Weekagenda week 25 Weekagenda week 25

Uz Jsme Doma, Elin Ruth Sigvardsson, cd presentatie van Phinx, cd-presentatie van ML, Jazz-a-Palooza, Magnapop instore, Live in the Living

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 25

Uz Jsme Doma, Elin Ruth Sigvardsson, cd presentatie van Phinx, cd-presentatie van ML, Jazz-a-Palooza, Magnapop instore, Live in the Living

Tekst: Marc van der Laan ,

Uit gezaghebbende bron hoorden we dit weekend dat Utrecht zoveel moois te bieden heeft. Die opmerking had betrekking op veel dingen maar vooral op het muzikale klimaat. Check deze weekagenda om te zien welke mooie shows Utrecht deze week te bieden heeft.

Uz Jsme Doma, Elin Ruth Sigvardsson, cd presentatie van Phinx, cd-presentatie van ML, Jazz-a-Palooza, Magnapop instore, Live in the Living

Wanneer: donderdag 24 juni
Wat: Tsjechische avantgarde
Waar: dB’s
Wie: Uz Jsme Doma

Waarom: Het optreden van het Tsjechische Uz Jsme Doma kon wel eens één van de meest bijzondere concerten van deze maand worden. Natuurlijk, Nederland speelt tegen Kameroen. Die wedstrijd gaat nergens meer om, maar de mensen van dB’s hebben er toch rekening mee gehouden. Je kunt eerst de wedstrijd kijken en dan door naar de concertzaal. Als we de site van dB’s mogen geloven (en dat mogen we) hebben we hier te maken met een combinatie van Beefheart, Fela Kuti en Ornette Coleman, afgemaakt met een Slavisch sausje. Hoe dan ook een absolute aanrader. Winst of verlies, Uz Jsme Doma is het beste medicijn. Hun enige concert in Nederland en nog gratis ook!


Wanneer: vrijdag 25 juni
Wat: Zweedse pop met roots invloeden + cd presentatie Phinx
Waar: EKKO
Wie: Elin Ruth Sigvardsson + Phinx

Waarom: Elin Ruth Sigvardsson wordt wel vergeleken met Ane Brun, Nina Kinert en Emiliana Torrini. Haar vierde album ‘Cookatoo Friends’ bevat popliedjes met hier en daar roots invloeden. In Zweden scoort ze regelmatig hits. Hier loopt het zo’n vaart nog niet, maar misschien dat daar na het optreden van vanavond verandering in komt.
In het voorprogramma van Sigvardsson staat Phinx uit Utrecht. In 2005 won Phinx Het Geheim van Utrecht en bereikte een finaleplaats in de categorie singer-songwriter van de Grote Prijs van Nederland. Sindsdien heeft hij veel gespeeld en is hij bezig geweest om zijn originele mix van jazz, pop, ragtime en soul om te zetten naar cd. Het debuutalbum ‘Good Times Ragtimes’ is klaar en wordt vanavond gepresenteerd. Dat doet hij met een volledige band waarin ook Leine een paar nummers meezingt. Op de site van Phinx kun je al luisteren naar een aantal nummers van het album.


Wanneer: vrijdag 25 juni
Wat: De Overdosis met release van 'Hip-Hop For Dummies'
Waar: ACU
Wie: Mutiara Tec, Risskant en ML

Waarom: De hiphopcrew van Hof van Jaeden is lekker bezig. Eerder dit jaar hebben de albums van J.A.E. en Verdomd het licht gezien. Vanavond is het de beurt aan ML. Na een verleden in de beloftevolle Stratenmakers is ML solo gegaan. In ACU presenteert hij zijn debuut 'Hip-Hop For Dummies'. Support komt van Mutiara Tec en Risskant. Op Hof van Jaeden kun je al wat tracks van ML proberen.


Wanneer: zaterdag 26 juni
Wat: Jazz-a-Palooza (van 12.00 tot 1.00 uur met een afterparty in SJU Jazzpodium)
Waar: 15 locaties en een buitenpodium in wijk C
Wie: Heug, Sensuàl, Bruut!, Big Band Utrecht, Follow Alice, Kitty Looten Quartet, dj’s Naald en Kraak en vele anderen

Waarom: Op zaterdag is wijk C voor even het Harlem van Utrecht. Dan vindt namelijk voor de derde keer Jazz-a-Palooza plaats. Op 15 locaties en een buitenpodium spelen vanaf een uur of 12 meer dan 20 bands en dj’s. Laat je door de naam Jazz niet misleiden. Dat genre is namelijk breder dan je misschien denkt. De bands die optreden variëren van jazz, latin, funk, pop, soul en blues. Eén ding hebben ze gemeen: het swingt! Vanaf 1.00 uur kun je in het SJU Podium terecht voor de afterparty onder leiding van de dj’s van Mama’s Funky Flow. Het is nog gratis ook. Voldoende redenen dus om eens een kijkje te nemen.Wanneer: zaterdag 26 juni
Wat: pop met een punk randje
Waar: Plato
Wie: Magnapop (ca. 17.00 uur)

Waarom: Magnapop gaat al een tijdje mee. Na ontdekt te zijn door Michael Stipe doet de band uit Athens, Georgia sinds het begin van de jaren negentig om de zoveel jaar Nederland aan. In die bijna 20 jaar is veel veranderd. Maar wat gelijk is gebleven zijn de puntige popliedjes, het stoere gitaarspel van Ruthie Morris en de vrolijke stem en het enthousiasme van Linda Hopper. Bij veel andere bands zouden we zeggen dat muzikale ontwikkeling gewenst is, bij Magnapop moet vooral niet te veel veranderen. Deze tour spelen ze niet op één van onze podia maar de mensen van Plato hebben kans gezien om ze toch naar Utrecht te halen.


Wanneer: zondag 27 juni
Wat: Live in the Living zomereditie
Waar: Ubicapand, Ganzenmarkt 24
Wie: Marien Dorleijn (Moss), Action Park en Natasha van Waardenburg

Waarom: Afgelopen weekend waren we bij de In A Cabin With houseparty. De intimiteit en het deels onversterkte spel maken een huiskameroptreden spannend en bijzonder voor publiek én bands. Als je ook wilt ervaren hoe dat is krijg je komend weekend een nieuwe kans. In het Ubicapand aan de Ganzenmarkt organiseert Live in the Living dan de laatste aflevering voor de zomervakantie. Tijdens deze zomereditie spelen Natasha van Waardenburg (Appie Kim en Deze), de Utrechtse gitaarpop band Action Park en Marien Dorleijn van Moss, één van de beste Nederlandse songschrijvers van dit moment. Als je de kans om deze bands in een intieme setting te zien niet voorbij wilt laten gaan, moet je even reserveren via www.liveintheliving.nl. Het aantal plaatsen is namelijk beperkt!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht