3VOOR12/Utrecht presenteert Le Guess Who?-editie van de club 3VOOR12/Utrecht presenteert Le Guess Who?-editie van de club

Hollandse Nieuwe Podium in dB's

, Tekst: Erik Zwennes

3VOOR12/Utrecht presenteert Le Guess Who?-editie van de club

Hollandse Nieuwe Podium in dB's

Tekst: Erik Zwennes ,

Le Guess Who?, Club 3VOOR12/Utrecht en Hollandse Nieuwe bundelen voor de tweede keer de krachten. Op 24 november vindt in samenwerking met Le Guess Who? een speciale Hollandse Nieuwe editie plaats, met op het podium: Cosmo V, April, Julien Mier, Rats on Rafts en Light Light.

Hollandse Nieuwe Podium in dB's

Op 24 november vindt in samenwerking met Le Guess Who? voor de een speciale Hollandse Nieuwe editie van de Club plaats, uiteraard in dB’s en gratis toegankelijk. Cosmo V, April, Julien Mier, Rats on Rafts en Light Light zijn de acts die het podium betreden deze avond. De laatste twee zijn inmiddels bevestigd voor Noorderslag. En terecht! Cosmo V
De 3VOOR12/Utrecht selecteert van november is Cosmo V, of Cosmo de Vijfde, artiestennaam van de Utrechtse studente Cosmo Luhulima. De debuut EP V is een klassieke thuisknutselplaat. Vier enorm spannende liedjes staan er op. Van garagerock tot dreampop met een sterke stem. De teksten hebben een opvallende melancholische aard, zelf wijt ze het aan haar outsider rol als Molukse in geboortedorp Leerdam. De aanvragen voor shows komen al uit Chili en Marokko terwijl ze pas net met haar vers geformeerde band aan het repeteren is. Binnenkort vertrekt Luhulima naar Berlijn voor de opnames van haar debuutalbum.

April
Nederland kent al genoeg matte muziek, volgens Jorn Mathijssen en Julia Hendriks alias APRIL uit Utrecht. Ze verzetten zich tegen die muzikale traditie met stuwende gazey indierock, prikkelende teksten, sfeervolle producties en knappe samenzang. Het begon allemaal in een sloopflat in Overvecht en inmiddels staat het duo op de speciale Le Guess Who? Club.

Rats on Rafts
De vier jongens van de Rotterdamse band Rats On Rafts pakten in 2005 pas voor het eerst de instrumenten op, maar zijn zes jaar later de new wave en post-punk revelatie van Nederland. Hun vinylsingle The Moneyman bracht ze een plek op de twaalfde Hollandse Nieuwe compilatie, een plek op de Popronde en een tour naar Engeland. Inmiddels is het debuutalbum The Moon Is Big verschenen, ontvingen ze unaniem lof voor de negen pijlscherpe liedjes, werden ze 3VOOR12 Hollandse Nieuwe van de Maand oktober, speelden live bij 3FM en stonden onlangs nog in De Wereld Draait Door.

Light Light
Twee Amsterdamse acts vonden elkaar in Light Light. De geile orgelrockers van zZz en de melancholische freakfolkrock van Sailors klinken samen als, tjah... als Light Light. Vrolijke eighties popmuziek met een serieuze ondertoon. zZz zanger Bjorn en Sailors zangeres Alexandra vormen samen een soort Gainsbourg/Birkin beauty and the beast combo. Dat aangevuld met de geweldige orgelpartijen van Daan en het gitaarspel van Thijs creëert iets dat nog heel groot kan worden.

Julien Mier
Julien Mier is een jonge componist en producer woonachtig in Hilversum. Hij is niet bang voor een botsing tussen muzikale genres in zijn eclectische producties. Hij verpakt naar eigen zeggen gefragmenteerde melodieën in dromerige, melancholische verhalen. Denk aan een verknipte, opgefokte Baths en Mount Kimbie met wat Autechre en Board of Canada.

Te zien: Le Guess Who? editie van Club 3VOOR12/Utrecht met Cosmo V, Light Light, Julien Mier, Rats on Rafts en April, donderdag 24 november 2011 @ dB's, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht