Beep! Beep! Hoera! Beep! Beep! Hoera!

Utrechts label viert verjaardagsfeestje in Tivoli

, Tekst: Amber IJsendoorn / Foto's: Martien Janssen

Beep! Beep! Hoera!

Utrechts label viert verjaardagsfeestje in Tivoli

Tekst: Amber IJsendoorn / Foto's: Martien Janssen ,

Het Utrechtse label Beep! Beep! Back up the Truck bestaat drie jaar. Reden genoeg voor een feestje. Afgelopen zondag konden Beep! Beep!-fans in de Spiegelbar van Tivoli genieten van optredens van onder anderen Kim Janssen, Cedarwell en The Black Atlantic.

Utrechts label viert verjaardagsfeestje in Tivoli

In 2008 verbaasde een stel vrienden en muzikanten zich over het feit dat geen enkel label het internet gebruikte als middel om muziek te distribueren en onder de aandacht te brengen. Dat was het begin van Beep! Beep! Back up the Truck. Het driejarig bestaan van dit Utrechtse label werd op zondag 28 augustus gevierd in de Spiegelbar van Tivoli.
 
Om het Beep! Beep!-jubileum luister bij te zetten, traden Kim Janssen, Cedarwell en The Black Atlantic op. De show van My Bubba & Mi ging echter niet door vanwege stemproblemen van de zangeres. Gelukkig viel Kim Janssen in: een ideale manier om mensen kennis te laten maken met het solowerk van The Black Atlantic-gitarist. Begin juli betoverde hij het  publiek tijdens de eerste editie van 3VOOR12/Utrecht op BEDEVAART in de Metaal Kathedraal. Wie daar niet bij was, kreeg nu een herkansing. Met alleen een gitaar en in het begin bijgestaan door drummer Simon van der Heide, bracht Kim Janssen intieme gevoelige liedjes ten gehore. Het was alsof je dicht tegen hem aankroop en hij je de verhalen die in zijn liedjes verstopt zitten in je oor fluisterde.
 
Niet alleen bands van het label traden deze avond op. Na Kim Janssen was het de beurt aan Jonne Erik Neave van Cedarwell, die in de rookruimte een akoestische set speelde. Deze Amerikaan speelt overigens vaker in het voorprogramma van The Black Atlantic. Met grappen probeerde hij het publiek bij zijn spel te betrekken. Dat lukt niet helemaal, maar Naeve wist wel te overtuigen met zijn eenvoudige, mooie liedjes.
 
Terwijl in de rookruimte de laatste flarden van Cedarwell optrokken, begon The Black Atlantic in de Spiegelzaal. In afwachting van een EP later dit jaar zal hun debuutalbum nogmaals worden uitgebracht, nu aangevuld met enkele extra nummers. De band wisselde de oudere ingetogen nummers af met snellere poppy liedjes. Hoogtepunt was hun bekendste nummer 'Fragile Meadow': slechts ukelele en percussie, maar juist deze eenvoud maakt het liedje zo bijzonder en mooi.
 
Cedarwell speelde na The Black Atlantic nog even door in de rookruimte totdat het basgeluid van beneden duidelijk maakte dat het verjaardagsfeestje er alweer op zat en de bezoekers konden genieten van een optreden van Moon&Sun en Blonde Redhead. Beep! Beep! Hoera!
 
Gezien: 3 jaar Beep! Beep! Back up the Truck, zondag 28 augustus 2011 @ Tivoli SB
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht