Weekagenda week 3 Weekagenda week 3

Onder Invloed, Me & Stupid, Forsophie, Too Tangled, Akelei, Hymir, Ebo Taylor

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 3

Onder Invloed, Me & Stupid, Forsophie, Too Tangled, Akelei, Hymir, Ebo Taylor

Tekst: Marc van der Laan ,

Onze concerttips van deze week op een rij.

Onder Invloed, Me & Stupid, Forsophie, Too Tangled, Akelei, Hymir, Ebo Taylor

Onze concerttips van deze week op een rij.

Wanneer: donderdag 20 januari
Wat: Onder Invloed
Waar: EKKO
Wie: Awkward I, Maarten Kooijman (Johan) en Three Blind Wolves

Waarom: Twee jaar lang kon je elke laatste woensdag van de maand in Urock café terecht voor Onder Invloed live. Op deze goed bezochte avonden speelden bands eigen werk maar lieten ze door het spelen van covers ook horen door wie ze muzikaal geïnspireerd zijn. De laatste avond was voor de zomer. Daarna is het stil geworden in afwachting van bigger things to come. Dit jaar vinden er vier Onder Invloed avonden plaats in EKKO. Op de eerste avond, komende donderdag, laten Awkward I, ex-Johan gitarist Maarten Kooijman en het Schotse Three Blind Wolves horen waar een deel van hun mosterd vandaan komt.


Wanneer: vrijdag 21 januari
Wat: instore van side-project van twee Bettie Serveert-leden (17:00)
Waar: Plato, Utrecht
Wie: Me & Stupid

Waarom: Me & Stupid is de nieuwste loot aan de mooie reeks In A Cabin With-projecten. Dit keer zijn initiatiefnemers Maarten Besseling en Jesse Beukers met Peter Visser en Carol van Dyck van Bettie Serveert naar Australië gegaan. Het album dat ze met een aantal lokale muzikanten hebben opgenomen verschijnt op 31 januari. Ter ondersteuning daarvan doen ze een kleine tour die de band op 5 februari naar EKKO brengt. Vooruitlopend daarop kun je al een voorproefje van album én band krijgen tijdens de instore die ze a.s. vrijdagmiddag in Plato doen.
Wanneer: vrijdag 21 januari
Wat: postrock uit Nederland
Waar: ACU
Wie: Forspohie, All Shall Be Well, Artificial Audio

Waarom: Bijna een jaar geleden verscheen het debuutalbum van Forsophie. De eigenzinnige maar sfeervolle nummers die postrock en prog combineren werden goed ontvangen en hebben er mede voor gezorgd dat de band in Engeland heeft kunnen touren. Bijna een jaar na hun release-show in ACU lijkt de cirkel rond: ze spelen hun voorlopig laatste show en gaan zich bezinnen op de toekomst. Bij het ‘afsluiten’ van het jaar krijgen ze hulp van twee bands die ook onder de noemer postrock geschaard kunnen worden: het Haarlemse All Shall Be Well en het bevriende Artificial Audio uit Amersfoort.


Wanneer: vrijdag 21 januari
Wat: sex garage dance duo
Waar: dB’s
Wie: Too Tangled ‘The Magic Got Killed’ releasefeestje + Beat Me Up dj's

Waarom: Op site van dB’s wordt dit garage dance duo uit Gent een combinatie van Kills & Raveonettes genoemd. Het debuutalbum bevat in ieder geval sexy en smerige (in de goede zin van het woord) electro rocknummers. Thuisland België is al plat gegaan voor het duo dat nu Nederland wil veroveren. Eind vorig jaar speelden ze twee shows in het Vedett-kot. Klinkt stukken stoerder dan bijvoorbeeld het Holland Heineken Huis. Voor en na het optreden draait het Beat Me Up DJ-team bestaande uit De Plezante Duivenmelkers & Miss Dust Bunny alles tussen indie en electro. Wat kost dat wil je weten? Helemaal niks!


Wanneer: zaterdag 22 januari
Wat: doom metal
Waar: dB’s
Wie: Akelei en Hymir

Waarom: Mooi aan dB’s is dat je als band ook je eigen optreden in de zaal kunt organiseren. Twee metalbands met (deels) Utrechtse wortels hebben elkaar gevonden en maken gebruik van deze vorm van het diy-concept. Hymir kennen we nog van de finale van the Clash of the Titans in 2009 waar ze veel indruk maakten. Hun debuutalbum Nyctophobia is in juni verschenen en heeft verschillende goede recensies gekregen. De bandleden van Akelei wonen grotendeels in Brabant maar in de vorm van zanger/gitarist Mischa Nuis is er wel een Utrechtse connectie. Eind vorig jaar verscheen hun debuutalbum De Zwaarte van het Doorstane met daarop doom metal met Nederlandstalige teksten. Mede door de drie gitaristen van de band schuren de zes lange nummers op het album tegen postrock aan. Beide bands zijn misschien nog niet zo bekend maar dat heeft dan in ieder geval niet met de kwaliteit te maken. Uitchecken dus.


Wanneer: zaterdag 22 januari
Wat: Funky highlife van Ghanese legende
Waar: RASA
Wie: Ebo Taylor & Bonze Konkoma

Waarom: Ebo Taylor is een legende in de Ghanese muziekscene en een van de grondleggers van de afrobeat. Hij heeft nog gestudeerd met Fela Kuti, die andere grote naam uit het genre. In de jaren 70 stond Taylor als leider van de van de Uhurus, Ghana’s beroemdste bigband, aan de wieg van de highlife-muziek. Anno nu speelt hij een funky combinatie van highlife, afrobeat en afrojazz. Dat belooft een dampend avondje te worden in Rasa.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht