Weekagenda week 2 Weekagenda week 2

Gute Laune, I Like Trains, My Bubba & Mi, Klub Radar

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 2

Gute Laune, I Like Trains, My Bubba & Mi, Klub Radar

Tekst: Marc van der Laan ,

Geen kaartje voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Wij ook niet. Maar niet getreurd, Utrecht is dit weekend misschien wat rustiger dan normaal maar minder kwantiteit betekent niet automatisch minder kwaliteit. Uit deze weekagenda blijkt dat er nog voldoende interessante optredens te vinden zijn.

Gute Laune, I Like Trains, My Bubba & Mi, Klub Radar

Geen kaartje voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Wij ook niet. Maar niet getreurd, Utrecht is dit weekend misschien wat rustiger dan normaal maar minder kwantiteit betekent niet automatisch minder kwaliteit. Zo zou je de veertiende editie van Klub Radar met een beetje fantasie als een mini showcase van ES/NS kunnen zien, maar dan op één locatie, en in Utrecht natuurlijk. En uit deze weekagenda blijkt dat er ook verder nog interessante optredens te vinden zijn.


Wanneer: donderdag 13 januari
Wat: Gute Laune (23:00 uur): dubstep etc.
Waar: ACU
Wie: AstroPresk (Dubieus), Jaymo (L.E.D.) en Dubieus DJ's

Waarom: Onder de naam Gute Laune hebben de mensen van dubieus in 2010 al een aantal fijne, gratis dubstep feestjes georganiseerd in ACU. Dat blijven ze in 2011 doen. Zelf zeggen ze daarover: “nieuwe stijl, maar ouderwets goed”. Op de eerste editie van dit jaar hebben ze een liveset van Astroposer (in november nog te zien op de Le Guess Who-editie van Club 3VOOR12/Utrecht) en Presk die zich voor de gelegenheid AstroPresk noemen. Jaymo brengt zwoele beats en harde dubstep bij elkaar. De Dubieus DJ’s sluiten de avond af. Hadden we al gezegd dat de toegang wederom gratis is?


Wanneer: vrijdag 14 januari
Wat: Postrock
Waar: EKKO
Wie: I Like Trains en Kiss the Anus of a Black Cat

Waarom: Op hun nieuwe album beweegt I Like Trains wat meer weg van de postrock die eerdere releases kenmerkte. Het tragere tempo is niet ten koste gegaan van sfeer en melancholie. De teksten vol verwijzingen naar boeken en geschiedenis passen misschien wel beter dan ooit tevoren. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Belgische neo folkband Kiss the Anus of a Black Cat, die anderhalve maand geleden ook al op Le Guess Who? stond. De muziek van Stef Heeren (hij is ‘Kiss the …’) heeft wel wat weg van Michael Gira’s The Angels of Light of David Eugene Edwards’ Woven Hand. Als voorproefje vind je in de rechtermarge de sessie die hij tijdens Le Guess Who deed op het dak van de Neudeflat.


Wanneer: zaterdag 15 januari
Wat:.Scandinavisch folk trio met hemelse samenzang
Waar: EKKO
Wie: My Bubba & Mi en The Green Apple Sea

Waarom: Pim van de Werken noemde in zijn terugblik op 2010 het concert van My Bubba & Mi in Houtzaagmolen de Ster één van de mooist optredens in Utrecht van dat jaar. Iets wat wij alleen maar kunnen onderschrijven. Deze week doen de drie meiden weer een kleine tour door Nederland rond hun showcases op Eurosonic Noorderslag. Zaterdagavond staan ze in EKKO met hun bedeesde folkliedjes en hemelse samenzang. Benieuwd of het weer zo bijzonder wordt.


Wanneer: zaterdag 15 januari
Wat:.Klub Radar 14
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Wolf People, K-X-P, Dry the River, Youthless en Austra

Waarom: Alle vijf de bands van deze editie van Klub Radar, de veertiende alweer, spelen deze week ook op Eurosonic. Zo kun je toch een beetje meekrijgen wat hot is zonder dat je daarvoor een kaartje voor Eurosonic hoeft te hebben. En met de psychedelische, proggy rock van Wolf People, de grooves, synths en krautrock van K-X-P, dans en garagerock van Youthless, folk van Dry the River en de dansbare indiepop van Austra belooft het weer een gevarieerde editie te worden.

Wijziging (12-1-2011, 20:00): Youthless wordt vervangen door het Engelse Star Slinger en dj Quasimodo draait ook nog.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht