Kort Utrechts Popnieuws – week 37 Kort Utrechts Popnieuws – week 37

Eefje de Visser, Spinvis, Mr. Polska, Kytopia, IBB Fest, Kids with Guns en VJ op de Dom

, Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Danibal

Kort Utrechts Popnieuws – week 37

Eefje de Visser, Spinvis, Mr. Polska, Kytopia, IBB Fest, Kids with Guns en VJ op de Dom

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Danibal ,

De redactie van 3VOOR12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes en informatie - te veel om mee te nemen. In onze nieuwe rubriek Kort Utrechts Popnieuws laten we in sneltreinvaart het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem de revue passeren. Inclusief een exclusieve illustratie! Deze week nieuws over onder anderen Eefje de Visser, Spinvis en Mr. Polska.

Het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem

De redactie van 3VOOR12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen. In onze nieuwe rubriek Kort Utrechts Popnieuws vind je het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem. Inclusief een exclusieve illustratie!  Deze week nieuws over onder anderen Eefje de Visser, Spinvis en Mr. Polska. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail dit naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Najaarstour Eefje de Visser
Na een succesvolle zomer met sterke optredens op Lowlands en Into the Great Wide Open begint Eefje de Visser met een najaarsoffensief. Vanaf 8 oktober starten Eefje en band met een kleine clubtour, die eindigt met een optreden op 5 november in de Ancienne Belgique in Brussel. Als teaser heeft Eefje in één take een video opgenomen van een intieme versie van ‘Genoeg’.

Lekkermakertje van Kids with Guns
Begin juli las je op 3VOOR12/Utrecht het ongelooflijke verhaal van Kids with Guns en hun debuutoptreden voor 5.000 mensen op een Grieks festival. Sinds die tijd hebben de bandleden met producer Pim van de Werken aan hun eerste EP gewerkt. Nieuwsgierig geworden? Op Bandcamp (online platform voor muziek) kun je het nummer ‘Paper Tigers’ gratis downloaden.

De andere kant van Mr. Polska
Voormalig 3VOOR12/Utrecht Selecteert Mr. Polska is met twee tracks vertegenwoordigd op Homegrown '11, de elfde editie van MCN Unsigned. Het Unsigned-project van Muziekcentrum Nederland geeft nieuw muziektalent een kans om een stap te maken in hun carrière. Voor de - door Boaz van de Beats geproduceerde - track 'Gustav' is een video gemaakt. In die video beschrijft Mr. Polska het levensverhaal van zijn overleden oom uit Polen, over wie hij zegt: "Gustav is een koude, chagrijnige man die nooit enige liefde heeft gekend en die zijn leven slijt op de bank voor de televisie". Het sombere wereldbeeld dat Polska in de video schetst, laat een andere kant zien van de doorgaans opgewekte Poolse rapper. Homegrown '11 wordt op 22 september gepresenteerd in de Amsterdamse Melkweg.

Stadshelden
Op 10 november vindt in dB’s weer een nieuwe editie plaats van Stadshelden, de avond waarop je het beste uit Utrecht op één avond gepresenteerd krijgt. Bereid je deze keer voor op een harde editie, met optredens van notoire lawaaimakers The Secret Handshake Club, The Sleeper, Rua en El Camaro.

IBB-Fest 2011
Op 24 september 2011 vindt de tweede editie van het IBB-Fest plaats (eigenlijk de derde als je IBB-Pop uit 2003 meetelt). De editie van vorig jaar had een mooie mix van (lokaal) talent. De line-up voor de komende editie is net bekend gemaakt en bestaat onder andere uit de jonge veelbelovende band Hunting the Robot, Capeman, Wooden Constructions, Santanero en Wildgroei/Beat the Bastardz. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van IBB-Fest.

Op pad met Road Trip Recordings
De ervaring die producers Maarten Besseling en Jesse Beuker hebben opgedaan met hun In A Cabin With-project is nu toegankelijk voor iedereen. Onder de noemer Road Trip Recordings bieden ze bands, artiesten en labels de kans om nu eens niet een album op te nemen in een studio, maar in een inspirerende omgeving– waar ook ter wereld. Op Facebook vind je meer informatie.

Nieuwe album Spinvis
Afgelopen zondag heeft Spinvis de laatste hand gelegd aan zijn nieuwe album. Tot Ziens, Justine Keller komt op maandag 7 november uit in twee varianten: als cd en als strip (van Hanco Kolk) plus cd. Op dinsdag 22 november presenteert Spinvis het nieuwe album in Tivoli Oudegracht.

Kytopia
Kytopia bestaat één jaar. Om dat te vieren presenteert het Utrechtse label en muzikantenlaboratorium, gesticht door Colin Benders (Kyteman), op zaterdag 1 oktober in Tivoli Oudegracht een speciale avond. La Boutique Fantastique, De Avonduren, Arts the Beatdoctor, Black Sun Empire en heel veel anderen zullen het podium betreden en laten zien wat er allemaal gebeurt in de studio’s van Kytopia. Ook is er een foto-expositie en kunst te bezichtigen, en kun je de hele avond genieten van de visuals van de Kijkbuiskinderen.

EKKO Recordings
Het is EKKO gelukt om de financiering voor EKKO Recordings rond te krijgen. Via crowdfunding is inmiddels 84% van het benodigde bedrag binnengehaald en dat is genoeg om de lp’s daadwerkelijk uit te brengen. EKKO Recordings is een bijzonder project, dat het 25-jarig bestaan van EKKO wil documenteren via een unieke vinyl-set. De lp’s zijn zowel ‘crowdfunded’ als ‘crowdsourced’. De platen worden door donateurs financieel mogelijk gemaakt, terwijl het publiek de content bepaalt.

Poëzie en muziek
De Nacht van de Poëzie beleeft dit jaar zijn dertigste editie. Deze kroonverjaardag wordt op zaterdag 17 september in de Stadsschouwburg Utrecht gevierd. Niet alleen zijn talloze dichters (onder wie Ingmar Heytze, Gerrit Komrij, Lieke Marsman en Vrouwkje Tuinman) en BN’ers van de partij (zoals Herman Finkers en Jules Deelder), maar ook vinden er optredens plaats van onder anderen Blaudzun, Blaas of Glory, Mondo Leone en pianist Reinbert de Leeuw. Kortom, ‘gefundenes Fressen’ voor de literaire en muzikale fijnproever. 

Feest op de Domtoren
Na twee succesvolle edities van DJ op de Dom staat de Domtoren op 23 september van 21:30 tot 01:00 uur in vuur en vlam tijdens VJ op de Dom 2011. Dit jaar slaat Vrede van Utrecht de handen ineen met Born Digital en drie internationale mediafestivals: het Nederlands Film Festival, het Holland Animation Film Festival en Impakt. Presentatrice Isolde Hallensleben is de host van de avond. Het Utrechtse nachtburgemeester collectief Boemklatsch verzorgt de beats. Bekijk ook de video van VJ op de Dom 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht