Wudstik vindt zichzelf in tweede album Vind

Nederlandstalig album telt bijdragen van o.a. Winne, Kempi en Jiggy Djé

Tekst: Joris Postulart ,

Vijf jaar na zijn debuutalbum is er een nieuwe plaat van de Amersfoortse zanger Wudstik. Vind is vanaf 11-11-11 uit en telt elf tracks. "Sinds de afronding van Vind voel ik me muzikaal gesettled en nu heb ik de basis die Wudstik heet." 3VOOR12/Utrecht praat bij met Jermain van der Borgt over succes en de toekomst.

Vijf jaar na zijn debuutalbum Mijn Wereld is er een nieuwe plaat van de Amersfoortse zanger Wudstik. Vind is vanaf 11-11-11 uit en telt elf tracks. "Het album is een verzameling van gebeurtenissen, toevalligheden, leermomenten en vooral bewustwordingen van de afgelopen jaren",  zegt de 30-jarige Jermain van der Bogt, die als Wudstik al eerder furore maakte met de Amersfoortse hiphopgroep DAC. "Ik heb er veel uren voor in de studio gezeten, veel geschreven, geschrapt en weer herschreven. Sinds de afronding van Vind voel ik me muzikaal gesettled en nu heb ik de basis die Wudstik heet."

Na het succes van Mijn Wereld, waarmee hij onder andere op Lowlands stond en een Essent Award voor nieuw talent won, heeft Wudstik zich vooral met losse projecten bezig gehouden. Zo was hij als zanger, producent en schrijver betrokken bij tracks van onder andere Turk (Önder), Diggy Dex en Hef. Dat verklaart misschien ook wel waarom het zolang heeft geduurd voordat de opvolger er was. "In Lord Of The Rings zegt Gandalf: 'A wizard is never late, nor is he early. He arrives precisely when he means to.'"
  
Noah’s Ark

"De studio heb ik gedeeld met Noah’s Ark, het label van rapper Jiggy Djé. Het was dus niet moeilijk contact op te nemen met de rappers die uiteindelijk iets hebben bijgedragen aan Vind. Het was ook niet vreemd geweest als ik had getekend bij Noah's Ark, aannemelijk zelfs. Vincent (Jiggy Djé) is immers een goede vriend van me. We kennen elkaar al lang en hebben vaker projecten samen gedaan. Er hebben veel gesprekken plaatsgevonden, maar uiteindelijk heeft de tijd ons ingehaald. Binnenkort komen de nieuwe platen van Jiggy en Kraantje Pappie uit onder Noah's Ark en dat brengt al genoeg aandacht en drukte met zich mee. Ik kan niet langer meer wachten en wil Vind out therehebben. Voor mijn gevoel wacht ik al jaren."

De toekomst
"Het liefst speel ik binnenkort weer met een volledige live band, zoals destijds met de Mijn Wereld-tour. Verder ga ik door met eigen werk, maar ik kan tegenwoordig ook makkelijker projecten aannemen die mij liggen. Voorheen vroeg ik vaak nog aan anderen of een bepaald project wel niet iets voor mij was. Nu voel ik mij muzikaal zo sterk dat ik bewustere keuzes kan maken. Zo staan er nu ook mooie tracks in de wacht met o.a. Nino en Probz en zijn er plannen voor een tweede For All We Know-album met Ruud Jolie (gitarist van Within Temptation)."

De eerste single van Vind is al een paar weken uit. 'Niet Anders', samen met de Rotterdamse rapper Winne, is net als de rest van het album te koop op iTunes en nu te beluisteren op de Luisterpaal. De plaat is vrijwel helemaal geschreven en geproduceerd door Wudstik zelf. Een aantal beats komen uit de koker van SirOJ en YungFelix en de producties zijn afgemixt door Neenah en William Wixley. "Vind is een melodieus album geworden, met sfeervolle liedjes. Ik ben trots op de bijdrage van, in mijn ogen, de beste rappers van Nederland. Dit is Wudstik in 2011."