Zestiende editie Torenpop bezocht door 15.000 mensen Zestiende editie Torenpop bezocht door 15.000 mensen

JuLao, Backfield Bluesband, A Polaroid View en Dirty Tuesday door naar finale Kei van Amersfoort

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto's: Frans van Arkel, Joël Kiel en Bernd Oschelda

Zestiende editie Torenpop bezocht door 15.000 mensen

JuLao, Backfield Bluesband, A Polaroid View en Dirty Tuesday door naar finale Kei van Amersfoort

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto's: Frans van Arkel, Joël Kiel en Bernd Oschelda ,

Afgelopen weekend vond de zestiende editie van Torenpop plaats. De populaire line-up, het goede weer en de gratis toegang zorgden voor veel bezoekers. Tijdens het optreden van Caro Emerald was het festival terrein zelfs zo vol, dat de deuren even dicht moesten. Een verslag in foto’s.

JuLao, Backfield Bluesband, A Polaroid View en Dirty Tuesday door naar finale Kei van Amersfoort

Afgelopen weekend vond de zestiende editie van Torenpop plaats. De populaire line-up, het goede weer en de gratis toegang zorgden voor veel bezoekers. Tijdens het optreden van Caro Emerald was het festivalterrein zelfs zo vol, dat de deuren even dicht moesten. In totaal hebben ongeveer 15.000 mensen deze editie bezocht.

Op de nieuwe locatie, het parkeerterrein voor De Kelder, was ruimte voor drie podia. Op het hoofdpodium speelden (inter-)nationale publiekstrekkers als Moke, Diggy Dex, Caro Emerald en Vive La Fête. Het Eempodium was voor het opkomende talent zoals Wantwant, Önder + Hef en Go Back to the Zoo.

Aan de andere kant van het terrein vond ondertussen op het KVA-podium de halve finale van bandwedstrijd de Kei van Amersfoort plaats. Acht lokale bands streden daar tegen elkaar om één van de vier plekken in de finale, die op 15 oktober plaatsvindt in De Kelder. Voor de juryleden, Rob Ouwehand, Wim Bult, Lester Moll en David Kox was het geen gemakkelijke keuze. JuLao, Backfield Bluesband, A Polaroid View en Dirty Tuesday gingen er uiteindelijk met de finaleplaatsen vandoor. Net als bij de Utrecht Popprijs krijgen deze bands de komende periode tot de finale een persoonlijke bandcoach toegewezen om hun show te verbeteren. 

Gezien: Torenpop met o.a. Only Seven Left, Önder & Hef, Moke, Bazzookas, Diggy Dex, Blaudzun, Drive Like Maria, Vive la Fête en halve finalisten van de Kei van Amersfoort, zaterdag 12 juni 2010 @ parkeerterrein voor Podium De Kelder

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht