Huis aan de Werf wint Cultuurtje Speciaal voor tweede achtereenvolgende jaar Huis aan de Werf wint Cultuurtje Speciaal voor tweede achtereenvolgende jaar

3VOOR12/Utrecht tweede op voetbaltoernooi voor culturele instellingen

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

Huis aan de Werf wint Cultuurtje Speciaal voor tweede achtereenvolgende jaar

3VOOR12/Utrecht tweede op voetbaltoernooi voor culturele instellingen

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Afgelopen weekend vond voor de vijfde keer Cultuurtje Speciaal plaats, het voetbaltoernooi van de Utrechtse culturele instellingen. Huis aan de Werf stond voor de opgave hun titel te verdedigen. Het team van 3VOOR12/Utrecht ging voor minimaal een finaleplaats. Werden de verwachtingen ingelost?

3VOOR12/Utrecht tweede op voetbaltoernooi voor culturele instellingen

Iets na twaalf uur ’s middags is de hitte al bijna verzengend op de voetbalvelden van sportpark Voordorp. Op die velden zijn tien teams bezig om uit te maken wie de winnaar wordt van Cultuurtje Speciaal, het voetbaltoernooi van de Utrechtse culturele instellingen. Twee teams hebben het af laten weten. Angst voor de concurrentie of toch op een andere plek genieten van de zon?

Het team van 3VOOR12/Utrecht laat er na de teleurstellende negende plaats van vorig jaar geen twijfel over bestaan: ze gaan voor minimaal een finaleplaats. Met een 7-1 overwinning in de eerste wedstrijd worden meteen goede stappen gezet. Ondertussen laat ook Huis aan de Werf, de winnaar van vorig jaar, zien dat ze weer over een bijzonder goed team beschikken. In de poulewedstrijd wordt 3VOOR12/Utrecht door hen met een 4-0 nederlaag naar de kant gestuurd.

Naarmate het toernooi vordert, gaan de wedstrijden meer op een slijtageslag lijken. Het team van 3VOOR12/Utrecht neemt zijn toevlucht tot speciale oppeppers. In eerste instantie hebben die echter een averechts effect. Tegen De Vechtclub wordt een matte wedstrijd gespeeld die ternauwernood in 4-4 eindigt. Desondanks eindigt het team als tweede in deze poule en mag het samen met Huis aan de Werf door naar de halve finales.

In de andere poule zijn de teams wat meer aan elkaar gewaagd. EKKO, Theater Kikker en Het Kaasschaafcollectief maken daar uit wie door gaat naar de halve finale. Na een spannende strijd mogen de laatste twee teams door. Theater Kikker speelt tegen Huis aan de Werf en Het Kaasschaafcollectief moet het opnemen tegen 3VOOR12/Utrecht.

Het matige spel in de laatste poulewedstrijd noopt de speler/coach van 3VOOR12/Utrecht tot een strategische wissel: voor de halve finale wordt de keeper als verdediger opgesteld en neemt één van de veldspelers plaats in het doel. Zoals het Nederlandse voetballers betaamt gebeurt dat niet zonder discussies. De wedstrijd tegen het Kaasschaafcollectief is een titanenstrijd: de teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Bij de stand 1-2 en nog een paar minuten te gaan lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar met een bevlieging maakt de spits van 3VOOR12/Utrecht in de laatste seconden 2-2. Penalty’s moeten bepalen wie er naar de finale gaat. Ook daarin doen de teams niet veel voor elkaar onder. Uiteindelijk wordt de beslissende penalty gestopt door de keeper van 3VOOR12/Utrecht die inmiddels weer van zijn verdedigende taken was ontheven.

In de andere halve finale slaagt Theater Kikker er -ondanks goede tegenstand- niet in om Huis aan de Werf van een finaleplaats af te houden. Met een eerdere 4-0 nederlaag op zak en een slopende halve finale achter de rug zijn de voortekenen voor 3VOOR12/Utrecht niet positief. De oppeppers doen echter eindelijk hun werk waardoor het team boven zichzelf uitstijgt. Door uitstekend keeperswerk van Leo en twee doelpunten van Roy is het bij rust 2-2. Een magnifieke voorzet van Casper op Thijs leverde helaas net geen doelpunt op. Een verrassing hangt in de lucht. De wedstrijd duurt echter net te lang, in de tweede helft komt de klasse van het team van Huis aan de Werf bovendrijven. Ze scoren nog drie doelpunten en winnen de finale met 5-2. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn ze de verdiende winnaar van Cultuurtje Speciaal.

De top 4:
1.    Huis aan de Werf
2.    3VOOR12/Utrecht
3/4.    Kaasschaafcollectief en Theater Kikker

Gezien: Cultuurtje Speciaal, zondag 27 juni 2010 @ Sportpark Voordorp

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht