Theater Kikker in vuur en vlam tijdens benefietavond Door het Vuur Theater Kikker in vuur en vlam tijdens benefietavond Door het Vuur

Hart onder de riem voor studio-eigenaren

, Tekst: Arnold le Fèbre / foto's: Armelle van Helden

Theater Kikker in vuur en vlam tijdens benefietavond Door het Vuur

Hart onder de riem voor studio-eigenaren

Tekst: Arnold le Fèbre / foto's: Armelle van Helden ,

In de nacht van 21 op 22 december verwoestte een brand een opslagloods aan de Keulsekade in Utrecht, met daarin Studio Silvester van Erik Spanjers en de Board Room Studio van Thomas Koopmans. Om Erik en Thomas een hart onder de riem te steken organiseerde een groot aantal bevriende muzikanten een benefietavond: Door het Vuur.

Hart onder de riem voor studio-eigenaren

"Tjonge, kan er niet iets vaker wat affikken? Dan zien we elkaar tenminste nog eens!" Een geintje natuurlijk en voor wie dit nog niet doorhad, sprak de gulle lach van presentator en ceremoniemeester Rutger de Bekker boekdelen. Zijn uitspraak was illustratief voor de benefietavond Door het Vuur, afgelopen dinsdagavond in Theater Kikker.

Eerst een korte terugblik. In de nacht van 21 op 22 december verwoestte een brand een opslagloods aan de Keulsekade 216 in Utrecht, met daarin Studio Silvester van Erik Spanjers en de Board Room Studio van Thomas Koopmans. Nagenoeg al hun apparatuur en instrumenten (en die van collega's als Roel Spanjers en Jody van Ooijen) gingen verloren. Wrang detail: Thomas Koopmans was op het moment van de brand net begonnen met het uitbreiden van de Board Room Studio. Hij is niet verzekerd voor de geleden schade.

Om Erik en Thomas een hart onder de riem te steken, organiseerde een groot aantal bevriende muzikanten (bijna dertig!) een benefietavond om geld in te zamelen. De crème de la crème van de Utrechtse popscene (én daarbuiten) verzamelde zich dinsdagavond 11 januari in Theater Kikker en trad belangeloos op.

De vorm van de avond was een soort muzikale tapasschaal: elke band/artiest bracht één liedje ten gehore. Het resultaat was een bijzondere en unieke avond. Hieronder enkele hoogtepunten op een rij.

Gezien: Door Het Vuur, dinsdag 11 januari @ Theater Kikker

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht