Weekagenda week 45 Weekagenda week 45

Stadshelden, Spinvis, Lo Friday, Rocket Cinema Ontspoort!, GEM, Soenda Indoor en een Op schoot concert

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 45

Stadshelden, Spinvis, Lo Friday, Rocket Cinema Ontspoort!, GEM, Soenda Indoor en een Op schoot concert

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

De gevallen bladeren, herfstkleuren en wolkenpartijen met daartussen een lekker zonnetje roepen allerlei melancholische gevoelens op die we verder niet met jullie delen. Wat we wel delen zijn onze tips voor deze week. Enjoy!

Stadshelden, Spinvis, Lo Friday, Rocket Cinema Ontspoort!, GEM, Soenda Indoor en een Op schoot concert

De gevallen bladeren, herfstkleuren en wolkenpartijen met daartussen een lekker zonnetje roepen allerlei melancholische gevoelens op die we verder niet met jullie delen. Wat we wel delen zijn onze tips voor deze week. Bijzondere aandacht voor Spinvis die donderdag 11 november in Museum Speelklok de Photoplayer gaat bespelen, de eerste editie van Lo Friday onder een nieuw regime en een hard avondje met Stadshelden. Enjoy!


Wat: Stadshelden
Wie: The Secret Handshake Club, The Sleeper, Rua en El Camaro
Wanneer: donderdag 10 november 2011 (20.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 5

Waarom: Het Utrechtse internetzine Staplab biedt sinds een tijdje ook een podium aan Utrechtse bands. Onder de naam StadsHelden trekken ze op één avond een blik Utrechtse talent open dat volgens hen de titel stadsheld verdient. De editie van aanstaande vrijdag wordt een hard en vuig avondje. Met een line-up die bestaat uit het beruchte El Camaro, het snoeiharde The Secret Handshake Club, het springerige The Sleeper en het altijd strakke Rua kun je rekenen op veel bier en veel karton!


Wat: Spinvis bespeelt Photoplayer
Wie: Spinvis
Wanneer: donderdag 10 november 2011
Waar: Museum Speelklok (20.00 uur)
Schade: € 20

Waarom: Dinsdag 22 november speelt Spinvis in een uitverkocht Tivoli Oudegracht, maar voor wie niet zoveel geduld heeft: op donderdag 10 november verzorgt Erik de Jong een bijzonder en eenmalig optreden in Museum Speelklok. Met hulp van een Photoplayer - een eigenaardig muziekinstrument waarmee geluidseffecten voor stomme films werden gemaakt - uit de collectie van het museum - maakt Spinvis angstaanjagende klanken bij een speciaal voor deze voorstelling geschreven griezelverhaal. Zijn nieuwe album Tot ziens, Justine Keller staat overigens tijdelijk op de Luisterpaal. Ben je toch aan het klikken, check dan ook meteen even Spinvis live in People’s Place bij 3VOOR12 TV.
Wat: Lo Friday
Wie: Allshallbewell, Akenzo, Cosmo V
Wanneer: vrijdag 11 november 2011
Waar: De Kargadoor
Schade: € 3

Waarom: De tweede Lo Friday-editie van dit seizoen en de eerste van de nieuwe programmeurs Joni Prescher en Daniël Apituley. Hun eerste line-up belooft in ieder geval veel goeds. Allshallbewell  is een postrockband uit Haarlem, denk aan 65daysofstatic. Akazeno is het alter ego waaronder Willem Waterschoot abstracte geluidscollages maar ook warme, zachte liedjes maakt. Last maar zeker niet least heeft Lo Friday de veelbelovende Cosmo V op de plaknen staan. Over twee weken staat de 3VOOR12/Utrecht Selecteert van November bij ons op de Le Guess Who-editie van Club 3VOOR12/Utrecht, maar haar live-debuut is vanavond bij Lo Friday.


Wat: Rocket Cinema Ontspoort!
Wie: Buchner & d’Arles, Pitto, Mike Mago, Rosa Ensemble, Loop The Balloon, Front404
Wanneer: zaterdag 12 november 2011
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Schade: € 15

Waarom: Het rondreizende festival Rocket Cinema Ontspoort! start op 12 november in het Spoorwegmuseum in Utrecht. De tientallen historische treinen vormen het decor bij onder meer de film Robbery, waarin de gefictionaliseerde versie van The Great Train Robbery uit 1963 centraal staat. Buchner & d’Arles voorzien de film van een nieuwe soundtrack. Ook cinematografische meesterwerken als Brief Encounter en The General (1926) worden live van een nieuwe soundtrack voorzien. Voor de ingekorte versie van The General treden Pitto & Mike Mago aan. Het Rosa Ensemble, Loop The Balloon en kunstenaarscollectief Front404 nemen de locatie onder handen.


Wie: GEM & Sur Nilsson
Wat: Pop
Wanneer: zaterdag 12 november 2011
Waar: EKKO
Schade: € 12,50

Waarom: Twee maanden geleden opende GEM’s Maurits Westerik in zijn eentje het nieuwe clubseizoen. Komende zaterdag staat hij met band in EKKO. Het verhaal van het nieuwe GEM is al uitgebreid gedocumenteerd dus dat gaan we hier niet meer over doen. De redacteur van dienst moest even wennen aan het nieuwe album, Hunters Go Hungry, maar het blijkt een groeier te zijn. Op Into The Great Wide Open liet de band tijdens hun eerste echte show een overtuigende indruk achter. Mooi hoe de verschillende achtergronden van de bandleden samensmelten tot een soulvol en hier en daar ook nog lekker funky geluid. Support komt van Sur Nilsson die pas twee weken geleden hun live debuut maakten op de Club van oktober. Zo snel kan het dus gaan.
Wat: Soenda Indoor
Wie: Billy Nasty, Cari Lekebusch, James Ruskin, Kollektiv Turmstrasse en Dominik Eulberg e.a.
Wanneer: zaterdag 12 november 2011 (van 22.00 tot 6.00 uur)
Waar: Central Studios
Schade: € 32,50

Waarom: Hoewel we hebben kunnen genieten van een lekkere nazomer en de herfst tot nu toe ook de nodige zon heeft, zijn het alleen de echte gekken die nu nog een buitenfestival organiseren. Om het gevoel van afgelopen zomer toch nog een beetje vast te houden, hebben sommige festivals indoor-edities. Zaterdag 12 november is het tijd voor Soenda Indoor, in de Central Studios. Zaal 1 biedt vooral veel  technogeweld, met artiesten als Billy Nasty, Cari Lekebusch en James Ruskin. In zaal 2 staan artiesten met een meer  experimentele inslag, zoals Kollektiv Turmstrasse en Dominik Eulberg.


Wat: Op Schoot concerten
Wie: Deja Vu / Casper Adrien & Annalou the Brave
Wanneer: zondag 13 november 2011 (15.00 uur)
Waar: Voordorp
Schade: € 10,- inclusief biologische koffie en thee

Waarom: Een huiskamer in het altijd gezellige Voordorp is de locatie voor deze editie van Op Schoot Concerten, de naam waaronder een aantal muzikale zondagmiddagen met intieme optredens in Utrechtse huiskamers wordt georganiseerd. Tijdens de kleinschalige optredens spelen artiesten in de genres singer-songwriter, folk, indie en americana. Op deze editie staan Deja Vu en Casper Adrien & Annalou the Brave, de beide helften van het duo Oh, Brave Wide Eyes. Verrek, de beide helften, misschien is het wel gewoon Oh, Brave Wide Eyes. Nice!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht