Avontuurlijke randprogrammering tijdens Le Guess Who?

Le Mini Who?, Utrecht Indie Route, KNG56-sessies en Rumor

Tekst: Marc van der Laan & Arnold le Fèbre ,

De organisatie van het Le Guess Who?-festival heeft de handen ineen geslagen met diverse lokale Utrechtse organisaties, waardoor er ook overdag van alles te doen is. We zetten de verschillende initiatieven van Beep! Beep! Back Up The Truck, KNG56, Shaky Maracas en Rumor voor je op een rij.

Le Mini Who?, Utrecht Indie Route, KNG56-sessies en Rumor

De organisatie van het Le Guess Who?-festival heeft de handen ineen geslagen met diverse lokale Utrechtse organisaties, waardoor er ook overdag van alles te doen is. We zetten de verschillende initiatieven voor je op een rij.

Wat: Le Mini Who?
Wanneer: zaterdag 26 november tussen 12.00 en 18.00 uur
Waar: in en rondom de Voorstraat
Schade: gratis

Op zaterdagmiddag 26 november organiseren Le Guess Who?, het label Beep! Beep! Back Up The Truck en diverse winkels en cafés in en rondom de Voorstraat het gratis minifestival Le Mini Who?. Tussen 12.00 en 18.00 uur vinden er optredens plaats in Plato, The Village Coffee & Music, De Voortuin, Puha en VinVin. Op het programma staan optredens van artiesten als Spilt Milk, Het Gloren, Richard Buckner, Snailhouse en Bass Drum of Death.
Behalve in de eerder genoemde cafés en winkels kun je ook in Klijs & Boon, Café ‘t Hart, ACU en Sussies terecht voor bijzondere acties. Zo wordt in Klijs & Boon live een kunstwerk gemaakt en toont grafisch ontwerpster Carlien Peijsel haar ‘gewoonte’-project in Puha. Speciaal voor Le Guess Who? passepartout-houders zijn er diverse kortingsacties opgezet bij de verschillende deelnemende partners. Zie voor meer informatie het blokkenschema en de Facebook-pagina van Le Mini Who?

Wat: Utrecht Indie Route
Wanneer: donderdag 24 november t/m 27 november, dag en nacht
Waar: centrum van Utrecht
Schade: gratis

Van goede muziek genieten en tegelijkertijd door de prachtige Utrechtse binnenstad wandelen? Het kan met de Utrecht Indie Route, georganiseerd door podium KNG56 en DIY-platform Shaky Maracas. Deze bijzondere route voert je langs de mooiste plekjes van Utrecht en toont je bovendien een aantal van de leukste indiebandjes die Nederland te bieden heeft. Op de route, die onder andere over de Oude- en Nieuwegracht leidt, kom je QR-codes tegen. Door deze codes te scannen met je smartphone, krijg je sessies voorgeschoteld van bands als I am Oak, Lost Bear, S as in Assasins, Lost Bear, Grizzly Adam en Kim Janssen. De sessies zijn opgenomen op de locatie waar de code hangt.


Wat: Sessies in KNG56

Wanneer: vrijdag 26 november,
Waar: Kromme Nieuwegracht 56
S
chade: gratis voor passe-partouthouders, vrijwillige bijdrage voor niet-passe-partouthouders

De gratis toegankelijke 3VOOR12-sessies vinden dit jaar plaats in de Tivoli Spiegelbar. Maar ook bij
KNG56, het kleinste podium van Utrecht, zijn tijdens Le Guess Who? exclusieve sessies te zien. Op vrijdag 26 november kun je genieten van optredens van Stranded Horse (avant-folkrock uit Frankrijk) en Oliver Oat (poppy folk uit Rotterdam). Met slechts 35 plekken is de ruimte behoorlijk intiem te noemen. Wil je zeker zijn van een plekje? Mail dan naar podium.kng56@gmail.com en vergeet niet je naam te vermelden! LGW?-passe-partouthouders kunnen gratis naar binnen, bezoekers zonder passe-partout mogen een vrijwillige bijdrage geven. En zoals wij inmiddels gewend zijn van KNG56: koffie, thee, taart, bier en zoutjes staan klaar!

Het programma:

17.00 deuren open
17.30 Oliver Oat
18.00 Stranded Horse
18.30 eind
19.00 op naar een Le Guess Who?-optreden


Wat: Avontuurlijke muziek tijdens Rumor
Wanneer
: zondag 27 november, vanaf 16.00 uur
Waar: Rasa, Vredenburg Leeuwenbergh en Tivoli Oudegracht
Schade: 20 euro

Het Rumor-festival is al sinds 1995 een begrip in Utrecht. Tijdens de vijfde editie van Le Guess Who? vindt er zondag 27 november een speciale editie plaats van Rumor. En zoals we van Rumor gewend zijn, kun je je hart ophalen aan experimentele en avontuurlijke klanken. In Rasa staat het Nieuw-Zeelandse Orchestra of Spheres op het podium, terwijl Vredenburg Leeuwenbergh het decor vormt voor het internationale gezelschap Seeljocht (met onder anderen Nils Frahm, Peter Broderick en Sytze Pruiksma) en Slagwerk Den Haag. De 67ste editie van Rumor wordt afgesloten met Panda Bear (een zijproject van Animal Collective) in Tivoli Oudegracht.