Kyteman. Now What? vanaf donderdag 1 december in Louis Hartlooper Complex Kyteman. Now What? vanaf donderdag 1 december in Louis Hartlooper Complex

Documentaire schetst Colin Benders’ onrustige creatieve zoektocht naar nieuwe muziek

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Kyteman. Now What? vanaf donderdag 1 december in Louis Hartlooper Complex

Documentaire schetst Colin Benders’ onrustige creatieve zoektocht naar nieuwe muziek

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

De documentaire Kyteman. Now What? schetst de onrustige creatieve zoektocht van Colin Benders naar nieuwe muziek, na het stoppen van het Hiphop Orkest in december 2009. Vanaf donderdag 1 december draait de documentaire in het Louis Hartlooper Complex.

Documentaire schetst Colin Benders’ onrustige creatieve zoektocht naar nieuwe muziek

Na een relatieve stilte is het de afgelopen weken weer erg druk rond Colin Benders, beter bekend als Kyteman. Drie weken geleden werd bekend dat er in maart 2012 een nieuw album verschijnt van hem en zijn orkest (het woord hiphop is ondertussen uit de naam verdwenen). In april volgen dan zes clubshows in Nederland en één in België. De beide shows in thuisstad Utrecht zijn inmiddels uitverkocht. Daarnaast ging 19 november op het Internationaal Documentaire Filmfestival (IDFA) de documentaire ‘Kyteman. Now What?’ in première.

In de film volgt documentairemaker Menna Laura Meijer Kyteman vanaf het moment dat hij in december 2009 na een succesvol jaar stopte met het Hiphop Orkest. In een interview met 3VOOR12 vertelt Meijer over het begin: “Onze eerste draaidag was letterlijk de HMH show, het afscheid van het Hiphop Orkest. Het idee was hem van daaruit te volgen naar het eerstvolgende project.”

De documentaire schetst de onrustige creatieve zoektocht van Colin Benders naar nieuwe muziek. In eerste instantie zouden dat jamsessies zijn, evenementen op speciale plekken, die muzikanten moesten inspireren tot het maken van spontane muziek. Maar dat liep anders. Benders vertrok naar India, stortte zich bij terugkomt in een project met Eric Vloeimans (Kytecrash) en begon uiteindelijk toch aan een nieuw album voor het Hiphop Orkest. “In de film zie je de bouw van Kytopia, zijn eigen complex in een grote loods, een project dat hij wonderbaarlijk voor elkaar krijgt”, zegt Meijer in het interview met 3VOOR12. “Toch was het uiteindelijk niet wat hij voor ogen had. Want wanneer komt er weer muziek in zijn hoofd, en wel op zo’n manier dat hij het kan opschrijven en communiceren naar anderen. Aan het einde van de film hervindt hij zichzelf, en trekt hij zich terug op IJsland om nieuwe muziek te maken.”

Kyteman. Now What? draait vanaf donderdag 1 december in het Louis Hartlooper Complex. Check de website van het LHC voor de tijden.

Trailer 'Kyteman. Now What?' from 100% Halal on Vimeo.


Te zien: Kyteman. Now What?, vanaf donderdag 1 december 2011 @ Louis Hartlooper Complex

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht