Tweede Kyteman-album in maart, eerste tourdata in april Tweede Kyteman-album in maart, eerste tourdata in april

Trompettist op tour met volledig nieuwe set

, 3VOOR12 NL Atze de Vrieze / Foto: Tijn de Kok

Tweede Kyteman-album in maart, eerste tourdata in april

Trompettist op tour met volledig nieuwe set

3VOOR12 NL Atze de Vrieze / Foto: Tijn de Kok ,

Witte rook uit Kytopia: eind maart verschijnt het tweede album van The Kyteman Orchestra. In april staan vervolgens de eerste concertdata op de agenda, waarvoor komende vrijdag al de voorverkoop begint.

Trompettist op tour met volledig nieuwe set

Witte rook uit Kytopia: eind maart (exacte datum nog onbekend) verschijnt het tweede album van The Kyteman Orchestra. In april staan vervolgens de eerste concertdata op de agenda, waarvoor komende vrijdag de voorverkoop al begint. Dat maakt het collectief rond trompettist Colin Benders vandaag bekend.

De opnames voor het album zijn nog niet klaar. Alle muziek is inmiddels opgenomen, maar alle vocalen moeten nog vastgelegd worden. Het is de bedoeling dat de opnames in januari helemaal afgerond zijn. Eerder al vertelde filmmaker Menna Laura Meijer (die een documentaire maakte over het creatieve proces) dat de basis voor het album gelegd werd op IJsland.

De eerste shows vinden direct plaats in grote zalen. Thuisbasis Tivoli Oudegracht vormt op 4 april het logische startpunt. Daarna doet de groep de Oosterpoort in Groningen (14 april), 013 in Tilburg (19 april), Limburgzaal in Heerlen (21 april), Paradiso in Amsterdam (25 april) en de AB in Brussel (28 april) aan.

Op hits als Sorry en She Blew Like Trumpets hoeft het publiek niet te rekenen. “Bezoekers van de nieuwe show kunnen rekenen op een show met meer sfeer, met nog meer samenspel tussen de muzikanten en Benders. De nieuwe show wordt geen all stars herhaling van de tracks van het eerste album; het publiek wordt uitgedaagd, verrast en meegenomen in de ontdekkingstocht die Benders zelf het afgelopen anderhalf jaar maakte.”

Na het succesjaar 2009 trok Colin Benders heel bewust de stekker uit het Hiphop Orkest, misschien wel voor altijd. Hij wilde met muzikanten uit de groep nieuwe projecten starten. Dat resulteerde onder meer in Kytecrash, een kruisbestuiving tussen Benders en Gatecrash, de fusionband van collega-trompettist Eric Vloeimans. Maar uiteindelijk is het Orkest toch weer bijeen gekomen. Het tussenvoegsel ‘Hiphop’ is uit de naam verdwenen, maar de bezetting is in principe onveranderd. Ook de vocalisten zijn hetzelfde gebleven, al is de ploeg wel wat kleiner geworden. De komende maanden zal de groep korte filmpjes naar buiten brengen met beelden van het opnameproces, de eerste daarvan is vandaag te zien.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht