Weekagenda week 32

Summer is dead weekender, Stekker Fest, Lazy Sunday Afternoon, Chad VanGaalen, Explosions in the Sky

Tekst: Marc van der Laan ,

Het is bijna weekend en dat betekent dat wij weer de concerttips voor Utrecht en omgeving op een rij hebben gezet. Enjoy!

Summer is dead weekender, Stekker Fest, Lazy Sunday Afternoon, Chad VanGaalen, Explosions in the Sky

Terwijl de mensen van dB’s de zomer dood verklaren moet die voor Stekker Fest nog beginnen en zou een beetje zon bij A Lazy Sunday Afternoon ook niet slecht uitkomen. Hoe dan ook: er is in het weekend genoeg te doen. Enjoy!


Wanneer: vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus 2011
Wat: summer is dead weekender
Waar: dB’s
Wie: ZEA, Thee Irma & Louise en Lushus (vrijdag) en Left Lane Cruiser, Kleinindustrie en Bitter (zondag)
Schade: € 10 voor het hele weekend of €  7 voor de afzonderlijke avonden

Waarom: De mensen van dB’s hebben de zomer dood verklaard en vieren dat met een Summer is Dead Weekender. Op vrijdag zijn er optredens van ZEA (electro rock ’n roll van Arnold van The Ex), Lushus (Punkfunk uit De Bilt) en Thee Irma & Louise (Zwitserse garagesurf). Zaterdag is vanaf 19.00 uur de Biergarten open en wordt de BBQ opgestart (ijs en weder dienende). Vanaf 21.00 uur kun je vervolgens luisteren naar de blues-driven rock'n roll van Left Lane Cruiser, Clash of the Titans-winnaars Kleinindustrie en Bitter. Ook zijn er beide avonden dj’s: op vrijdag Andreas van Wharf records en op zaterdag Das Bob.


Wanneer: zaterdag 13 augustus 2011
Wat: Stekker Fest 2011
Waar: Utrecht, Maximapark (Leidsche Rijn)
Wie: Kasper Bjorke, Fair Ohs, Djedjotronic, 030303, Pien Feith, Free the Robots
Schade: € 32

Waarom: In onze speciale festival-agenda hebben we al een en ander over Stekker Fest 2011 verteld. Dan weet je dus dat je zeven podia vol pure en vernieuwende muziek kunt verwachten, met een hoop extra gekkigheid zoals een grote zandbak en een ruilhuisje. Creativiteit staat bij Stekkerfest minimaal op het niveau van de muziek die je er kunt beluisteren. Ook weet je dan dat de podia worden gehost door Utrechtse organisaties als DumDum, 030303 en Klub Radar. Wat we toen niet wisten is dat het podium van Klub Radar wordt afgesloten door een speciale, spannende, geheime, Utrechtse act die eigenlijk nog nooit heeft opgetreden. Meer wil de organisatie er niet over kwijt. O ja, dit nog: ‘als het een goede wijn zou zijn je er dik 30 km voor om zou fietsen.’
De timetable vind je hier, de verlengsnoer afterparties zijn bij RAUW (Tivoli Oudegracht) en HAL16 (Archimedeslaan 16).

Check hieronder de video die het viralcontest van Stekker Fest heeft gewonnen:
Wanneer: zondag 14 augustus 2011
Wat: A Lazy Sunday Afternoon (tussen 13.00 en 17.00 uur)
Waar: Park Lepelenburg
Wie: Harold K, Tududuh, Sherpa Steps, Casper Adrien
Schade: niks, just relax

Waarom: Op de augustus-editie van A Lazy Sunday Afternoon kom je een aantal oude bekenden tegen: met Casper Adrien gingen we vorige maand nog op Bedevaart en Harold K heb je afgelopen zondag op festival In Vervoering kunnen zien. K staat dus voor het tweede achtereenvolgende weekend in Park Lepelenburg. A Lazy Sunday Afternoon is iets kleinschaliger dan In Vervoering, maar goede kans dat het net zo relaxed is. Behalve Casper Adrien en Harold K kun je luisteren naar de electro-popliedjes van Tududuh en Sherpa Steps (weemoedige ballades, filmmuziek vermengd met ballroomjazz en Oosterse ritmes).


Wanneer: zondag 14 augustus 2011
Wat: indie, elektronica en folk
Waar: EKKO
Wie: Chad VanGaalen / Oliver Oat
Schade: € 10

Waarom: De Canadees Chad VanGaalen brengt al sinds 2004 albums uit waarop indie, elektronica en folk sfeervol gemixt worden. Net als de eerdere albums is ook zijn laatste, Diaper Island, goed ontvangen. Maar meer dan ooit lijkt hij nu ook een snaar bij een breder publiek geraakt te hebben. Misschien komt dat door de subtiele verschuiving naar een wat meer gitaar-georiënteerd geluid. Over zijn show van vorige week in Bitterzoet hoorden we in ieder geval veel positieve geluiden. Een mooie manier om het weekend af te sluiten.


Wanneer: maandag 15 augustus 2011
Wat: postrock
Waar: Tivoli Oudegracht
Wie: Explosions in the Sky en Yuck
Schade: € 16,50

Waarom: Het uit Texas afkomstige Explosions In The Sky is één van de pioniers van het postrock-genre. Met drie gitaristen en een drummer maken ze lang uitgesponnen en mooi opgebouwde instrumentale postrock waarin hard en zacht elkaar (vanzelfsprekend) afwisselen. De songs hebben een filmisch karakter waardoor ze regelmatig worden gebruikt in films of televisieseries. Barcelona heeft het nummer ‘The Birth and Death of the Day’ bijvoorbeeld gebruikt voor een promovideo voor de Champions League finale van 2011. In april is hun zesde studioalbum Take Care, Take Care, Take Care verschenen.
Met invloeden van bands als Dinosaur Jr. en Sonic Youth is de muziek van voorprogramma Yuck geworteld in de jaren '90.