Kort Utrechts Popnieuws – week 47

Deze week nieuws over onder meer Kensington, El Vez, Eefje en de 3voor12/Utrecht Awards

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre / Illustratie: Gemma Pauwels ,

Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes en informatie - te veel om mee te nemen. In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws laten we in sneltreinvaart het laatste en leukste muzieknieuws van Utrechtse bodem de revue passeren, inclusief een leuke illustratie. Deze week nieuws over onder meer Kensington, El Vez, Eefje en de 3voorR12/Utrecht Awards.

Het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem

De redactie van 3VOOR12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen. In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws vind je het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem. Inclusief een exclusieve illustratie! Deze week nieuws over onder meer Kensington, El Vez, Eefje en de 3VOOR12/Utrecht Awards. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Weekend van het kippenvel
St. Paul is zo’n beetje de huis-dj van Tivoli. Je kent hem wellicht van Pop-O-Matic en ook zijn geestige blog is de moeite waard. Maar bovenal is St. Paul een hartstochtelijk muziekliefhebber. En vooral daarom organiseert hij ieder jaar een minifestival onder de naam Weekend Van Het Kippenvel. Acts die hem zelf in de hoogste staat van vervoering brengen, wil hij tijdens het weekend met ons delen. Leidend daarbij is zijn credo 'Heb het liedje lief'. Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. Tivoli de Helling is dus je huiskamer op 21 en 22 januari, alwaar je kunt luisteren naar Loney, Dear, Intergalactic Lovers, Baxter Dury en Zulu Pearls. En vergeet niet om mee te doen aan de Kippenvelpopquiz!

Exclusieve Kensington-show voor €1,29
Begin volgend jaar komt Kensington met de opvolger van zijn debuutalbum Borders. Op 14 december geeft de groep een exclusieve show op een nog geheime locatie in Utrecht, waar een aantal nummers van het nieuwe album voor het eerst live en voor een select publiek ten gehore worden gebracht. Het enige wat je hoeft te doen om bij deze sneak preview aanwezig te zijn, is het iTunes-aankoopbewijs van de single 'We Are The Young' (à €1,29) te mailen naar info@kensingtonband.com. De actie loopt tot 1 december en de gelukkigen krijgen van de band bericht met verdere informatie.

Kerst op z’n Mexicaans
Zin in eens heel wat anders? De ruige Mexicaanse Elvis-imitator El Vez is met zijn Merry Mexmas-show op zondag 11 december te bewonderen in Tivoli de Helling. Speciaal voor deze show heeft Mexicaans restaurant Popocatepetl een driegangen El Vez-menu samengesteld. Voor slechts 14 euro krijg je niet alleen heerlijk Mexicaans eten, maar ook nog eens twee kaartjes voorgeschoteld voor de show van El Vez in Tivoli. Hasta pronto!Ouwe Sokken Nieuwe Sokken
Pakjesavond moet nog komen, maar her en der om ons heen begint het zenuwachtige geschuifel al. Want: waar zullen we dit jaar oud en nieuw gaan vieren? Mogelijkheden te over natuurlijk, maar één van de opties is – niet schrikken – Vredenburg Leidsche Rijn, waar de organisatoren van Stekkerfest de vijfde editie van Ouwe Sokken Nieuwe Sokken neerzetten. Nogal een stap van Sophies AL waar de vorige editie plaats vond. Op de avond word je in ieder geval vermaakt met een dj-set van de Duitse producer Apparat. Kaarten zijn te koop via de Facebookpagina van Stekker en kosten € 30,-. De goedkopere early bird-ticket zijn al weg en de allerlaatste kaarten gaan voor € 35,- over de toonbank.

Festivalprogramma Eurosonic Noorderslag bijna compleet
In Kort Utrechts Popnieuws van week 44 gaven we je al een overzicht van de eerste Utrechtse bands die bevestigd zijn voor Eurosonic Noorderslag 2012. Inmiddels is het festivalprogramma bijna compleet. De volgende Utrechtse artiesten zijn aan de line-up toegevoegd: Boemklatsch Equalizer, Eefje de Visser, Krampfhaft, Kypski & Mantangi Quartet en Mr. Polska (met Nouveau Riche).

Culturele zondag: Swingcity Goes Bebop
De Culturele Jazz Zondag viert op zondag 11 december alweer zijn 6e editie! Elk jaar wordt Utrecht een dag lang omgedoopt tot ‘swingcity’. Op deze editie staat - de belangrijkste naoorlogse jazzstroming - bebop centraal. Jazzmusici als Benjamin Herman, de legendarische Stan Tracey, Rein de Graaff en vele anderen zullen deze zondag live te bewonderen zijn. Zaterdagavond 10 december wordt het startschot gegeven in Vredenburg Leeuwenbergh, als zangeres Francien van Tuinen een hommage aan Rita Reys brengt. Zie voor meer www.culturelezondagen.nl.

Dvd en nieuwe tour voor Eefje de Visser

Ze heeft net twee nominaties voor een 3VOOR12/Utrecht Award op zak, maar Eefje de Visser zal voorlopig nog niet op haar lauweren gaan rusten. In februari brengt ze een dvd uit met daarop live materiaal, videoclips, backstagebeelden en nog veel meer. Om de dvd te ondersteunen gaat ze ook weer op tournee. Samen met haar band geeft Eefje in februari vier clubshows, waaronder één in Utrecht; op 15 februari speelt Eefje in Tivoli Oudegracht.

3VOOR12/Utrecht Awards
En nu we het toch over de 3VOOR12/Utrecht Awards hebben, de nominaties voor de felbegeerde 3VOOR12/Utrecht Awards zijn inmiddels bekend. Er zijn Awards te vergeven in de volgende categorieën: meest veelbelovende artiest, beste muzikant, beste album, beste live-act en beste Utrechtse initiatief/platform. Klik hier voor de volledige lijst. Op zaterdag 17 december worden de Awards uitgereikt tijdens het Awards Gala in EKKO. Kaartjes kosten € 5 of 3 voor € 12 en zijn te koop via de site van EKKO. Houd deze datum dus vrij in je agenda!

Ménage à Trois Sp1ral
Met gepaste trots presenteert Sp1ral de Ménage à Trois Mix van Bastians single ‘Mixed Messages’. De remix wordt sinds deze week aangeboden op een buitenlandse promo-release en vormt voor de Utrechtse electroformatie de opmaat naar het uitbrengen van eigen werk. Het project is het geesteskind van Sander Oskamp (Taxi To The Ocean) en Robin van Saaze (Drive Like Maria, Taxi To The Ocean). De gitaristen richtten in 2005 de formatie op als creatieve vrijplaats voor hun elektronische werk.