Weekagenda week 24 (met vrijkaarten!) Weekagenda week 24 (met vrijkaarten!)

Onder Invloed live, Balthazar, Josh Wink, Radio Resistencia (met gratis kaarten), We Are Scientists

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 24 (met vrijkaarten!)

Onder Invloed live, Balthazar, Josh Wink, Radio Resistencia (met gratis kaarten), We Are Scientists

Tekst: Marc van der Laan ,

In Tivoli, EKKO en dB’s kun je deze weken terecht voor de wedstrijden van het Nederlands elftal. Gelukkig hebben ze ook nog wat muzikaals te bieden. Klik vooral even door naar deze weekagenda om te zien waar en bij wie je aan de vuvuzela kunt ontsnappen. Dat kan in ieder geval op zaterdag bij Radio Resistencia waarvoor we gratis kaarten weg mogen geven.

Onder Invloed live, Balthazar, Josh Wink, Radio Resistencia (met gratis kaarten), We Are Scientists

Wanneer: woensdag 16 juni
Wat: Onder Invloed live
Waar: Urock café
Wie: Nat Jenkins en Case Mayfield

Waarom: Voor de laatste keer dit seizoen laten bands tijdens Onder Invloed live horen door welke muzikanten ze beïnvloed zijn. Deze editie is het de beurt aan de singer/songwriters Nat Jenkins en Case Mayfield. Om in de stemming te komen kun je op de site van Onder Invloed gratis een in Amsterdam opgenomen live-album van Nat Jenkins downloaden.


Wanneer: vrijdag 18 juni
Wat: gestripte maar sfeervolle liedjes
Waar: EKKO
Wie: Balthazar en The Tunes

Waarom: In België heeft Balthazar er al een hele carrière opzitten: winnaars van de Rock Rally in 2006 en twee hits in 2007. Niets zou makkelijker zijn geweest om op hun debuutalbum op dat succes voort te borduren. Maar zo zit Balthazar niet in elkaar. De mannen hebben hun persoonlijke ontwikkeling omgezet in een muzikale ontwikkeling. Alle oude nummers zijn weggegooid en op hun debuut Applause blinken ze uit in spannende, ingehouden nummers met sterke teksten die resulteren in een eigen geluid. In april hebben ze al twee indrukwekkende shows gegeven in Paradiso. Na hun optreden tijdens London Calling concludeerde 3VOOR12: “Dat Balthazar zou wel eens heel groot kunnen worden.” Vrijdag dus in de EKKO. Nice!


Wanneer: vrijdag 18 juni
Wat: electro, minimal en acid
Waar: Tivoli Oudegracht
Wie: Josh Wink en DJ’s Jay Baron en Maze (23:00 uur)

Waarom: Vanwege de mogelijkheid om los te gaan op de muziek van dj/producer Josh Wink, één van de aartsvaders van house en techno. Hier heeft hij in het midden van de jaren negentig naam gemaakt met zijn doorbraakalbum Higher State of Consciousness. Op dat moment had hij in thuisland Amerika al een geduchte reputatie opgebouwd. 15 jaar later is hij nog steeds actief en even relevant. Electro, minimal of acid: in zijn shows smeedt hij het allemaal aan elkaar.


Wanneer: zaterdag 19 juni
Wat: Oprichtingsfeest Radio Resistencia (met vrijkaarten)
Waar: dB’s
Wie: Rude66, Lesbian Mouseclicks, Hunter Complex, Milligram Retreat, Logosamphia, Peter Quistgard

Waarom: Radio Resistencia is een nieuwe avond waarop Nederlands talent op het gebied van elektronische muziek hun muzikale kunsten kunnen etaleren. De avond is ook het oprichtingfeest van Art De SuR, de stichting achter Radio Resistencia. Met maar liefst zes live acts en vier dj’s laten er deze eerste editie geen gras over groeien. Optredens van onder andere Rude66, Lesbian Mouseclicks en Hunter Complex geven een mooie staalkaart van wat Nederland op het gebied van elektronische muziek te bieden heeft. Tijdens de avond worden ook nog de debuut-EP van Lesbian Mouseclicks en een verzamelalbum met elektronische/experimentele Nederlandse acts op Enfant Terrible gepresenteerd.

3VOOR12/Utrecht mag 3x2 kaarten weggeven voor deze avond. Geef daarvoor antwoord op de volgende vraag:

Stichting Art De SuR heeft haar naam voor een deel gebaseerd op de afkorting ADSR. Dit is een term uit de elektronische muziek. Waar staat dit voor?

Mail je antwoord voor aanstaande donderdag 17 juni 11:57 uur naar prijsvraag@3VOOR12Utrecht.nl


Wanneer: zondag 20 juni
Wat: indierock
Waar: Tivoli De Helling
Wie: We Are Scientists en Eating Pebble

Waarom: 3VOOR12 heeft de tien beste WK-hits 2010 op een rij gezet. Op één staat de onvolprezen Mark E. Smith. Op drie staat echter We Are Scientists met Goal England!. Pikant is dat twee van de drie bandleden Amerikanen zijn. Behalve een potentiële WK-hit hebben de indierockers uit Californië sinds dit weekend hun nieuwe album Barbara in de schappen liggen. Daarop grijpen ze weer terug naar de liedjes van hun eerste twee albums. Een goed album op zak helpt ze hopelijk om betere shows te spelen dan in 2008, ten tijde van hun vorige, minder geslaagde, album.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht