Kort Utrechts Popnieuws – week 36 Kort Utrechts Popnieuws – week 36

Deze week nieuws over onder andere Blaudzun, rapper Ogri Ai en Most Unpleasant Men

, Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Lennart Wolfert

Kort Utrechts Popnieuws – week 36

Deze week nieuws over onder andere Blaudzun, rapper Ogri Ai en Most Unpleasant Men

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Lennart Wolfert ,

De redactie van 3VOOR12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes en informatie - te veel om mee te nemen. In onze nieuwe rubriek Kort Utrechts Popnieuws laten we in sneltreinvaart het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem de revue passeren. Inclusief een exclusieve illustratie! Deze week nieuws over onder anderen Blaudzun, rapper Ogri Ai en Most Unpleasant Men.

Het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem

De redactie van 3VOOR12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen. In onze nieuwe rubriek Kort Utrechts Popnieuws vind je het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem. Inclusief een exclusieve illustratie!  Deze week nieuws over onder anderen Blaudzun, rapper Ogri Ai en Most Unpleasant Men. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail dit naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Whop!
Op vrijdagavond 14 oktober vindt in Tivoli Oudegracht de eerste editie van plaats van Whop!, een heus dubstepfeestje. Speciale gast is de Engelse dubstepproducer Emalkay, die zichzelf de laatste jaren op de kaart zette met moddervette tracks als When I Look At You (een dubstepballad!) en Explicit. Whop!

Wielerklassieker
Regisseur Johannes Sigmond is wellicht beter bekend als de Amersfoortse singer-songwriter Blaudzun. Sigmond timmert al enige tijd als regisseur aan de weg. Zijn eerste lange documentaire ‘Il Lombardia’, over de wielerklassieker Giro di Lombardia, is genomineerd voor het Nederlands Film Festival. Zijn muzikale alter ego Blaudzun tekende voor de soundtrack. Most Unpleasant Men
Voormalig 3VOOR12/Utrecht Award-winnaars Most Unpleasant Men zijn in alle luwte aan het werk aan de opvolger van hun debuutalbum Nothing Moves Slower uit 2009. Ze hebben de afgelopen twee jaar allerminst stil gezeten. Om het wachten naar album nummer twee te verzachten, stelt de band onder de naam A Collection of Scraps één keer in de twee weken verschillende demo’s, akoestische versies, covers en nieuwe nummers gratis beschikbaar via hun website en Bandcamp. Most Unpleasant Men werkt daarbij samen met elf kunstenaars die voor elk nummer een illustratie maken.

Op schoot concerten
Wil je genieten van kleinschalige optredens in de genres singer-songwriter, folk , indie en americana? Ook dit jaar organiseert Op Schoot Concerten weer een aantal muzikale zondagmiddagen met intieme optredens in Utrechtse huiskamers. Op de eerste editie van dit jaar (18 september in Lunetten) speelt het Amerikaanse duo Barnaby Bright 'indie chamber folk'. De rest van het programma en meer informatie vind je op http://www.opschootconcerten.nl.

Ogri Ai
Op 16 september staat de Amersfoortse rapper Ogri Ai in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Speciaal voor die halve finale heeft hij een nieuwe show gemaakt waarvan het publiek in thuisstad Amersfoort de primeur heeft gekregen. Wil je Ogri Ai supporten tijdens de halve finale in de Gigant in Apeldoorn? Je kunt nog meerijden met de bus die van Amersfoort naar Apeldoorn en weer terug gaat. Check voor de details http://www.ogriai.nl.

Ongezond
Onlangs berichtten we dat het Utrechtse hiphoplabel Hof van Jaeden op non-actief is gesteld. Eén van de acts die hun albums uitbrachten op het label is Ongezond. Een nieuwe thuisbasis heeft de crew nog niet, maar desalniettemin kunnen ze vieren dat één jaar geleden hun debuut Skeffneckuz Luiwammes Wildspieker is verschenen. Dat doen ze met een videoclip voor de track ‘Ver’.

Lukas Batteau
Vorig jaar ging de deels Utrechtse band Yen Harley uit elkaar. Frontman Lukas Batteau is inmiddels bezig om onder zijn eigen naam een EP op te nemen. Voor die EP is Batteau de studio ingedoken met Jelte Heringa (Most Unpleasant Men, Eefje de Visser), Nicky Hustinx (Woost, Marike Jager) en Merijn van de Wijdeven (Mdungu, Eefje de Visser). Als voorproefje is vorige week de single ‘Go’ verschenen. De bijbehorende videoclip is samengesteld uit meer dan 300 Hipstamatic-foto’s, die gemaakt zijn met een iPhone tijdens de roadtrip die Batteau maakte van New York naar Boston in de zomer van 2011.

In de bus met GardenFest
De Utrechts/Haagse indie-dance formatie GardenFest nodigt nieuwsgierige luisteraars uit om in te stappen in de VIPTOUR BUS. Op 24 september speelt de formatie in het kader van de Popronde in het Burgerweeshuis te Deventer. Omdat de komende maanden alleen buiten Utrecht wordt opgetreden en er toch een hoop stadsgenoten wilden weten wat deze nieuwe band nu eigenlijk uitspookt, regelden de heren van GardenFest een bus. De rit kost 15 euro en brengt je om 19.30 uur naar Deventer. Je bent om 02.30 uur weer terug in Utrecht. In Deventer kun je naast GardenFest ook een selectie van deelnemende bands aan de Popronde beluisteren in een van de vele cafés. Meer info op de website van de band. 

Op zoek naar de werkelijkheid
De Belofte is een project van kunstenaarsvereniging Kunstliefde waarbij beginnende Utrechtse kunstenaars de kans krijgen om samen een expositie te realiseren. De 2011-editie heeft als titel ‘Contest of Meaning’ gekregen en gaat over het zoeken naar en manipuleren van de werkelijkheid. De deelnemende kunstenaars zijn Anna Leenders, Jasper Griepink, Jesse Nortier, Pim Tieland, Ruben Kragt, Saskia Schretlen, Satijn Panyigay, Stijn Mulder, Tim van der Meer en Zeno van den Broek. De opening vindt plaats op zondag 11 september om 16:00 uur in Kunstliefde (Nobelstraat 12a), met onder meer performances door geluidskunstenaar Zeno van den Broek en Jasper Griepink. Interessant! 

Vroege Summer Darkness-vogel
Afgelopen juli vormde Utrecht het spectaculaire decor van Summer Darkness, het grootste dark underground festival van Nederland. Het weekend van 27, 28 en 29 juli 2012 viert het festival zijn tienjarig jubileum. Wil je niets missen? Koop dan nu alvast je kaartje, voor een speciale early bird-prijs van 60 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht