Kort Utrechts Popnieuws – week 42 Kort Utrechts Popnieuws – week 42

Deze week nieuws over onder anderen Johnnygoody, Eins, Zwei Orchestra, High School Music Competition 2012 en de meest besnorde dj’s van Utrecht.

, Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Gemma Pauwels

Kort Utrechts Popnieuws – week 42

Deze week nieuws over onder anderen Johnnygoody, Eins, Zwei Orchestra, High School Music Competition 2012 en de meest besnorde dj’s van Utrecht.

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Gemma Pauwels ,

Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes en informatie - te veel om mee te nemen. In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws laten we in sneltreinvaart het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem de revue passeren. Deze week nieuws over onder anderen Johnnygoody, Eins, Zwei Orchestra, High School Music Competition 2012 en de meest besnorde dj’s van Utrecht.

Het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem

De redactie van 3VOOR12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen. In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws vind je het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem. Inclusief een exclusieve illustratie! Deze week nieuws over onder anderen Johnnygoody, Eins, Zwei Orchestra, High School Music Competition 2012 en de meest besnorde dj’s van Utrecht. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail dit dan naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Debuutalbum Johnnygoody
Johnnygoody is het singer-songwriter alter ego van Luutzen Dijkstra. Met het nummer ‘The End’ stond hij op de 17e plek in de Utrechtse Top 30 van 2007 (zie hier een uitzending van Utracks Radio waarin Johnnygoody het nummer ten gehore brengt). De afgelopen jaren was het stil rond Dijkstra, maar de Utrechtse singer-songwriter heeft de muziekdraad weer opgepakt. Hij verhuisde van Utrecht naar Berlijn, maakte van een leegstaand pand een geïmproviseerde studio en nam daar zijn debuutalbum op. Momenteel wordt dit album gemasterd door I Am Oak- en Lost Bear-drummer Tammo Kersbergen. Dijkstra is nu op zoek naar een label dat zijn debuut wil uitbrengen. Een korte 'making of’:

Nieuwe hiphopavond Lean Back in De Helling
Lean Back is de nieuwe hiphopavond van Tivoli de Helling. Sands & Skidz van Spinnin' presenteren op de eerste editie op vrijdag 28 oktober de Amsterdamse dj/producer FS Green, ReaZun (de mc van Kyteman's Hiphop Orkest en tevens grondlegger van hiphopcollectief 207) en dj Ivoryman. Skidz en Sands draaien zelf de meest ‘freshe tunes’ van het moment. Speciaal voor Lean Back hebben ze een promomix gemaakt.

Produceren met Habek
Ben je een gevorderde producer en wil je graag leren van de ervaringen van anderen? Dan is de producercursus van Habek echt iets voor jou. De cursus vindt plaats op drie maandagmiddagen in november, met een introductie-uurtje op woensdag 9 november. Gevestigde artiesten als Prace (thefirststatement), Arts the Beatdoctor en Mike Mago (Boemklatsch) geven de cursus. Buiten de cursusdagen om krijgt iedereen een mentor aangewezen. Je leert de fijne kneepjes van het producersvak in een studio-omgeving op de Zeedijk, waar ook de studio’s van Kyteman zijn gevestigd. De cursusprijs is €150,- en er zijn zeven plekken beschikbaar. Aanmelden is mogelijk tot 31 oktober 2011. Voor meer informatie en het opvragen van aanmeldingsformulier mail je naar producercursus@habek.nu.

‘Bands van morgen volgens de kenners van nu’
Op Bands.nl vind je tracks van opkomende Nederlandse bands, die je gehoord moét hebben. Althans, dat vinden de samenstellers: “Wij houden onze oren open en maken regelmatig een schifting, zodat jij niet eerst door een woud van slechte muziek hoeft. Wij zijn een groep muziekprofessionals; promotors, organisators, boekers, managers, producers en muzikanten. Geen schimmige eenzijdige elite, maar een constant veranderende groep liefhebbers die nieuwe Nederlandse muziek tipt.” Op de site zijn op moment van schrijven nummers te beluisteren van onder meer Knobsticker, Sur Nilsson en Bodypolitics. Op Facebook zie je wie er op dit moment deel uitmaken van de groep.

Eins, Zwei Orchestra
'Tonight' is de derde single/video van Eins, Zwei Orchestra. Het nummer is afkomstig van het debuutalbum 100 Colors. De band is samen met Novack en Mr. Love & the Stallions op 22 oktober te zien in Tivoli de Helling in het kader van hun gezamenlijke ‘Ik ben toch niet mainstream’-tour.
 

High School Music Competition 2012
De High School Music Competition is een landelijke muziekcompetitie voor jonge bands en acts. Bands en acts in de leeftijdscategorie 12 tot 19 jaar kunnen zich tot 30 oktober inschrijven in de categorieën pop/rock, hiphop en loud music. Een deskundige jury bepaalt welke talenten in drie voorrondes strijden om een plek in de landelijke finale, die plaatsvindt in het Paard van Troje in Den Haag. De voorrondes vinden plaats in het voorjaar van 2012. Aan het einde van elke ronde kiest de jury twee finalisten. De bands en acts die doorgaan naar de finale, maken kans op een prijzenpakket van 5.000 euro, bestaande uit studiotijd, een cd-productie, optredens (ook in het buitenland via Stage Europe Network), promotie en een workshop van een Nederlandse artiest/producer naar keuze. Meer informatie is te vinden op highschoolmusiccompetition.nl.
 
Huiskamerconcerten
Van 17 tot en met 27 november is het weer zover: vijfenveertig concerten, tachtig acts. In 45 verschillende woonkamers verspreid over het land. Oftewel: Festival Club Canapé, dat wordt georganiseerd door huisconcertnetwerk Live in Your Living Room. Het festival kende in voorgaande jaren al twee succesvolle lokale edities, maar beleeft dit jaar zijn eerste landelijke editie. Festival Club Canapé betrekt op een unieke manier particulieren bij cultuurbeleving, doordat 45 adressen - verspreid over heel Nederland - hebben besloten om hun woonkamer voor één avond als openbare concertzaal open te stellen voor poptalent.
In Utrecht staan op zaterdag 19 november Lukas Batteau en This Leo Sunrise op het programma, op vrijdag 25 november Florian Wolff en Kingtonic en op zondag 27 november Arthur Adam, Minus the Tiger en Grizzly Adams. Reserveren kan via de website: www.liveinyourlivingroom.nl.

Kerstsferen

Brown Feather Sparrow is deze week de studio ingedoken om een nieuwe Kerst-EP op te nemen. De muzikanten en het koor hebben zich enkele dagen in een stal verschanst en het resultaat is binnenkort te horen en te downloaden. Zin om deze goddelijke klanken in het echt te horen? In december zal de complete kerstclub, inclusief os en ezel, op tour gaan. Op zondag 18 december doet het gezelschap Tivoli de Helling aan.

VJ op de Dom 2011 aftermovie
Op vrijdag 23 september stroomde het Domplein vol voor VJ Op De Dom 2011. Gemist of wil je de avond nog een keer beleven? De aftermovie geeft een korte impressie van de sfeer en van de beelden die op de Dom werden geprojecteerd.

Quakevijver
In samenwerking met Ongekend Talent (NCRV) hebben vijf studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht het project Quakevijver bedacht, waarbij muzikanten de kans krijgen zich in muziekcafé ’t Oude Pothuys aan een groot publiek te presenteren. Geïnteresseerde muzikanten kunnen zich via de website van Ongekend Talent aanmelden. Uit de inzendingen worden vier keer twee acts uitgekozen. De eerste avond vindt plaats op dinsdag 25 oktober en staat in het teken van akoestische muziek, met optredens van Songs of Aran en Jana Trifunovic. Op 8 november staat rock centraal, op 13 december hiphop en het project wordt op 10 januari afgesloten met twee indie-acts. De toegang is overigens gratis.

Duik in het Tivoli-verleden

Op 10 november komt het complete artworkarchief van Tivoli online beschikbaar via tivoli.nl/tijdmachine. Het archief is te benaderen per jaar, van 1982 tot en met 2009. Van elk jaar toon Tivoli eerst de topstukken, vervolgens kun je doorklikken naar maandniveau. Daar krijg je alle concerten te zien waar artwork van is. In het ‘MijnTivoli’-gedeelte is bij te houden welke Tivoli-concerten je in het verleden hebt bijgewoond en deze selectie is vervolgens te delen via bijvoorbeeld Facebook en Twitter.
Tevens laat Tivoli de fysieke topstukken uit dit archief zien door middel van een expositie in de Spiegelbar van Tivoli Oudegracht. Deze expositie wordt op 10 november toepasselijk geopend met een speciale popquiz over de geschiedenis van Tivoli.

Dat zit wel snor!
Speciaal voor alle Utrechters die Movember een warm hart toedragen, organiseert Vers Vermaak op maandagavond 31 oktober van 18.00 uur tot middernacht een ‘shave down’ bij Tabou, de meest loungy kapper en jazzwinkel van Utrecht. Onder het genot van muziek en een drankje kunnen alle deelnemers aan Movember zich bij Tabou door een echte barbier gratis glad laten scheren. Verder kun je meespelen met een snorrenpubquiz en kun je luisteren naar plaatjes van de meest besnorde dj's van Utrecht (line-up: Alwin, Maarten Pordon, Barth Floor, Moraalridder, Thomas Hamming, Majestic, de F van Funk).
Movember is de mannelijke equivalent van Pink Ribbon. In plaats van roze lintjes heeft dit initiatief als uniek kenmerk de snor. Om geld op te halen voor het goede doel, laten mannen in november hun snor groeien.  Wil je meedoen aan Movember? Via movember.com kun je je opgeven en laten sponsoren. Vorig jaar is op deze manier alleen al in Nederland 120 duizend euro voor het goede doel opgehaald. De opbrengst gaat geheel naar het NKI-AVL Fonds, dat onderzoek doet naar prostaatkanker.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht