Weekagenda week 38 Weekagenda week 38

Paulusma, VJ op de DOM, Delaney Davidson, IBB Fest 2011, Peter Pan Speedrock, KNG56 #5

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 38

Paulusma, VJ op de DOM, Delaney Davidson, IBB Fest 2011, Peter Pan Speedrock, KNG56 #5

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Muziek is leuk maar soms wil het oog ook wat. Als dat het geval is moet je vrijdag naar VJ op de Dom. Dat kon wel eens het visuele hoogtepunt van dit weekend worden. Check ook de rest van onze muzikale tips.

Paulusma, VJ op de DOM, Delaney Davidson, IBB Fest 2011, Peter Pan Speedrock, KNG56 #5

Op het moment dat we dit typen is het nog geen half etmaal geleden dat de Koningin de troonrede heeft uitgesproken. Voor en tegenstanders rollenbollen over elkaar heen om duidelijk te maken dat ze het beter weten en nieuw jargon doet zijn intrede. Eén ding lijkt zeker: iedereen gaat erop achteruit. Dan zoeken we maar troost in het fijne muziekaanbod dat Utrecht ook deze week weer te bieden heeft. VJ op de Dom belooft in ieder geval het visuele hoogtepunt van dit weekend te worden. Hier zijn onze tips.


Wie: Paulusma en Port of Call
Wat: melodieuze Westcoastpop
Wanneer: donderdag 22 september 2011
Waar: EKKO
Schade: € 11

Waarom: Als we goed geteld hebben wordt het de achtste keer dit jaar dat (Jelle) Paulusma in Utrecht speelt. De eerdere shows waren op festivals, in voorprogramma’s of op bijzondere avonden zoals DeSpeech. Dat maakt dit zijn eerste eigen show in een Utrechts poppodium. Na die acht keer zou u misschien kunnen denken dat we wel een keer iets anders willen zien. Niets is minder waar! Met Up On The Roof heeft hij één van de betere Nederlandse albums van dit jaar gemaakt en de Westcoastpop doet het overal goed.
Volgens een kenner van Nederlandse singer-songwriters is voorprogramma Port of Call erg veelbelovend. Nog een extra reden om te gaan.


Wat: VJ op de Dom 2011
Wie: Boemklatsch, Tygo Gernandt & Egbert-Jan Weeber en Motomichi
Wanneer: vrijdag 23 september 2011 (21.30 – 01.00 uur)
Waar: de Dom / Winkel van Sinkel (voor afterparty)
Schade: gratis

Waarom: Ondanks twee succesvolle edities was DJ op de Dom toe aan vernieuwing. Daarom dit jaar geen DJ’s maar VJ’s. Initiatiefnemer Vrede van Utrecht heeft vijf partijen gevraagd om het programma in te vullen. De beelden worden verzorgd door productiehuis voor elektronische kunst Born Digital en drie Utrechtse mediafestivals met internationale faam: het Nederlands Film Festival, het Holland Animation Film Festival en Impakt. Je krijgt onder andere een live video performance en Born Digital ontwierp een interactieve installatie waar je zelf de knoppen bedient. De kunstenaars van Z25 bestormen de Dom in de Beeldenstorm tijdens ‘Bilderraus’. De beats zijn in de kapabele handen van de Utrechtse nachtburgemeesters Boemklatsch. Acteurs Tygo Gernandt en Egbert-Jan Weeber fungeren als MC en DJ. Vanaf 1.00 uur is iedereen welkom in de Winkel van Sinkel, waar het Nederlands Film Festival de afterparty van VJ op de Dom host en Boemklatsch hun beats voortzetten.
Vorig jaar zag de Dom er al uit als een spectaculaire discotoren, het kan bijna niet anders dat de editie van 2011daar visueel nog overheen gaat. Vanaf donderdag kun je hier live kijken hoe VJ op de Dom wordt opgebouwd.

 


Wie: Delaney Davidson en Jaap Boots
Wat: one-man band van ex-Dead Brother
Wanneer: vrijdag 23 september 2011
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom: Om aan te geven waarom je naar de show van Ex-Dead Brother Delaney Davidson moet citeren we de mensen van dB’s: “Ondanks het geringe commerciële succes blijven wij deze man programmeren tot we erbij neervallen. De reden is eenvoudig en waarachtig: deze man is een prachtmuzikant die je moet zien!” Duidelijker kunnen we het niet maken! Wanneer Jaap Boots het voorprogramma is ga je natuurlijk helemaal. De sympathieke radiojockey is namelijk ook nog muzikant. Vanavond staat hij in zijn eentje op het podium met een gitaar en een ruime portie humor die soms naar het zwarte neigt. Klassiekers als Kutwijf, Het Ruikt Hier naar Ellende en Ratsmodee zeggen genoeg.


Wat: IBB Fest 2011
Wie: o.a. Tuesday, Vota Fonzie, Hunting the Robot, Those Foreign Kids, Capeman, Wooden Constructions, Wildgroei/Beat the Bastardz
Wanneer: zaterdag 24 september 2011 (12.00 – 23.00 uur)
Waar: IBB-complex
Schade: gratis

Waarom: Vorig jaar is het idee van een muziekfestival op het IBB-complex nieuw leven ingeblazen. Het grote grasveld in het midden wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een echt festivalterrein. De doelen zijn na de vorige editie niet veranderd: goede muziek, liefst uit eigen stad, en goede sfeer. Op het affiche van deze editie staan onder Tuesday en Vota Fonzie, winnaars van de IBB-Battle of the bands. Let vooral op Hunting the Robot, die jongens zouden het in 2012 wel eens kunnen gaan maken. De toegang is gratis en ook niet complex-bewoners zijn uitermate welkom. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers dus als je er toch bent …


Wie: Peter Pan Speedrock, & Del-Toros & Chaoz
Wat: hard, ruig en snel
Wanneer: zaterdag 24 september 2011
Waar: De Peppel, Zeist
Schade: € 12 / €10 (vvk)

Waarom: Sommige mensen kijken maar naar één ding uit: dat Peter Pan Speedrock weer komt spelen. Er zijn zeker slechtere dingen in het leven om op te wachten. Ondanks het feit dat ze dit jaar met We Want Blood! een nieuw album hebben uitgebracht hebben we ze in Utrecht nog niet gezien. Extra tof dus dat De Peppel de Eindhovense mannen heeft staan voordat ze later dit jaar nog naar Italië en Duitsland gaan. Voor we het vergeten: kick-ass rock and roll dus!


Wat: KNG56 #5
Wie: The Great Park en SJ Esau
Wanneer: zondag 25 september 2011 (19.00 – 22.00 uur)
Waar: Kromme Nieuwegracht 56
Schade: € 6

Waarom: De vijfde editie al weer van KNG56, de naam waaronder het intieme, sympathieke poppodium aan de Kromme Nieuwegracht kleinschalige optredens organiseert. Rode draad in die optredens zijn artiesten die proberen om de randen van de genres te verkennen. Vanavond brengen ze je twee Engelse folk-artiesten: The Great Park (intieme folk) en SJ Essau (anti-folk). Onder de noemer Howart krijg je ook nog te zien hoe tekeningen muziek worden.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht