Weekagenda: Instore Galore, Bijschaven, The Raef, Clash of the Titans, Tim Knol, Shuriken en Taped on Tour Weekagenda: Instore Galore, Bijschaven, The Raef, Clash of the Titans, Tim Knol, Shuriken en Taped on Tour

Week 51

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Weekagenda: Instore Galore, Bijschaven, The Raef, Clash of the Titans, Tim Knol, Shuriken en Taped on Tour

Week 51

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Het is bijna kerst en waarschijnlijk ben je in gedachten al met heel andere dingen bezig. Onze muzikale tips voor deze week concentreren zich op de woensdag, donderdag en vrijdag zodat de kerstdagen zelf in volledige rust kunnen worden doorgebracht.

Week 51

Een paar dagen voor Kerst zetten wij nog even onze muzikale tips voor deze week op een rij. De hoogtepunten liggen wat ons betreft op de woensdag, donderdag en vrijdag, zodat de kerstdagen zelf in volledige rust kunnen worden doorgebracht. En je je kunt opladen -als je tenminste een kaartje hebt - voor de uitverkochte Derde keesdag in Tivoli Oudegracht.

Wat: Instore Galore
Wie: o.a. Hersenschade, Boaz van de Beatz, Aafke Romeijn en Gijs van der Voort
Wanneer: woensdag 21 december 2011 (van 17.00 tot 22.00 uur)
Waar: diverse shops in Utrecht
Schade: noppes

Waarom: Op de kerstkoopavond van woensdag 21 december 2011 creëren Staplab en Habek in de binnenstad van Utrecht een aantal rustplekken waar je onder het genot van kunst even bij kunt komen van alle shophectiek. Bij Lock & Load, Plato, ‘t Hoogt en ILL kun je genieten van muziek en/of grafische vormgeving. Bij Lock & Load staan DJ Propo en Hersenschade (die meteen hun EP releasen). Singer/songwriters Aafke Romeijn en Gijs van der Voorst spelen in ’t Hoogt. Nouveau Riche-beatsmaker Boaz van de Beatz (afgelopen zaterdag nog te zien tijdens de 3VOOR12/Utrecht Awards bij Mr. Polska) staat in ILL. In Plato geen livemuziek, maar wel tekeningen van Vera van Groos. Je bezoek levert je ook nog eens leuke aanbiedingen op. Beter! Hier vind je het tijdschema.


Wat: Bijschaven
Wie: NY/Fan, Nosoyo, Hamertje Tik, The Brave, DJ 30Three
Wanneer: woensdag 21 december 2011
Waar: EKKO
Schade: € 6

Waarom: Bijschaven biedt een podium aan jonge acts, variërend van poëtische singer-songwriters tot progressieve elektronische beats en van digitale graffitimakers tot theater- en performancespelers. Op de laatste editie van dit jaar krijg je onder andere een showcase voorgeschoteld van NY/Fan, het electro-pop alter ego van singer-songwriter Fanny Bartels (de single Illusion is net uit). In de Amsterdamse indieband Nosoyo zien we onder andere Donata Kramerz, die een paar maanden geleden nog met Über-Ich op een editie van Club 3VOOR12/Utrecht speelde. Verder zijn er optredens van Hamertje Tik, The Brave en DJ 30Three.


Wie: The Raef
Wat: cd-presentatie
Wanneer: donderdag 22 december 2011 (21.00 uur)
Waar: RASA
Schade: € 5

Waarom: The Raef is al even bij elkaar (ze speelden bijvoorbeeld al in 2009 op festival In Vervoering). De band is begonnen als viertal met akoestische gitaar, bas en drums. Met een vijfde bandlid erbij op piano, Rhode-piano en Hammond-orgel is het debuutalbum opgenomen dat donderdag 22 december in RASA wordt gepresenteerd.


Wat: Clash of the Titans voorronde 5
Wie: Black Tooth, Solid Frame, Humbuzz Station, Ulysses & the Squares & Mindset
Wanneer: donderdag 22 december 2011 (vanaf 20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 3

Waarom: De Clash of the Titans is bijna op de helft en doet voor de eerste keer dit jaar EKKO aan. Er zijn al vijf halve finaleplekken uitgegaan: vier winnaars van een voorronde en één wildcard. Vanavond gaat de strijd tussen Black Tooth, Solid Frame, Humbuzz Station, Ulysses & the Squares en Mindset.


Wie: Tim Knol & speciale gast Admiral Freebee & Tangarine
Wat: fijne popliedjes met wortels in de jaren zestig en zeventig
Wanneer: donderdag 22 december 2011 (zaal open 19.30 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 15

Waarom: Wie Tim Knol is hoeven we natuurlijk niet meer uit te leggen. Na deze show in Tivoli Oudegracht speelt hij nog in Nijmegen, maar dan zien we Tim een tijdje niet meer op een poppodium. Dit voorjaar doet hij nog een theatertournee maar daarna verdwijnt hij even van de radar. Hij gaat in het buitenland aan de slag en er moet aan nieuwe liedjes worden gewerkt. Stoppen doet hij niet, maar voorlopig is het wel de laatste kans om hem hier in de buurt te zien spelen.


Wie: Shuriken cd-presentatie
Wat: indie noise rock
Wanneer: vrijdag 23 december 2011 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 5

Waarom: Shuriken is een Utrechts viertal dat een lekkere portie indie noise rock maakt in het straatje van 31Knots, Shellac en The Jezus Lizard. Debuutalbum Apologies for the Drones verscheen op 1 september. De dertien knallende tracks op het album mixen intense noise en atypische songstructuren met emotionele zang. Voorprogramma is de Utrechtse punk/hardcore/indie-band Schotel van de Dag.


Wat: Taped on Tour
Wie: The Hacker, Astroposer, Mike Mago
Wanneer: vrijdag 23 december 2011 (vanaf 23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom: Afgelopen juli organiseerde bmkltsch rcrds samen met Muziek Centrum Nederland onder de naam ‘Taped’ een labelavond in de Parijse club Nouveau Casino. Het succes van deze show was een mooie reden om ook Nederland kennis te laten maken met ‘de nieuwe stromingen muziek die bmkltsch rcrds uitbrengt en de diversiteit van zijn artiesten.’ Taped ging dus ‘on Tour’. Muzikaal kun je op die tour een mengelmoes van hiphop, glitch, future garage, techno en future house verwachten. Vaste residents AstroPoser en Mike Mago vormen de basis van de line-up, die vanavond wordt aangevuld met de Franse electrolegende The Hacker.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht