Onderhandelingen Muziekpaleis Utrecht eindeloos gerekt Onderhandelingen Muziekpaleis Utrecht eindeloos gerekt

Woordvoerder wethouder van Cultuur: “We zijn nog in gesprek”

, Eelco Couvreur

Onderhandelingen Muziekpaleis Utrecht eindeloos gerekt

Woordvoerder wethouder van Cultuur: “We zijn nog in gesprek”

Eelco Couvreur ,

De bouw van het nieuwe Utrechtse Muziekpaleis is lang en breed begonnen maar nog steeds is niet duidelijk welke Utrechtse culture instellingen er de scepter gaan zwaaien. SJU, Tivoli en Vredenburg zitten nog altijd met de gemeente rond de tafel.

Woordvoerder wethouder van Cultuur: “We zijn nog in gesprek”

De bemiddelingsgesprekken rondom het Utrechtse Muziekpaleis lijken in een impasse te zitten. De gemeente Utrecht zegt nog altijd in gesprek te zijn met Tivoli, SJU en Vredenburg, terwijl volgens eerdere berichten de onderhandelingen uiterlijk in januari zouden worden afgerond. “We zijn nog altijd in gesprek,” aldus Jeroen Bos, woordvoerder van de nieuwe wethouder van Cultuur Frits Lintmeijer.

De eerste paal is lang en breed geslagen en ook de architecten draaien overuren, maar nog altijd is onbekend welke Utrechtse partijen het Muziekpaleis gaan bestieren. In december vorig jaar sprak oud-wethouder De Gelder de wens uit dat de zogenaamde mediation (een laatste bemiddelingspoging tussen de drie partijen en de gemeente) uiterlijk eind januari zou worden afgerond. "Ik wil alles doen om daarvoor te zorgen, er is al teveel tijd verloren," zei De Gelder destijds. Op de vraag waarom er nog altijd geen nieuws is meldt Jeroen Bos: “Dat heeft te maken met de wisseling van college. De nieuwe wethouder moet zijn positie nog vinden. We zijn nog steeds met alle partijen in gesprek.”

Barry de Vos, bestuursvoorzitter van Tivoli, is gematigd optimistisch. "De mediation is begin dit jaar afgerond. Daar is afgesproken dat we op een andere manier verder in overleg gaan. Dat is Tivoli nu met de gemeente aan het doen. Het feit dat het lang duurt, betekent niet dat het moeilijk verloopt, maar heeft meer met collegewisselingen te maken. Ik verwacht zo rond de zomer meer duidelijkheid. Je hoort mij niet juichen, omdat de eindstreep nog niet bereikt is, maar ik ben niet pessimistisch. We zijn voorzichtig, want het ligt allemaal gevoelig,” aldus de Vos.

Rudi van der Valk (SJU) betreurt het feit dat de onderhandelingen nog altijd niet zijn afgerond. “Dat is vooral erg zonde. Wij zijn onlangs uitgenodigd door de gemeente en dat was een positief gesprek. Ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe wethouder er met een frisse blik naar gaat kijken.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht