Dit weekend: Utrecht Uitfeest 2011 Dit weekend: Utrecht Uitfeest 2011

De muzikale onderdelen uit het programma

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Dit weekend: Utrecht Uitfeest 2011

De muzikale onderdelen uit het programma

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Alsof er van bezuinigingen op cultuur geen sprake is presenteren de Utrechtse culturele instellingen zich ook dit seizoen weer aan het publiek. Het muzikale aanbod lijkt wat kleiner dan voorgaande jaren maar desondanks hebben we toch nog wat kunnen vinden.

De muzikale onderdelen uit het programma

Alsof er van bezuinigingen op cultuur geen sprake is presenteren de Utrechtse culturele instellingen zich ook dit seizoen weer aan het publiek tijdens het Uitfeest. Wel lijkt het muzikale aanbod dit jaar wat kleiner dan voorgaande keren. Toch hebben we nog het een en ander kunnen vinden.

dB’s laat ons nooit in de steek. Om 16.00 uur speelt daar in de Biergarten de Australische One Man Band Made for Chickens by Robots. Eigenlijk zouden daar overigens zoals elk jaar de Bluegrass Boogiemen moeten staan, maar die waren deze keer verhinderd. In Fort B speelt Mondo Leone om 12.00 en 13.00 uur korte stukjes uit zijn voorstelling Genomineerd.

Lilian Hak stond twee jaar geleden nog als electrodiva in EKKO. Inmiddels mag ze samen met gitarist Frans Burks om 14.00 uur en 16.00 uur in de Stadsschouwburg de in jaren-veertig-stijl gemaakte liedjes van haar nieuwste album Old Powder New Guns laten horen.

Singer-songwriter JJ Meek speelt om 15.15 en 15.35 uur in de Winkel van Sinkel. Om 13.30, 15.00 en 16.30 uur vertellen andere singer-songwriters zoals Marten de Paepe en Erny Green in de Grote Trouwzaal van het Stadhuis onder de noemer Storytelling de verhalen achter hun liedjes en laten die ook horen. In Café Willem Slok wordt je van 16.00 tot 18.00 uur door Robert Lighthouse ingewijd in de Mississippi Delta Blues.

De Neude is dit jaar het ontmoetingsplein van het uitfeest. Daar kun je om 15.45 uur luisteren naar de spannende, theatrale en avontuurlijke muziek van het Rosa Ensemble. Om 16.00 uur speelt singer-songwriter Benjamin Grey en het Uitfeest wordt afgesloten door Chef’Special, de nieuwe huisband van De Wereld Draait Door, die vanaf 18.00 uur een uur lang hun mix van hiphop, reggae, funk en grooves met stevige gitaren ten gehore brengen.

Te zien: Utrecht Uitfeest met o.a. Lilian Hak, Rosa Ensemble, Made for Chickens by Robots en Chef’ Special, zondag 4 september 2011 @ Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht