Weekagenda week 44 Weekagenda week 44

Impakt festival, Onderbelicht, Yuko, Spinvis, A+, A Silent Express, Al James, Vince Fest, Hot Sauce en Eugene Chadbourne

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda week 44

Impakt festival, Onderbelicht, Yuko, Spinvis, A+, A Silent Express, Al James, Vince Fest, Hot Sauce en Eugene Chadbourne

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Het is weer zover: we hebben onze muzikale tips voor deze week op een rij gezet. Bijzondere aandacht gaat deze keer uit naar het Impakt Festival, dat plaatsvindt van 2 tot en met 6 november.

Impakt festival, Onderbelicht, Yuko, Spinvis, A+, A Silent Express, Al James, Vince Fest, Hot Sauce en Eugene Chadbourne

Het is weer zover: we hebben onze muzikale tips voor deze week op een rij gezet. Bijzondere aandacht gaat deze keer uit naar het Impakt Festival, dat plaatsvindt van 2 tot en met 6 november.

Wat: Impakt festival: The Right to Know
Wie: Sacral Ceremonies en Footwork Freak Out
Wanneer: woensdag 2 tot en met zondag 6 november 2011
Waar: diverse locaties waaronder Theater Kikker
Schade: € 30 (passepartouts) en € 15 (dagpas)

Waarom: Het thema van het Impakt festival is dit jaar de informatiemaatschappij waarin we leven. Onder de naam Right To Know staat het festival stil bij de dilemma’s die het gevolg zijn van een maatschappij waarin data een steeds belangrijkere rol spelen. Van samenzweringstheorieën en cover-ups, digitale dissidenten en verboden video’s, tot de kleine lettertjes in contracten en datajournalistiek. Impakt Festival heeft ook een muzikaal deel: Hidden Riddims. Sacral Ceremonies duikt in de ritmes en geluiden van de muziek achter de voodoo, de Zuid-Amerikaanse religieuze beweging Candomblé en Winticeremonies. Tijdens de Footwork Freak Out-avond brengen dj Rashad en dj Spinn van het Chicago Footwork Movement een ‘op crunk en ghettotech gebaseerde barrage van click, breaks en samples’. Op de Panorama Event Nights in Theater Kikker kun je terecht voor korte films, presentaties van kunstprojecten en interviews met filmmakers en artiesten. Kers op de taart vormen de dj-sets van de EINDBAAS 8-bit dj’s, die kort geleden wegens groot succes hun vaste stekkie in ACU hebben verruild voor EKKO.


Wat: Onderbelicht #2
Wie: Marlon Penn, Pascal Meyer, Juicy Jones en Cliff van Thillo
Wanneer: woensdag 2 november 2011
Waar: Oudegracht a/d Werf 347
Schade: gratis

Waarom: In de tweede editie van Onderbelicht worden experimentele pop, funk, rock, soul, het 'edgy geluid van de speelgoedpiano' en escapistische kunstwerken in een muzikale blender gegooid. Optredens zijn er van Marlon Penn, Pascal Meyer en Juicy Jones. Cliff van Thillo zorgt voor de kunstwerken.


Wat: Donderdagmiddag en -avond  muziekronde
Wie: Yuko, Spinvis, Yuko, A+
Wanneer: donderdag 3 november 2011
Waar: Plato Utrecht en EKKO
Schade: gratis (Plato), € 9 (Yuko) en € 9 (A+)

Waarom: Deze donderdag hebben we een eigen muziekronde samengesteld. Die begint om iets voor 16.00 uur bij Plato, waar de Belgische band Yuko enkele nummers speelt. Denk aan subtiele postrock en knisperende elektronica. Om 20.30 uur - maar in verband met de te verwachten drukte liefst wat eerder – sta je weer in Plato voor een instore van niemand minder dan Spinvis. Zijn nieuwe album, dat officieel nog niet eens uit is, is al met superlatieven overgoten. Ook over zijn try-out in Hoorn hoorden we goede verhalen. Buitenkansje dus!
Daarna snel door naar EKKO waar Yuko zijn 'echte' optreden doet met als voorprogramma You Raskal You, ook al uit België. En als je er dan nog geen genoeg van hebt gekregen, blijf dan in EKKO hangen voor A+. Daar staat vanavond niemand minder dan Bas Bron achter de draaitafels. Bron is niet alleen het vierde bandlid van DJVT, maar vooral een op zichzelf staande artiest die net zoveel muzikale invalshoeken als alter-ego’s heeft. Verder heeft A+ nog dj-sets van Hollywood & Vine en Kristof. Goed avondje toch?


Wie: Al James (Dolorean)
Wat: folk
Wanneer: vrijdag 4 november 2011
Waar: De Kargadoor
Schade: € 10

Waarom: Tijdens de jubileummaand van EKKO werd een nieuw concept ten doop gehouden: EKKO op Locatie. Onder die naam wil het jarige poppodium zich vaker op andere plekken laten zien. Vrijdag 4 november vindt er wederom een optreden op locatie plaats: Dolorean-zanger Al James verzorgt dan een solo-optreden in de intieme werfkelder van de Kargadoor aan de Oudegracht.


Wie: A Silent Express, Pioneers of Love en Diesel Disko
Wat: jaren tachtig wave
Wanneer: vrijdag 4 november 2011
Waar: De Kelder
Schade: € 10

Waarom: De Kelder heeft deze vrijdag een fijn dubbel hoofdprogramma. Zowel A Silent Express als Pioneers of Love komt uit Friesland en is bezig om stapje voor stapje Nederland te veroveren. Beide bands laten zich inspireren door de jaren tachtig. Terwijl A Silent Express zich laat beïnvloeden door onder anderen Duran Duran en Simple Minds, zoekt Pioneers of Love het vooral bij Britse wave. Het debuutalbum van laatstgenoemde band is tijdelijk te horen op de Luisterpaal. In het voorprogramma staat de deels uit Amersfoort afkomstige band Diesel Disko.


Wat: Vince fest & Hot Sauce
Wie: Backseed, The Real Danger, On Black Waves, Phoenix Ashes en I Kissed Charles
Wanneer: zaterdag 5 november 2011 (zaal 19.00 uur!)
Waar: dB’s
Schade: € 5

Waarom: Het lijkt zo simpel. Je hebt zin in een feestje, vraagt een paar bands, regelt een zaaltje en voilà … zie daar Vince Fest. De praktijk is waarschijnlijk wat weerbarstiger, maar gelukkig zijn ze bij dB’s altijd wel in voor een DIY-feest. De vijf bands die Vince heeft geregeld zijn Backseed, The Real Danger, On Black Waves, Phoenix Ashes en I Kissed Charles, waarvan de laatste - mede door een optreden in DWDD - het bekendst is.
Daarna is het nog niet gedaan met de pret. Vanaf 23.00 uur laten de dj’s van Hot Sauce je de allerheetste funk- en soulplaten horen. Als je deze mixtape luistert weet je dat je bij dit feestje goed zit!


Wie: Eugene Chadbourne & Wouter van Veldhoven
Wat: excentrieke mix van bluegrass, country, noise, en free jazz & audiovisueel kunstenaar
Wanneer: zondag 6 november 2011 (zaal 16.00 uur!)
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom: Met zijn eigen groep Shockabilly (met de befaamde Kramer op bas) en samenwerkingen met onder anderen John Zorn, Evan Johns, Fred Frith, Han Bennink, Jello Biafra en Violent Femmes heeft avant-garde snarenwonder Eugene Chadbourne een cultreputatie opgebouwd. Zijn muzikale spectrum varieert van country en bluegrass tot free jazz en noise. Aanbevolen!
De avond wordt geopend door de Utrechtse audiovisueel kunstenaar Wouter van Veldhoven. Bij hem is het altijd weer een verrassing waarmee hij op de proppen komt, maar denk in ieder geval aan analoge geluidsinstallaties.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht