3VOOR12/Utrecht brengt de tweede Club van januari 3VOOR12/Utrecht brengt de tweede Club van januari

Met drie frisse bands en het Plato DJ-team

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

3VOOR12/Utrecht brengt de tweede Club van januari

Met drie frisse bands en het Plato DJ-team

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

3VOOR12/Utrecht presenteert niet één, maar maar liefst twee Clubs deze maand. Na een succesvolle Culturele Zondag-editie, is de Club terug op de vertrouwde donderdagavond. Op 27 januari betreden drie frisse bands het podium. Wij noemen: Gabriel Self, Everybody Knew en A Polaroid View. Hekkensluiter is het Plato dj-team, dat fijne plaatjes komt draaien en jullie voetjes van de vloer zal brengen.

Met drie frisse bands en het Plato DJ-team

Met een overweldigende opkomst kon de eerste Club van het nieuwe jaar met recht een groot succes genoemd worden. In het kader van Nieuwjaarsduik 2011 lieten velen zich afgelopen zondag 9 januari muzikaal door ons verwarmen. Dit feestje gemist? Niet getreurd, Club 3VOOR12/Utrecht strikes again. En wel aanstaande donderdag 27 januari, zoals altijd in dB’s. Acts van de avond zijn Gabriel Self, Everybody Knew en A Polaroid View. Afsluitende plaatjes worden gedraaid door het Plato dj-team.

A Polaroid View, een vierkoppige band uit Amsterdam met wortels in onze provincie, is opgetrokken rond Tom Meijer (zang en gitaar) en zijn sterke composities. Meijer is een bekend gezicht, want voorheen frontman van het veelgeroemde trio Sheriff of Hong Kong. A Polaroid View maakt naar eigen zeggen muziek die ‘hoekig en energiek is als Outlandos d’amour, zo meezingbaar is als Kinderen voor Kinderen II en bij vlagen melancholisch is als Pink Moon luisteren op de fiets, door de regen’. Deze indierockband bracht 22 januari een EP uit en komt ons vijf dagen later met een bezoekje verblijden.

Het trio Everybody Knew is ontstaan uit de as van het Utrechtse Antiphone en bestaat uit Nathalie Dekker (zang en gitaar), Aschwin Tenfelde (gitaar en baspedaal) en Kris Borgerink (drums en achtergrondzang). Het geluid van de band doet naar eigen zeggen denken aan Muse en PJ Harvey in combinatie met vette hooks à la Queens of the Stone Age. Het drietal zal tijdens de Club van 27 januari hun EP presenteren. Extra reden om te komen dus!

De in Londen geboren songwriter Gabriel Self maakt naar eigen zeggen ‘puntige pop: spottende teksten in een opzwepende muzikale verpakking’. Het resultaat is harmonisch als The Beatles en divers als Beck, met beats die blijven hangen. Na negen maanden met drie bandleden in een oefenruimte te hebben gezeten, is Gabriel Self klaar om te knallen. De eerste plaat komt medio 2011 uit, voor die tijd staan ze bij ons op het podium!

Na deze optredens kunnen de voetjes nog tot in de late uurtjes van de vloer met de plaatjes van het Plato DJ-team. Wij zeggen: hop, hop, die dansvloer op!


Te zien: Club 3VOOR12/Utrecht, met Gabriel Self, Everybody Knew, A Polaroid View en het Plato dj-team, donderdag 27 januari 2011, 21:00 uur @ dB’s. Gratis entree, reserveren niet nodig. Zeker zijn van een plek? Kom op tijd!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht