Weekagenda week 1

In Die Soep, Clash of the Titans, Only Seven Left, Peter Pan Speedrock, Nils Frahm, Dÿse, Nieuwjaarsduik 2011

Tekst: Marc van der Laan ,

We hadden het optreden van Baskerville al bijna in de weekagenda staan maar dat is verschoven naar 17 februari. Gelukkig zijn er deze week nog meer toffe shows in Utrecht en Amersfoort. 3VOOR12/Utrecht heeft een selectie gemaakt uit het aanbod.

In Die Soep, Clash of the Titans, Only Seven Left, Peter Pan Speedrock, Nils Frahm, Dÿse, Nieuwjaarsduik 2011

We hadden het optreden van Baskerville al bijna in de weekagenda staan maar dat is verschoven naar 17 februari. Gelukkig zijn er deze week nog meer toffe shows in Utrecht en Amersfoort. 3VOOR12/Utrecht heeft een selectie gemaakt uit het aanbod.

Wanneer: woensdag 5 januari
Wat: In Die Soep
Waar: dB’s
Wie: Here Come The Wolves en NewYX en The Ian Fays

Waarom: Woensdag vindt de laatste editie plaats van In Die Soep. Op deze avonden, die door studenten van de HKU worden georganiseerd, krijgt nieuw Nederlands indietalent de kans zich te presenteren. Deze keer zijn dat NewYX uit Amsterdam (dansbare indierock) en Here Come The Wolves uit Utrecht (bluesy rock and roll). Met het Amerikaanse lofi gezelschap The Ian Fays speelt er voor het eerst ook een buitenlandse band op een In Die Soep-avond.


Wanneer: donderdag 6 en vrijdag 7 januari
Wat: Clash of the Titans, voorronde 7 en 8
Waar: EKKO (donderdag) en ACU (vrijdag)
Wie: MiC, Round, Lift It Up, Mondegreen, Rua (donderdag) en Vota Fonzie, Purest of Pain, The Streem, Kowai, Dum Dum Fever (vrijdag)

Waarom: Aan het eind van de week zijn er twee voorrondes van de grootste bandwedstrijd van Utrecht. Zowel in EKKO (donderdag) als in ACU (vrijdag) spelen vijf bands die variëren tussen metal, rock, pop en singer-songwriter. Eén van de vijf bands gaat door naar de halve finales en misschien zit er ook nog wel een kandidaat tussen voor een wildcard.


Wanneer: vrijdag 7 en zaterdag 8 januari
Wat: Nederpop
Waar: De Kelder
Wie: Only Seven Left (vrijdag) en Peter Pan Speedrock (zaterdag)

Waarom: Nee, Only Seven Left en Peter Pan Speedrock spelen niet op dezelfde avond. Dat kan een leuk experiment zijn maar we hebben deze twee optredens op opeenvolgende dagen in De Kelder voor het gemak even samengenomen.

Na een succesvol 2010 trapt Only Seven Left op vrijdag hun '3FM presents' tour af, die de poprockband in drie maanden door heel Nederland voert. Iedereen die door de sneeuw niet naar de kerstshow van de band heeft kunnen komen krijgt korting voor het optreden in De Kelder.

Zaterdag staat het Eindhovense powerrock trio Peter Pan Speedrock op het podium. Aan het eind van de maand gaan ze touren in Duitsland maar voor die tijd rocken ze De Kelder nog even.


Wanneer: zaterdag 8 januari
Wat: minimal (piano-)muziek
Waar: Theater Kikker
Wie: Kleefstra|Pruiksma|Kleefstra & Greg Haines / Nils Frahm met speciale gast Dustin O'Halloran

Waarom: Veel namen staan er zaterdag op het affiche van Theater Kikker. Wie met wie samenspeelt is ons niet helemaal duidelijk maar dat doet er ook niet zo toe. Pianist Nils Frahm (afgelopen september nog solo in Theater Kikker), cellist Greg Haines, pianist Dustin O’Halloran en het trio Kleefstra|Pruiksma|Kleefstra staan namelijk ieder voor zich al garant voor sfeervolle sets met minimal en ambient (piano-)muziek. Dat moet helemaal mooi zijn als ze samenspelen.

Wanneer: zaterdag 8 januari
Wat: noise-rock
Waar: dB’s
Wie: Dÿse, Malle Pietje en de Bimbos en Kamikaze

Waarom: Dÿse is een duo op gitaar en drums. Daarmee maken ze hoekige, groovende herrie zonder daarbij het liedje uit het oog te verliezen. Afgelopen jaren hebben ze bezoekers van onder andere (toen nog) ZXZW, Eurosonic, Roadburn en Incubated al los laten gaan. Maar ook minder ruig publiek valt voor de twee Duitsers. Support komt van Malle Pietje en de Bimbos (hardrock) en het Utrechtse Kamikaze (hardcore metal).


Wanneer: zondag 9 januari
Wat: Nieuwjaarsduik 2011 (Culturele Zondag)
Waar: diverse locaties
Wie: Novack, Lost Bear, Diggy Dex, Eefje, Fremdkunst, Project Wildeman

Waarom: Aan het begin van het jaar kun je je traditioneel onderdompelen in al het cultureels dat Utrecht het komende half jaar te bieden heeft. Zelf doen we ook mee met een extra, onversterkte editie van Club 3VOOR12/Utrecht. Check de uitgebreide aankondiging en teaser op onze site.

Daarnaast kun je ook nog naar EKKO voor Fremdkunst: een mengsel van jazz, triphop, beats, sounscapes en scratches. In Theater Kikker geeft Project Wildeman alvast een korte impressie van hun reguliere optreden op 7 april. Wat je te horen krijgt is een ‘energieke explosie tussen rhythm & poetry, puntig jungle-idioom en meeslepende soundscapes’.