Weekagenda week 37 Weekagenda week 37

A+, The Medics, TIKA, Klub Radar, Nueva Cumbia, SSSHT festival en Volkorenfestijn

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 37

A+, The Medics, TIKA, Klub Radar, Nueva Cumbia, SSSHT festival en Volkorenfestijn

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Net als vorige week komen met Klub Radar en Club Rasa weer twee bekende avonden terug van zomerreces. Een volle vrijdag en zaterdag maken dat het deze week dan ook lastig kiezen is. Met onze tips proberen we je een beetje te helpen.

A+, The Medics, TIKA, Klub Radar, Nueva Cumbia, SSSHT festival en Volkorenfestijn

We zeiden het vorige week al: dit is de periode waarin allerlei bekende avonden weer van start gaan. Deze week geldt dat voor Klub Radar - dat meteen naar een maandelijkse frequentie gaat - en Club RASA. Eerder in de week kun je al naar de albumpresentatie van The Medics in De Helling en een redelijk uniek optreden van TIKA in EKKO. Op diezelfde vrijdagavond neemt Kink FM, dat per 1 oktober met ophoudt te bestaan, afscheid met optredens van onder anderen GEM, Kensington en The Deaf. Dat feestje in Tivoli Oudegracht is echter al vol.


Wat: A+
Wie: Jeff Solo, Marius, Sandeman
Wanneer: donderdag 15 september 2011 (23.00 – 04.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 2 voor 00.00 uur, € 4 er na

Waarom: Studenten, opgelet! Deze donderdag is de eerste editie van A+, een nieuw feest op de donderdagavond in EKKO. En jullie zijn een belangrijke doelgroep, of in ieder geval de studenten die op zoek zijn naar sfeer en toffe mensen maar vooral naar toegankelijke muziek met een scherp randje. Op de eerste editie worden de draaitafels bediend door Jeff Solo, Marius (van NON Records) en de jullie wel bekende DJ Sandeman. Proberen die shit!


Wat: aftrap albumtour The Medics
Wie: The Medics en Hunting the Robot
Wanneer: vrijdag 16 september 2011
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 9,50

Waarom: Het gaat hard met de Utrechtse band The Medics, erg hard. Iets meer dan twee jaar geleden deden de mannen nog hun rondje in de bandwedstrijd Clash of the Titans. Inmiddels zijn ze 3FM Serious Talent geweest, hebben de een contract bij PIAS en ligt debuutalbum Dance Into the Dark in de schappen. Deze week werd ook nog bekend dat City, de eerste single, te horen zal zijn in de populaire voetbalgame FIFA 12, die vanaf 29 september in de winkels ligt. Dat betekent dat The Medics straks in miljoenen huishoudens te horen zijn. Voor het zover is presenteren ze op vrijdag eerst hun album in Tivoli. Het optreden in De Helling is tegelijk ook de aftrap van de albumtour. Check ook het interview met de band op 3VOOR12.
Wie: TIKA en Puzzle Muteson
Wat:
indiefolk
Wanneer: vrijdag 16 september 2011
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom: TIKA is de In A Cabin With samenwerking tussen Marien Dorleijn (Moss) en David Pino (El Pino & The Volunteers). Samen met een aantal lokale muzikanten hebben ze aan het begin van dit jaar bij min 30 graden in het Canadese La Peche een album opgenomen dat de perfecte mix is van beide bands. Je hoort indie vermengd met country- en folkinvloeden en een mooie symbiose tussen de stemmen van Dorleijn en Pino. Redelijk uniek is dat er ook een aantal clubshows worden gedaan, iets dat bij zulke projecten vaak niet lukt omdat de eigen bands ook weer om aandacht vragen. Dus: grijp je kans!


Wat: SSSHT Festival
Wie: Rivulets, Library Tapes, I Am Oak solo, T.S. Eliot Appreciation Society
Wanneer: zaterdag 17 september 2011
Waar: dB's
Schade: € 8

Waarom: Sssht! Waffel houden, singer-songwriters op het podium. Nee, niet zo maar een stelletje snaarkrabbelaars. Voor deze jongens is het begrip ‘intens’ uitgevonden. Rivulets – oftewel Nathan Amundson – krijgt niet de aandacht die hij eigenlijk wel verdiend. Zwaar aanbevolen voor liefhebbers van Low, Castanets en Smog. Wat wil je nog meer? Library Tapes creëert met een piano zowel breed uitwaaiende klanktapijten als kleine juwelen van liedjes. Naast deze twee Amerikanen staan er ook twee Utrechtse singer-songwriters op het podium. T.S. Eliot Appreciation Society is het alter ego van Tom Gerritsen (zie ook Kort Utrechts Popnieuws – week 35). En over timing gesproken: een week geleden won I Am Oak de 3VOOR12 Award 2011 met hun laatste album Oasem. Vanavond staat hij helemaal in zijn eentje op het podium van dB’s. Het woord talentvol mag er nu wel af, Thijs Kuijken is gewoon één van de beste singer-songwriters van Nederland. Punt!


Wat: Klub Radar
Wie: The Fresh & Onlys, Gallops, Pinkunoizu en Bert on Beats
Wanneer: zaterdag 17 september 2011
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 13

Waarom: Na een lange ‘zomer’ eindelijk weer een editie van Klub Radar. Vanaf september kun je elke maand naar deze mini Le Guess Who? met verassende muzikale combinaties, vernieuwing en diversiteit. Op deze editie staan The Fresh & Onlys, Gallops, Pinkunoizu en Bert on Beats. Wat je dan krijgt? Psychedelische sixtiesrock, stuiterende elektronische gitaarrock, folknummers en een mix van dubstep met kuduro beats. Alle vier staan ze trouwens ook op Incubate. Hoef je niet eens naar Tilburg om toch wat van dat festival mee te krij+gen … hoewel dat natuurlijk wel zo tof is.


Wat: Club RASA Cumbia Club Special
Wie: El Hijo de la Cumbia (live) + DJ's Tommi, Tommy Tequila & Edgar NeverMoo
Wanneer: zaterdag 17 september 2011 (21.00 tot 03.00 uur)
Waar: RASA
Schade: € 10, studenten of RASA-pas € 6

Waarom: “Nueva cumbia” noemen de Argentijnen hun variant van de van oorsprong Columbiaanse muziekstijl cumbia. In Argentinië wordt er dan ook wat rap, reggaeton, dub en electro doorheen gehusseld. Op de speciale Cumbia Club RASA geeft El Hijo de la Cumbia uit Argentinië een live-optreden. Daarna is de vloer voor dj’s Tommi en Tommy Tequila die tot in de late uurtjes cumbiabeats zullen draaien. De foyer van RASA is een loungeruimte waar dj Edgar NeverMoo cumbia classics draait.


Wat: Volkorenfestijn 2011
Wie: Novack, ME, Mensenkinderen, Alibi Tom
Wanneer: zondag 18 september 2011 (aanvang 20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom: Voor de niet kenners: Volkoren is het label waarop onder andere Ponoka, Anderson en at the close of every day hun muziek uitbrengen. Eens in de zoveel tijd organiseren ze een festival met in de line-up acts van het label en bands die muzikaal of spiritueel aan hen verwant zijn. Voor het Volkorenfestijn 2011 zoeken ze de knusheid op van EKKO. Op het programma staan Novack, Nederlandstalige indie van Mensenkinderen (oftewel Anderson’s Bas van Nienes), de Zweedse indierock-band Alibi Tom en ME, het soloproject van Volkoren-baas en at the close of every day zanger/drummer Minco Eggersman.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht