3FM erkent Utrechts talent

Even bellen met Serious Talent COPPERSKY

Tekst: Hanneke van der Linde – de Zeeuw / Foto's: Stillson en Lieke Romeijn ,

Twee acts uit de provincie Utrecht, COPPERSKY en Daniël Versteegh, zijn door radiozender 3FM verkozen tot Serious Talent. Daniël Versteegh ken je nog van 3VOOR12/Utrecht op Bedevaart, maar COPPERSKY timmert nog niet zo lang aan de weg. Tijd voor een korte reactie van de band op hun nieuwe status van Serious Talent. 3VOOR12/Utrecht belde met drummer Ray Murphy.

Even bellen met Serious Talent COPPERSKY

Radiozender 3FM kiest elke twee maanden enkele talentvolle bands en artiesten uit en bombardeert deze tot Serious Talent voor die periode. Momenteel komt de helft van deze talenten van Utrechtse bodem. Singer-songwriter Daniël Versteegh, in juli al verkozen tot 3FM Serious Talent, stond vorige maand nog in een volle bovenzaal van de Metaal Kathedraal, waar hij zijn sfeervolle liedjes ten gehore bracht tijdens de eerste editie van 3VOOR12/Utrecht op Bedevaart. COPPERSKY haalde de titel Serious Talent 7 augustus in huis. Het is een betrekkelijk nieuwe indieband met leden uit Utrecht en Amersfoort. In mei stonden ze op de 18e Hollandse Nieuwe van 3VOOR12 en in juni speelden ze hun eerste Utrechtse show in dB’s. 

Drummer Ray Murphy van COPPERSKY reageert op hun nieuwe status van Serious Talent: “Dit is echt totaal onverwacht voor ons. We wisten dat 3FM ons zou bellen, maar we hadden geen idee waarvoor. COPPERSKY is momenteel ontzettend in ontwikkeling, dus het is heel vet dat deze momentopname nu al gewaardeerd wordt met de benoeming tot Serious Talent. We hebben geen grootse plannen, maar trappen vooral veel lol en genieten enorm van het muziek maken, daar ligt onze basis. Des te gaver is het dat mensen COPPERSKY kunnen waarderen en steeds méér mensen onze muziek horen doordat we nu Serious Talent zijn. We zijn daar heel dankbaar voor en we genieten er erg van!”

Vrijdagochtend 12 augustus brengt COPPERSKY een bezoek aan de 3FM-studio voor een optreden en interview. 3VOOR12/Utrecht is erbij met fotograaf. Dit weekend lees je hier hoe de band hun eerste bezoek aan het radiostation ervaren heeft!