Originele muzikale en artistieke avond in Amersfoortse De Kelder Originele muzikale en artistieke avond in Amersfoortse De Kelder

Jonge Honden presenteren vijfde VAGE BONTE AVOND

, Tekst: Dorrit Dellen / Foto’s: Linda Bouritius

Originele muzikale en artistieke avond in Amersfoortse De Kelder

Jonge Honden presenteren vijfde VAGE BONTE AVOND

Tekst: Dorrit Dellen / Foto’s: Linda Bouritius ,

‘Iets met 3D brillen, kunst om overheen te zeiken, heel veel bont, killer van een lokale line-up, dansen tot diep in de nacht.’ Zo luidde de aankondiging van de VAGE BONTE AVOND in Podium De Kelder in Amersfoort. De avond, georganiseerd door de Jonge Honden van Per Expressie, was inderdaad bont en vaag, maar zeker niet in de negatieve zin.

De VAGE BONTE AVOND is het vijfde feest dat de Jonge Honden van Per Expressie organiseren. Deze jonge vrijwilligers doen het naar eigen zeggen allemaal net even anders, en dit geldt ook voor hun evenementenorganisatie. “De Jonge Honden laten hun creativiteit de vrije loop om thema’s te bedenken en decors te ontwerpen voor hun feesten. Zo komen de feesten tot stand”, vertelt medeorganisator Jos Wouters, terwijl de punky poprockband SPENK. het hoofdpodium betreedt en er volop wordt gedanst. “Wij bieden artiesten met diverse muziekstijlen een podium tijdens deze avond; er is voor ieder wat wils.”

Op muzikaal gebied is er naast het Dj Open Podium en de acts op het hoofdpodium nog een ander onderdeel: de Bezemkast Sessies. Tijdens deze sessies, die zich daadwerkelijk in de knusse bezemkast van De Kelder afspelen, geven onder meer singer-songwriter Job Kramer, MadeOfWax en Professor Meneer korte, akoestische optredens, verspreid over de avond. Met zijn tienen gefascineerd luisteren in zo’n kleine ruimte waar lokale acts hun talent bewijzen: een origineel idee, dat erg goed uitpakt.

De artistieke draai wordt aan de avond gegeven door het Zeiksmuseum, een parodie op het Rijksmuseum in de toiletten van De Kelder. Iedereen was uitgenodigd om daarvoor een kunstwerk in te sturen, wat resulteerde in een kunstzinnige mix van tekeningen, collages, 3D-art en fotografie.

Na de lokale bandjes op het Grote Bonte Podium zijn er de dj-sets: van de dubstep van Strye en de electro van Square tot de techno van Soul Safari B2B Yanice Walker, allemaal fijne muziek. Het gevarieerde muziekaanbod, het vage bonte decor en de goede sfeer zorgden voor een mooie avond die voor herhaling vatbaar is.
 
Gezien: VAGE BONTE AVOND, zaterdag 8 december 2012 @ Podium De Kelder
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht