6 of Your Best Friends bevestigd voor EKKO-jubileum

Poppodium viert 25 jarig bestaan met speciale concertmaand, vinyluitgave en thuisconcerten

Tekst: Marc van der Laan ,

Twee weken geleden maakte EKKO de namen bekend van de eerste bands die in oktober het 25-jarig bestaan van het poppodium zullen opluisteren. Vandaag is aan die lijst een opmerkelijke naam toegevoegd: 6 of Your Best Friends, het gezelschap dat aan de basis stond van de Utrechtse hiphopscene.

Poppodium viert 25 jarig bestaan met speciale concertmaand, vinyluitgave en thuisconcerten

Twee weken geleden maakte EKKO de eerste namen bekend van de bands die in de maand oktober het 25-jarig bestaan van het poppodium aan de Bemuurde Weerd zullen opluisteren. Met Tim Knol, 22-Pistepirkko, The Ex en Twin Sister ziet de line-up er al veelbelovend uit. Vandaag is aan die lijst de opmerkelijke naam toegevoegd van 6 of Your Best Friends. Dit gezelschap stond ooit aan de basis van de Utrechtse hiphopscene.

De oerleden van dit collectief hebben inmiddels naam gemaakt in gezelschappen als C-Mon & Kypksi, Nobody Beats the Drum, Boemklatsch, Pax en Pry en andere bekende Utrechtse (hiphop)crews. Een optreden in de Flexbar na de HMH-show van Kyteman en C-Mon Kypksi uitgezonderd, vond het laatste optreden van 6 of Your Best Friends vier jaar geleden plaats. Dat maakt deze show, in de woorden van EKKO, ‘exclusiever dan een optreden van Prince’.

Het optreden van 6 of Your Best Friends is onderdeel van de speciale jubileummaand die op 1 oktober begint met een editie van Onder Invloed, met een optreden van Tim Knol. Tussen de andere optredens in oktober bevinden zich samenwerkingen met Full Spectrum en Subbacultcha en ook keert 80’s Verantwoord voor één keer terug naar de plek waar het allemaal begon.

Verder vinden er nog twee andere jubileumactiviteiten plaats. Op zondag 2 oktober worden onder de noemer EKKO Bij Je Thuis tien huiskamerconcerten georganiseerd waarvoor inwoners van Utrecht een eigen ruimte naar keuze van minimaal 24 m2 kunnen opgeven. Als jouw inzending wordt uitgekozen, zou je dus zomaar een privéoptreden van bijvoorbeeld Beans & Fatback, Roosbeef, Anne Soldaat of LPG in je schoot geworpen kunnen krijgen. Andere artiesten die meedoen aan de serie zijn onder anderen Kiss The Anus of A Black Cat (solo), Minus The Tiger en Luik. Opgeven kan tot uiterlijk 14 augustus via Facebook.

Tevens wil EKKO een aantal van de muzikale hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar op vinyl uitbrengen. Deze EKKO Recordings bestaan uit twee delen: de periode van 1986 tot 1998 en de periode van 1998 tot 2011. De lp’s zijn zowel ‘crowdfunded’ als ‘crowdsourced’: donateurs moeten het project financieel mogelijk maken en de content wordt bepaald door het publiek. Via de website www.ekko.nl/recordings kun je stemmen op de hoogtepunten uit de beide periodes. De stem van donateurs telt hierbij dubbel. Het uiteindelijke resultaat van EKKO Recordings wordt gepresenteerd tijdens de Nacht van het Vinyl in EKKO in de jubileummaand oktober.

Meer informatie over het 25-jarig jubileum van EKKO is te vinden op de speciale jubileumsite.