Weekagenda week 47 Weekagenda week 47

Club 3VOOR12/Utrecht, Duijfgeluid, Death Letters, Face Tomorrow, Soesterberg Live, Nathan Hamilton, Michael Fracasso, Club Canapé

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 47

Club 3VOOR12/Utrecht, Duijfgeluid, Death Letters, Face Tomorrow, Soesterberg Live, Nathan Hamilton, Michael Fracasso, Club Canapé

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

We houden het kort deze keer: iedereen die niet bij Le Guess Who? wil of kan zijn vindt in deze weekagenda vast wel iets van zijn gading. Onze eigen Club combineren we deze keer met Le Guess Who? en belooft veel moois, al zeggen we het zelf.

Club 3VOOR12/Utrecht, Duijfgeluid, Death Letters, Face Tomorrow, Soesterberg Live, Nathan Hamilton, Michael Fracasso, Club Canapé

We houden het kort deze keer: iedereen die niet bij Le Guess Who? wil of kan zijn vindt hieronder vast wel iets van zijn gading. Onze eigen Club is een grensgevalletje. We combineren hem deze keer met Le Guess Who? en de line-up met vijf Hollandse Nieuwe-acts belooft veel moois. Voor de anderen: check de 10 tips van 3VOOR12’s Atze de Vrieze en koop nog snel een kaartje als je dat al niet gedaan hebt.


Wat: Club 3VOOR12/Utrecht Le Guess Who?-editie
Wie: Rats on Rafts, April, Cosmo V, Julien Mier en Light Light
Wanneer: donderdag 24 november 2011
Waar: dB’s
Schade: je weet toch, niks natuurlijk

Waarom: Voor het tweede jaar combineren we onze eigen maandelijkse Club met het Le Guess Who?-festival dat dit weekend de stad overneemt. Op het podium staan vijf acts die het afgelopen jaar op een Hollandse Nieuwe-compilatie van 3VOOR12 hebben gestaan en Rats on Rafts heeft het al tot Hollandse Nieuwe van de maand geschopt. Met optredens van Cosmo V en APRIL is ook Utrecht goed vertegenwoordigd.
Wie: Death Letters en Face Tomorrow
Wat:
rock
Wanneer: donderdag 24 november 2011
Waar: De Kelder
Schade: € 8,50

Waarom: Op hun debuutalbum uit 2009 speelt Death Letters nog een mix van punk en blues. Op het tweede album Post-Historic hebben ze de punk en blues ingeruild voor een meer op indie, post- en emorock gebaseerd geluid. Vlak na de zomer speelde de band in Noorwegen en Finland en in oktober stonden ze op het Culture Collide Festival in Los Angeles. Tussen de buitenlandse avonturen door spelen ze op donderdag 24 november in de Kelder. Ook op het affiche staat het Rotterdamse Face Tomorrow. De combinatie van emo, hardcore, pop, rock, punk en metal die deze mannen maken hoeft toch geen nadere aankondiging? Afgelopen weekend moesten ze nog drie shows afzeggen maar in Amersfoort staan ze er gewoon weer. En nog wel met een speciale actie: als jij kunt aantonen dat je bij één van de shows in Tivoli, de Underground of LVC bent geweest dan kun je gratis naar binnen in De Kelder! Stuur dan je e-ticket of een foto/scan van je ticket voor donderdag 18.00 uur naar tijs@facetomorrow.net en dan sta je donderdagavond op de gastenlijst.


Wie: Duijfgeluid
Wat: laat je verrassen!
Wanneer: vrijdag 25 november 2011 (21.30 uur)
Waar: Café Averechts
Schade: gratis

Waarom: Duijfgeluid is een gelegenheidsformatie onder leiding van de, in Utrecht en omstreken, wereldberoemde Mathijn den Duijf. Hij is tegenwoordig misschien vooral producer, mixer en effecten-man maar je kunt hem ook kennen als muzikant en medecomponist bij Harold K, optredens met Kytecrash en bijdrages aan het album van Kyteman. In Averechts leidt hij een gelegenheidsformatie die onder meer gebruik maakt van piano, gitaren, Franse hoorn (!), en stemmen.


Wat: Soesterberg Live
Wie: Heroism en The Q!
Wanneer: zaterdag 26 november 2011
Waar: Time Out, Soesterberg (21.00 uur)
Schade: € 5

Waarom: De organisatie van Soesterberg Live heeft een zwak voor bands uit de provincie Utrecht, en terecht! Tijdens deze editie staan Heroism (ouderwetse rock & roll en stoner) en The Q! (energieke poprock) op het podium. In verband met de naderende feestdagen verloot Soesterberg Live 2x 2 vrijkaarten onder mensen die via Hyves of Facebook aangeven dat zij ‘aanwezig’ zijn bij de show van 26 november. Wees er snel bij!


Wie: Nathan Hamilton & Michael Fracasso
Wat: country-folk short stories met rauwe randjes
Wanneer: zondag 27 november 2011 (café open 15.00 uur, aanvang 16.00 uur)
Waar: Café de Stad
Schade: € 10

Waarom: In café De Stad staan zondag 27 november twee singer-songwriters uit Austin, Texas die beiden ook nog eens hun nieuwe albums presenteren: Nathan Hamilton en Michael Fracasso. Hamilton is een singer-songwriter die de grimmige countryrock niet schuwt. Zijn stijl werd al vergeleken met die van de grote singer-songwriters uit zijn thuisstaat zoals Lyle Lovett, Townes Van Zandt en Steve Earle. Op zijn nieuwe album bezingt hij de gejaagdheid van de huidige maatschappij. Michael Fracasso is geen veelschrijver maar dat wat hij schrijft is bijna altijd sterk. Zijn songs en zijn unieke stemgeluid onderscheiden hem van zijn muziekbroeders.


Wat: Club Canapé
Wie: Minus the Tiger, Arthur Adam en Grizzly Adams
Wanneer: zondag 27 november 2011 (15.30 uur)
Waar: Van Zijstweg 51, Utrecht
Schade: € 10

Waarom: Ook vorige week hadden we een concert van het Club Canapé festival in de weekagenda staan. Om even het geheugen even op te frissen: 45 concerten met tachtig acts in 45 verschillende woonkamers verspreid over het land. En drie van die concerten vinden plaats in Utrecht. Komende zondag dien je je te vervoegen op de Van Zijstweg 51 waar wordt opgetreden door Minus the Tiger, Arthur Adam en Grizzly Adams. Minus the Tiger is de spannende nieuwe band waarin Anne Broekman en consorten in dromerige songs de grenzen van folk en elektronica opzoeken. Minus the Tiger-bandlid Arthur Adam heeft als solo-artiest ook al een respectabele carrière opgebouwd en dat gaat hij vanmiddag ook laten horen. Grizzly Adams tenslotte is gezegend met de meest markante stem van Utrecht maar ook met bijzondere live-shows: soms goed, soms slecht, altijd intens en doorleeft. Reserveren kan via de website: www.liveinyourlivingroom.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht