Weekagenda week 36 Weekagenda week 36

Onderbelicht, Shonen Knife, Lilian Hak, Signe Tollefsen, Lo Friday, Marten de Paepe, A Lazy Sunday Afternoon

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 36

Onderbelicht, Shonen Knife, Lilian Hak, Signe Tollefsen, Lo Friday, Marten de Paepe, A Lazy Sunday Afternoon

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Met het Uitfeest van vorige week is het nieuwe culturele seizoen gestart. Afgaande op de agenda’s laten de podia in de provincie er geen gras over groeien. Check onze tips voor de terugkeer van een aantal bekende avonden en maar liefst drie premières.

Onderbelicht, Shonen Knife, Lilian Hak, Signe Tollefsen, Lo Friday, Marten de Paepe, A Lazy Sunday Afternoon

Met het Uitfeest van vorige week is het nieuwe culturele seizoen gestart. Afgaande op de agenda’s laten de podia in de provincie er geen gras over groeien. Het aanbod is overweldigend. Bekende avonden als Lo Friday en Swipe gaan weer van start, dB’s heeft een mooi programma voor een heel weekend en er zijn maar liefst drie premières van Utrechtse acts: de theatershow van Lilian Hak en de presentatie van het nieuwe album van Signe Tollefsen op donderdag en de album-presentatie van Marten de Paepe op zaterdag. Dat en veel meer vind je in onze tips voor deze week. Enjoy!


Wat: Onderbelicht
Wie: Florian Wolff, Koen Zinnemers en Void Pointers
Wanneer: woensdag 7 september 2011 (20.00 – 23.00 uur)
Waar: Sarisan, Oudegracht aan de werf 327, Utrecht (Onder Café De Morgenster)
Schade: gratis

Waarom: Altijd leuk, die avonden waarop verschillende kunstvormen samenkomen. Onder de naam Onderbelicht kun je woensdag in een oude werfkelder aan de Oudegracht - tussen Tivoli en Twijnstraat zeg maar - kijken en luisteren naar singer-songwriters Florian Wolff en Koen Zinnemers, fluit en elektronica van Void Pointers en danseres Manuela Lucia Tessi. Daarnaast exposeert fotografe Sanja Harris haar werk.


Wie: Shonen Knife (donderdag), Tweak Bird (vrijdag) en Johnny Dowd (zondag)
Wat: weekend dB’s
Wanneer: donderdag 8, vrijdag 9 en zondag 11 september 2011
Waar: dB’s
Schade: € 10 / € 8 / € 8

Waarom: Ze hebben er weer één bij dB’s, zo’n weekend waarin je min of meer elke avond blind naar de intieme concertzaal naast station Zuilen kunt gaan. Dit weekend begint donderdagavond al met een optreden van het Japanse poppunk trio Shonen Knife dat na 30 jaar nog geen spat veranderd is. Dat is een goed ding overigens. Koop je tickets in de voorverkoop (bij Plato!) of kom op tijd want het wordt druk. Een dag later gaan de twee broertjes Bird, die zich Tweak Bird noemen, met drums en gitaar een volle en harde sound neerzetten die volgens de site van dB’s het midden houdt tussen de chaosnoise van Mars Volta, de bluesy hardrock van Wolfmother en de stoomwalsrock van Death from Above 1979. Lekker! Het weekend wordt op zondag afgesloten door Johnny Dowd. Johnny is deze dagen in het land als onderdeel van de tour van het Beukorkest (vanavond nog te zien in Tivoli de Helling overigens!). In dB’s speelt hij zijn eigen intens mooie alt-country liedjes waarin hij diepe zieleroerselen en (wrange) humor op een mooie wijze combineert.


Wat: première theatershow Old Powder New Guns
Wie: Lilian Hak
Wanneer: donderdag 8 september 2011
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Schade: € 18

Waarom: Zondag gaf Lilian Hak op het Utrecht Uitfeest in een duo-bezetting al een voorproefje van de show die vanavond in première gaat: de theatershow van Old Powder New Guns. Afgelopen jaar heeft Lilian met haar elfkoppige band al een clubtour gedaan en op een aantal festivals gespeeld. Vanaf donderdag kunnen de theaters kennismaken met de liedjes die gebouwd zijn op samples van oude filmmuziek en die een ode aan oude filmklassiekers zijn: van film noir tot spaghettiwestern.


Wat: cd-presentatie Signe Tollefsen
Wie:
Signe Tollefsen
Wanneer: donderdag 8 september 2011
Waar: EKKO
Schade: € 8,50

Waarom: In 2009 maakte de half-Amerikaanse singer-songwriter Signe Tollefsen veel indruk met haar titelloze debuutalbum. Die reputatie bevestigde ze met de EP Baggage die begin dit jaar verscheen en waarvoor ze zes eigenzinnige covers heeft opgenomen. Die EP was meer dan een zoethoudertje voor haar twee album Hayes dat over een paar weken verschijnt. Op het nieuwe album, waarop alle instrumenten door haarzelf en Ralph Timmermans zijn ingespeeld, is de folk-noir van het debuut vervangen door een rijker, meer gearrangeerd geluid. Donderdag presenteert ze het nieuwe album in EKKO. Live wordt ze begeleid door Mindpark, de band van Timmermans.
Wat: Lo Friday
Wie: Simon Karolis (zanger LPG), Ulysses & The Squares en Rats on Rafts
Wanneer: vrijdag 9 september 2011
Waar: De Kargadoor
Schade: € 3

Waarom: Een week eerder dan voorgaande jaren gaat het nieuwe seizoen van Lo Friday van start. Vaanf nu kun je elke tweede vrijdag van de maand naar de werfkelder van de De Kargadoor voor, vooral regionale, singer-songwriters, akoestische bands of experimentele/elektronische acts. Op het affiche van de eerste editie staan Simon Karolis (die je misschien kent als zanger LPG), Ulysses & The Squares en Rats on Rafts. De visuals worden deze keer verzorgd door Astrid Florentinus en Marloes Toonen.


Wat: cd-presentatie Marten de Paepe
Wie: Marten de Paepe en Johan Borger
Wanneer: zaterdag 10 september 2011
Waar: EKKO
Schade: € 8,50

Waarom: Deze week lees je op onze site alles over de cd-presentatie van Boskoop, het nieuwe album van Marten de Paepe. Op vrijdag 9 september geeft Marten om 17.00 uur al een klein voorproefje in de vorm van een instore-optreden in de Plato.


Wat: A Lazy Sunday Afternoon
Wie: Bart van der Lee, Club Verbrugge, Onbegonnen Werk en JazzBuMs
Wanneer: zondag 11 september 2011
Waar: park Lepelenburg
Schade: gratis

Waarom: Met het weer van de afgelopen dagen kun je je misschien niks voorstellen bij een relaxed middagje in het park maar komend weekend schijnt het weer beter te worden. Dat is dan een mooie gelegenheid om park Lepelenburg op te zoeken voor de laatste A Lazy Sunday Afternoon van dit jaar. De serie wordt afgesloten met optredens van Bart van der Lee, Club Verbrugge, Onbegonnen Werk en JazzBuMs.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht