Het nieuwe jaar in met een akoestische zondag in dB’s Het nieuwe jaar in met een akoestische zondag in dB’s

Na de nieuwjaarsduik kon men zich warmen aan de klanken van Novack, Lost Bear, Diggy Dex en Eefje

, Tekst: Maarten van Veen / Foto's: Kevin Kosterman

Het nieuwe jaar in met een akoestische zondag in dB’s

Na de nieuwjaarsduik kon men zich warmen aan de klanken van Novack, Lost Bear, Diggy Dex en Eefje

Tekst: Maarten van Veen / Foto's: Kevin Kosterman ,

Wat gebeurt er als een indiepopband en een rockband hun electrische instrumenten thuislaten en (nagenoeg) onversterkt optreden? Of als Diggy Dex zijn dj naast het podium laat staan? Als Eefje een gloednieuwe liveband meebrengt die elke song tot een klankcollage omtovert? Een memorabele zondagmiddag in dB’s.

Na de nieuwjaarsduik kon men zich warmen aan de klanken van Novack, Lost Bear, Diggy Dex en Eefje

Na een heuse nieuwjaarsduik in het Merwedekanaal kon je tijdens de culturele zondag weer op temperatuur komen in dB’s. Voor de gelegenheid was de zaal omgebouwd tot een relaxte huiskamer. Het podium was gelijkvloers, tussen het publiek. Mensen konden zitten op banken en aan tafeltjes, al bleek spoedig dat er niet genoeg plaatsen waren voor de overweldigende opkomst. Op de wand werd een knisperend haardvuur geprojecteerd en het publiek was muisstil.

In deze prachtige setting mocht Novack als eerste de akoestische vertolking van hun repertoire ten gehore brengen. Gevolgd door Lost Bear dat, als enige volledig akoestisch, haar instrumentarium had ingewisseld voor wat extra gitaren en percussie. Om wakker te blijven knalde Diggy Dex er daarna overheen met een fantastische band. Als klap op de verlate vuurpijl kwam Eefje de Visser ook nog ten tonele. Dit keer niet alleen, zoals we van haar gewend waren, maar met een gloednieuwe band.

Gezien: Club 3VOOR12/Utrecht tijdens Nieuwjaarsduik met Novack, Lost Bear, Diggy Dex en Eeefje, zondag 9 januari 2010 @ dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht