3VOOR12/Utrecht TV Live: Moi, Le Voisin - Horsey

Videoregistratie van een exclusief mini-optreden

Tekst: Niels Spinhoven / Camera & montage: Lotte van Leengoed en Nineke Verhoofstad ,

Het Utrechtse Moi, Le Voisin speelde dit jaar overal op de Parade, behalve in Utrecht. En we kunnen niet tegen onrecht. Daarom vroeg 3VOOR12/Utrecht de band om op de Amsterdamse Parade het nummer ‘Horsey’ voor onze camera’s te spelen.

Videoregistratie van een exclusief mini-optreden

Begin in dit voorjaar plofte DIS, het nieuwste album van Moi, Le Voisin op de deurmat van 3VOOR12/Utrecht. De plaat van het Utrechtse postfolklorekwartet (aldus de band zelf) bevat tien afwisselend melancholische en opzwepende nummers, waaronder een geleende folktraditional ‘Little Johnny Brown’ en Hollandse Nieuwe ‘When We Do Not Sing (Frühstück)’.

Wat opvalt aan DIS is de losheid waarmee de plaat is opgenomen. De liedjes zijn in één take ingespeeld met vrijwel alleen akoestische instrumenten. Alle onvolkomenheden tijdens het opnemen zijn daarbij juist gekoesterd. DIS ademt hierdoor de sfeer van een bij vlagen intieme live-plaat. Deze eigenschappen in combinatie met de cryptische teksten van zanger en tekstschrijver Benjamin van Vliet, maken DIS en daarmee Moi, Le Voisin tot wat het is.

Moi, Le Voisin was dit jaar op de Parade te horen in Café IK, behalve in thuisstad Utrecht. En dat is eeuwig zonde. 3VOOR12/Utrecht reisde daarom af naar de Parade in Amsterdam. We stelden de band daar de vraag wie de mysterieuze ruiter in ‘Horsey’ is, wat het tot een Moi, Le Voisin-nummer maakt en natuurlijk om het nummer voor onze cameralens te spelen.


 


Gezien: Moi, Le Voisin, 14 augustus 2011 @ De Parade, Amsterdam.