No Little Plans heeft geen grote plannen, wel potentie No Little Plans heeft geen grote plannen, wel potentie

Extatisch dansen in EKKO

, Tekst: Marlous van Merkenstein / Foto's: Floris van Bergem

No Little Plans heeft geen grote plannen, wel potentie

Extatisch dansen in EKKO

Tekst: Marlous van Merkenstein / Foto's: Floris van Bergem ,

Een avondje Bijschaven in EKKO staat garant voor verrassingen en nieuw talent. Afgelopen donderdagavond stond in het teken van electro met Shock & Awe, Zick Zack Soundsystem, DS-10 Dominator & Synthesia en DJ’s Stijn Sadee & Damelo. Een succes was het debuutoptreden van No Little Plans, een frisse combinatie van elektronica en gitaarspel.

Extatisch dansen in EKKO

In het cafégedeelte danst een grote oranje leeuw met een meisje met oranje Pippi Langkous vlechten en een roodwitblauw jurkje aan. Na de overwinning van Nederland op Kameroen vloeit het bier al rijkelijk in EKKO en zit de stemming er na afloop van de voetbalwedstrijd goed in. Om 23.00 uur moeten de Hollandse Hits echt plaatsmaken voor de housy tunes van Zick Zack Soundsystem en in de zaal maakt No Little Plans zich op om te beginnen.

Maurits en Remco speelden een kleine drie jaar geleden samen in We Love People In Bearsuits. No Little Plans bestaat uit Maurits, Remco en Matthijs. Een ‘gelegenheidsprojectje’, en ze maken experimentele elektronica. Ze staan met z’n drieën op het podium, twee aan de knoppen en Maurits op de gitaar. De gitaar speelt geen overheersende rol, maar geeft wel een boeiend effect aan het totaal. De band speelt een set van twintig minuten, die ze opbouwen van een rustig begin naar een heftige climax.

“Maurits is het muzikale brein achter de band en Remco het creatieve”, weet een enthousiaste toeschouwer. “Dat was bij We Love People In Bearsuits ook al zo. Grappig, want dit is ook weer iets creatiefs en heel eigen. Het doet me vaag denken aan Trentemøller.”

“Of we vaker gaan optreden weten we niet, dit was ons eerste optreden”, zegt Remco na afloop. “Eens zien of we nog ergens anders gevraagd worden.” No Little Plans heeft geen grote plannen, ze zien wel hoe het zal lopen. Ze lijken het allemaal niet zo serieus te nemen, maar zien zichzelf meer als een spontaan opgerichte driemansformatie. Samen maken ze iets moois, waarbinnen ruimte is om te experimenteren en onbevangen muziek te maken. De naam ontstond tijdens Festival a/d Werf dit jaar. Hoe ze heetten, wilden de programmeur van Bijschaven weten. Remco stond op de Neude en keek omhoog. ‘Make No Little Plans’ stond daar, op het bouwwerk ter ere van het 25-jarig jubileum van het festival.

Behalve No Little Plans wordt er vanavond bijgeschaafd met de house liveset van Shock & Awe, Zick Zack Soundsystem, de elektronische muziek gemaakt op de Nintendo door DS-10 Dominator & Synthesia en techhouse DJ’s Stijn Sadee & Damelo. Een handjevol nieuwe bezoekers is inmiddels binnengekomen en de Oranjefans zijn huiswaarts gekeerd of hebben zich ontdaan van pruiken en leeuwenvacht om nog dansje te doen. Het wordt later, iedereen danst haast als in extase. De sfeer is losjes en relaxt. Of dat nu komt door de chauvinistische overwinningsroes, de grote flessen witbier, het effect van een eerste zwoele zomernacht of de hypnotiserende beats die vanavond gedraaid worden; dat is ook eigenlijk niet belangrijk.

Gezien:No Little Plans, Shock & Awe, Zick Zack Soundsystem, DS-10 Dominator & Synthesia, DJ’s Stijn Sadee & Damelo, donderdag 24 juni 2010 @ EKKO

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht