friday
Wie: Kendler, Dial Prisko, I Took Your Name
Wanneer: vrijdag 14 december 2012
Waar: Kargadoor
Schade: € 3

Waarom:
Voor de laatste keer dit jaar is de werfkelder van de Kargadoor de sfeervolle huiskamer van Lo Friday. En hoewel de band zelf niet eens op het affiche staat heeft deze editie heeft een hoog Audiotransparent gehalte (bestaan ze eigenlijk nog?). I Took Your Name is het singer-songwriterproject van Audiotransparent-gitarist Chris van der Ploeg en Kendler is de band van Gijs van Veldhuizen, gitarist, toetsenist en zanger in datzelfde Audiotransparent. Blij zijn we ook met de terugkeer op het podium van Dial Prisko. De Utrechters zijn al weer een tijdje wat actiever, getuige een aantal nummers op soundcloud.

Wat: 3voor12/Utrecht Awards 2012
Wie: Tenement Kids, Traditionals en Skiggy Rapz
Wanneer: zaterdag 15 december 2012 (zaal open 19.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5, 3 voor € 12 tickets hier

Waarom:
Vanavond reiken we de jaarlijkse 3voor12/Utrecht Awards uit. Traditiegetrouw doen we dat tijdens een gala-avond in EKKO. Er worden echter niet alleen prijzen uitgereikt aan de genomineerden: we hebben ook een fijn muzikaal programma geregeld. Tenement Kids, Traditionals en Skiggy Rapz zorgen voor de mooie omlijsting van deze spannende avond. Trek 15 december je mooiste gala-outfit uit de kast en begeef je tussen de crème de la crème van de Utrechtse popmuziek.

Wie: Pinkunoizu + Spilt Milk
Wat: kraut, indie en postpunk
Wanneer: zondag 16 december 2012 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom:
 Wederom een fijn avondje dat dB’s en Subbacultcha hebben samengesteld. Het Deense kwartet Pinkunoizu speelt naar eigen zeggen een mix van lo-fi, high-life, shoegaze, krautrock, nu-folklore, 60’s Aziatische pop met een psychedelisch randje. Spilt Milk bewerkt poëzie van dode Amerikaanse dichters op een muzikale basis van twee-akkoorden-free-folk-drone-boogie. De opnames van de band zijn door Subroutine Records uitgebracht, in een voorlopige oplage van 20 cassettes.

Wat: Proeflokaal 100
Wie: onder andere Mario van Etten, The Void Pointers & Ballet, Jan Schellink, Bosgraaf & Tamminga, Arne van den Berg, Gijs van Straalen en Jochem van der Heide
Wanneer: dinsdag 18 december 2012 (aanvang 20.30 uur)
Waar: Muziekhuis Utrecht
Schade: € 5 kaarten op de avond aan de deur te koop (alleen cash)

Waarom:
Bij hoge uitzondering bevat deze weekagenda een optreden op dinsdag. Voor de 100e en tevens laatste editie van Proeflokaal maken we graag een uitzondering. Dit schrijft de organisatie zelf: “Om ons roemrucht verleden te vieren en de toekomst uit te luiden, gooien we de stoelen aan de kant en presenteren een feestprogramma vol vertier en vermaak. Verwacht veel lawaai, danseressen. slagroomtaart, knoppendraaiers, blazers en percussionisten, dit alles omlijst door het Proeflokaal Showorkest. De uitsmijter maken we onder een besneeuwde hemel, met glühwein en het brullende geluid van een BMW motorfiets.” Daar kunnen we maar één ding bij aanvullen: gaan!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht